Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Muhtar Taraklı Ajans'a Konuştu

Taraklı Ulucami Mahallesi Muhtarı Sebahattin Erkara
“Mahallemizdeki Tarihi Binalar Manevi Değerimizdir” Dedi
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:



Ulucamii mahallesinde bulunan birçok tarihi bina yıkılmış bazıları da zorlukla ayakta duruyorlar” diyen Mahalle muhtarı Sebahattin Erkara “Geçmişimizden geleceğimize ışık tutan tarihi binalara sahip çıkılmasının mahalle sakinlerini mutlu ettiğini söyledi.
Mahalle Muhtarı Sebahattin Erkara’nın Taraklı Ajanja yaptığı açıklamada
Taraklı tarihi açıdan zengin bir ilçe. Geçmişe ışık tutan tarihi yapıların büyük bür bölümü mahallemizde bulunmaktadır. Zamanla birlikte bu yapılar birer birer yok olmaya başlamıştı.. Tarih kokan Ulu cami mahallesinde başta Rüştiye sokakta olmak üzere birçok tarihi yapı bulunmaktadır.
Şu an bu söz konusu sokaktaki tarihi binaların bir çoğu restore edilmek üzeredir. Ayrıca Rüştiye alt sokakta İl Özel İdaresi tarafından alınan tarihi binanın restorasyonu da devam etmektedir. Ulu cami  Mahallesi sakinleri tarihi zenginliklerimize sahip çıkılmasından dolayı memnunuz.
Yerli ve yabancı turistler ilçemize geldiklerinde mahallemizdeki tarihi yapılara ilgiyle baktıklarını da dile getiren mahalle muhtarı Sebahattin Erkara açıklamasına şöyle devam etti.


“Tarihi yapılar bizlerin manevi değeridir”
“Taraklı’ da en çok tarihi yapı barındıran mahalle Ulucamii Mahallesi’dir. Yapılan tüm çalışmalara rağmen mahallemizdeki tarihi yapıların birçoğu hala ayakta durmakta zorlanıyor. Başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere ilçemize büyük önem veriliyor. Ancak çalışmalar yeterli değil. Tarihi Yunuspaşa çarşısında tarihi iş yerleri ayak durmaya direniyor. Söz konusu binaların korunması gerekiyor.
Ulu cami Mahallesi sakinleri ayrıca tarihe önem verdiklerini dile getirerek sadece Ulucami Mahallesi’nde değil tüm ilçedeki tarihi binalara kalben bağlı olduklarını ve tarihi binaların maneviyat dünyaları ile bağdaştığını dile getirdi.
“Çok Beğeniyorlar”
“İlçemize gelen turistler, tarihi yapıların bir kısmın yapıldığını gördüklerinde mutluluklarını ifade ederek bizlere tarihimize sahip çıkmamız gerektiğini söyleyerek Taraklı nın önemli bir turizm şehri olma yolunda olduğunu bununda ancak bütün binaların korunarak olabileceğini söylüyorlar


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.