Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Restorasyonlar Yapıldı,Tarih Ortaya Çıktı

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman:
“Sokak Sağlıklaştırma Çalışmalarımız Tarihimizi Ortaya Çıkartmıştır” dedi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Sakarya İli’nin kerpiç mimarili evleriyle ünlü Taraklı İlçesinin Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ilçede Yunuspaşa ve Orhangazi çarşısında tamamlanan sokak sağlıklaştırma projesi ile yapılan düzenlemelerle tarihin yeniden ortaya çıkmaya başladığını söyledi

Sakarya İli’nin kerpiç mimarili evleriyle ünlü Taraklı İlçesinin Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman tamamlanan sokak sağlıklaştırma projesi ile yapılan düzenlemelerle tarihin yeniden ortaya çıkmaya başladığını söyledi.
Taraklı’da sokak sağlıklaştırma çalışmalarının ilk etabının Orhangazi çarşısında tamamlandığını söyleyen Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman Türkiye’deki ender çarşılardan birisi olan Taraklı Orhangazi ve Yunuspaşa Çarşılarında iş yerlerinin eski ihtişamına kavuşmaya başladığını dile getirdi.
Tarihi Kentler Birliği ve ÇEKÜL Vakfıdan Büyük Destek
Taraklı’da kültürel ve doğal mirasın korunması noktasında güzel işler yapıldığını belirten Başkan Özkaraman Çevre Kültürü Koruma Vakfı (ÇEKÜL) nın yakın desteğiyle, Taraklı Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların neticesinde önemli mesafeler alındığını bildirdi. Kamu, yerel, sivil ve özel birliktelik sağlanınca sorunların daha kolay aşıldığına dikkat çeken Özkaraman; “Tarihi kültürel ve doğal mirasımızı korumalıyız. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz” dedi.
Tarihi Hacıatıf Hanı yeniden Restore Edildi.
Taraklı Belediyesi tarafından sürdürülen ve restorasyonu biten Hacıatıf hanı ile birlikte kerpiç mimarili ev ve işyerleri eski görünümüne kavuşmuştur. Ankara Caddesindeki tarihi Hacıatıf Hanı yaklaşık olarak 19.yüzyılın başlarında Han Hatun Vakfı tarafından yaptırılmıştır.
.
Restorasyonlar Yapıldı Tarih Ortaya Çıktı
Evlerin yanı sıra tarihi han’ın restorasyonunun tamamlanması ve kısa süre sonra faaliyete geçecek olmasının sevindirici bir durum olduğuna vurgu yapan Özkaraman; “Çalışmalar kapsamında 1299 yılında fethedilen Taraklı ilçemizde tarih yeniden ortaya çıkmaya başlamıştır. İnşallah bu çalışmalarımızın devamı gelecektir” diye konuştu.


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.