Geri

Röportaj

TARAKLI AJANS Editörü İzzettin Kömürcü'nün Kaleminden...
Not:Bu Röportaj Aynı Zamanda YENİGÜN Gazetesinde de Yayınlanmaktadır.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:


R Ö P O R T A J


Taraklı spor Kulübü Başkanı Kadir Sayın;


 “Tescilli Spor Kulübü Olmanın Onurunu Taşıyorum” Dedi


 —Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?


 


 1 Mart 1970 yılında Taraklı da doğdum ilk ve ortaokulu Taraklı da bitirdim. Liseyi Adapazarı Atatürk Lisesinde bitirerek Açık Öğretim Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde okudum. Evliyim ve iki çocuğum var (ikisi de kız) Çok küçük yaşta ticarete atıldım. Taraklı’ da toptan ve Parkende gıda ticareti iş yerimiz mevcut. Sayın İhtiyaç Maddeleri Ltd.ti. Sahibiyim. Aynı zamanda Sayın Tavuk sahibiyim.Bunun yanında siyasete de atıldım .2004 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Partiden il genel Meclisi Üyesi seçildim Yine güzide kulübümüz Taraklı spor’un başkanlığını yapmaktayım.


 


—Sayın Başkan, Spora ilginiz nerden geliyor? Tanıdığım kadarı ile spora uzak bir kişisiniz. Yakınlaşmanız nasıl oldu?


 


Hayır..Aslında sporu çok severim .Herkes gibi futbolu severim.Fanatik bir Fenerbahçe taraftarıyım.Sakarya spor sevgim bambaşka.Önce can sonra canan.O nedenle Taraklıspor ‘a hizmet vermekteyim.Her zaman sporun içerisinde oldum.İlçemizdeki gençlerin Sakaryaspor’a olan sevgisi beni de bir futbol tutkunu yaptı.Fırsat buldukça deplasman falan demeden maçlara giderim.Gençlerimiz sayesinde kendimi sporun içerisinde buldum.


 


---Yıllarca Taraklı da bir futbol takımı yoktu. Siz öncülük ettiniz. Ve Taraklıspor bu yıl üçüncü kez Sakarya 2.Amatör liginde mücadele edecek. Bu konuda ne söylemek istersiniz?


 


Öncelikle şunu ifade etmek isterim “.TESCİLLİ BİR SPOR KULÜBÜNÜN BAŞKANI OLMANIN ONURUNU TAŞIYORUM” bunu özellikle belirtmek isterim..Taraklı’ da 1957 yılında kurulmuş bir spor kulübü derneği vardı.Bu dernek ilçede çeşitli sportif etkinliklerle hizmet verme gayretinde olmuş.Ancak ilgi gösterilmeyince fesh olup gitti.Neden fesh olduğu ayrı bir konu.2005 yılında Pamukova Çardak Köyü spor kulübünü satın aldım.Ve çalışmalarımız sonunda Taraklıspor ismi ile Taraklı tarihinde ilk kez Sakarya Amatör ligine katıldık.2.Amatör lig Boğaz Grubunda mücadele ettik.Bu bizim için çok önemlidir.Çünkü benimle birlikte yönetimde bulunan arkadaşlar futbolcular hepimiz çok önemli bir hizmeti gerçekleştirdik.Bu bizim için Taraklı için büyük başarı idi.İkinci yıl tüm mücadelemize rağmen bazı olumsuzluklar nedeni ile başarılı olamadık.Ama bu yıl güçlü bir yönetim kurulumuz var.Haluk Ali Pektaş gibi gençlerimize değer veren Yusuf Kabak gibi futbol deneyimi olan Erdal Özen gibi futbol sevdalısı Metin Aktan gibi işi bilen arkadaşlarımız işbaşında.Yönetim kurulumuz geniş tabanlı bir yönetim.Bu yıl çok iyi bir takım kurduk.İlçemiz ve köylerimizden tespit ettiğimiz futbolcular ile ligde mücadele edeceğiz.Yönetim ve futbolcularımız arasıdaki saygı sevgi mükemmel.Bu nedenle başarılı olacağımıza inanıyorum


 


---Peki Taraklı sporun kadrosu sizce yeterlimi?


 
İlçemizde ve köylerimizde çok yetenekli futbolcular var. Hepsi birer keşfedilmemiş değer. Biz bu yıl Sakarya futboluna bu değerlerimizi sunacağız. Bence kadromuz yeterli.İyi çalışmamız gerekiyor. Çünkü ilçede yıllarca bir futbol sahasının olmayışı futbolda teknik bilgileri uygulama açısından iyice köreltmiş. Gençlerimiz normal nizami futbol sahasında oynamamış.Hep halı sahalarda futbol zevkini gidermiş.


 


—Teknik heyetin sizden istedikleri nedir? Siz ne bekliyorsunuz?


 


İşin aslını sorarsan yöneticide teknik heyette biziz. Ne gerekiyorsa yapıyoruz. Futbolcularımızda bunun bilincinde Taraklı için yapıyoruz. Taraklı Sevdalıları bir aradayız. Kenetlendik başarılı olacağız. Tek amacımız gençlerimize en iyi şekilde spor yapma imkânı sunmak. Futbolcularımız bunun bilincinde.


 


---Sakarya da ki futbol hakkında ne düşünüyorsunuz.?


 


Sakarya da ki futbol konusunda şunları söyleyebilirim. Sakarya da futbolun yükünü çekenler bu işi yürütenler maaşla yapmıyorlar. Futbolun ileriye gidebilmesi için destek olmak lazım kaynak aktarmak lazım 2006 yılında İl Özel İdaresi tarafından spora ayrılan para 5 bin ytl idi.2007 Yılında 500 bin ytl ayrıldı. Bu bile sporda eksiklikleri gidermeye yetmiyor. Bu gün Amatör liglere baktığımız zaman sıkıntılar ortada. Amatör takımlarda büyük sıkıntı çekmekte Ve fotoğrafa baktığımız zaman işi yükünü çeken insanlar belli. Takımlarımız alt yapıya önem vermeli. Sahalarımızın düzgün olması gerekiyor. Bu tür sıkıntılar hal olduğunda Sakarya da futbol aşama kaydeder. Sakarya spor Sakarya İlinin bir takımı mazisi başarılarla dolu. Ama ne yazık ki asansör takım olduk. Futbolu bilen yöneticiler iş başında olması gerekir.


 


-- Taraklı spor Kulübü Başkanı olarak Hedefiniz nedir?


 


Elbette ki oynayacağımız müsabakalar sonunda başarılı olup play Of a kalmak. Ardından 1.Amatör lige çıkmak. Asıl hedefimiz gençlerimizi kahve köşelerinden kurtarmak ve Taraklı spor bünyesinde ilçeye hizmet etmelerini sağlamak. Tanıtım sadece turizm ile olmaz. Spor ile de olur. Bakın biz sporculara tahsis edeceğimiz otobüsü giydirme yaparak boyatacağız. Üzerinde Taraklı Evleri ve Taraklıspor ismi olacak. Bu çok önemlidir. Taraklı nın buna ihtiyacı var. Spor neticesi olarak play of a çıkmak istiyoruz.


  


---Taraklı da spor tesisleri ne durumda? Siz ayrıca İl Genel Meclisi Üyesisiniz ne gibi çalışmalar yapılacak?


 


Taraklı da yapımı tamamlanmış kapalı spor salonu mevcut. Ancak bir takım sorunlar var.


Mevcut Kapalıspor salonu İl Müdürlüğü tarafından Belediye ye devri söz konusu..Eğer belediyeye devri gerçekleşirse salonda gereken çalışmalar yapılacak ve eksiklikleri giderilecektir.Burasını Taraklı spor kulübüne devredip doğru düzgün hizmet vermesini sağlayacağız.Taraklı da yapılan futbol sahası için İl Özel İdareden 7 bin ytl ayrılmıştı.Ancak bu para yeterli olmayınca buyıl 40 bin ytl ödenek çıkartılmasını sağlayarak ilçemizin en önemli sıkıntısı olan futbol sahası sorununu halletmek istiyoruz.Şahsım olarak elimden gelen gayreti göstereceğim.


 


---Taraklı spor’a kimler destek oluyor? Kimlerden destek bekliyorsunuz?


 


Biz bu işe gönül vereli 3 yıl gibi zaman oldu. Belediye Başkanımız Sayın Tacettin Özkaraman ın her zaman desteğini gördük. Daha önce yönetimde bulunan arkadaşlar maddi manevi imkânları ölçüsünde destek oldular. Futbolcular büyük fedakârlık yaptı. Ama bu yıl herkes elini taşın altına koyacak. Çok güçlü yönetimimiz var.İşini gücünü bırakıp futbolcularla birlikte koşan yöneticilerimiz var.Futbol sahasında inşaatta çalışan arkadaşlarımız var.Burada Sayın Haluk Pektaş ı unutmamak lazım.Hepimiz büyük gayret gösteriyoruz.Diğer işadamlarımızda bu kervana katılacak.Çünkü Taraklı hepimizin.Taraklı sporda hepimizin.


 


----Sponsorluk hakkında ne düşünüyorsunuz? Belediye yada müessese takımı değilsiniz.Ekonomik olarak bu işi nasıl götürüyorsunuz.?


 


Belediye başkanımız Sayın Tacettin Özkaraman ın çok büyük desteğini almaktayız. Her konuda belediye imkânlarını seferber etmekte. Bu da bizi mutlu ediyor ve rahatlatıyor. Baştan da söylediğim gibi bu yıl herkes gayretli.Herkes üzerine düşeni yapacak.Bundan emini.


 


 ---En beğendiğiniz yabancı kaleci, defans,orta saha ve forvet oyuncular ve Türkiye de beğendikleriniz kimler?


 


Kaleci Rüştü ve Martinez Orta sahada Tümer ve Ronaldino forvet te ise Tuncay Şanlı


 


---Sakaryasporda ki futbolcular nasıl?.Transfer piyasası nasıl?


 


Doğrusunu söylemek gerekirse takımdaki oyuncular kaliteli. Neden son sıradayız düşünmek lazım. Teknik heyette mi yönetimde mi bir yerde arıza var. Bu arızanın mutlaka giderilmesi lazım Çünkü Sakarya spor Tür futboluna ismini yazdırmış bir takım. Bu takımın bu hali üzüntü verici. Transfer piyasası hakkında ne diyelim ki imzayı atan futbolcular. Parayı alan onlar.


 


----Sevgili Başkan Eklemek istediğiniz bir konu var mı?


 


Başta TARALI AJANS ve YENİGÜN Gazetesi olmak üzere yerel gazetelerimiz eksik olmasınlar Taraklı spora önem veriyorlar. Bu da biz Taraklı lıları çok mutlu ediyor. Başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim. Önümüzdeki günlerde ilçemiz gençlerinin bir arada oturacağı kitap okuyup sohbet edebileceği ve futbolcularımızı bir arada toplanacağı bir Gençlik Merkezi açacağız. İlçe Merkezinde belediyeye ait binada ikinci katta çalışmalarımız devam ediyor. Bu vesile ile Taraklıspor ve Taraklı İçin herkesin bu işlerde imzası olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim


  


---Bende TARAKLI AJANS- YENİGÜN Gazetesi ve şahsım adına bize değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim Taraklıspora başarılar sizlere de kolay gelsin diyorum.”


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

AlpEren kabak
27.03.2007 / 20:38:01
İzzettin abi sen işini biliyosun valla:))))Kadir abi;Seni can-ı gönulden tebrık ederım, bu taşın altına elini koydugun için ve ekibini:),YARANMAK İÇİN DEİL SOLEDIKLERİM...EN COK DİKKATIMI CEKEN KAHVE KOSELERINDEN KURTARMAYA CALISMANIZ!! BELKİ BIRILERININ CANINI SIKABILIR BU OLAY AMA KUSURA BAKMASINLAr:)CALISMALARINIZI'DAN SELAMLAR
Bahri SERTÇELİK
28.03.2007 / 10:33:17
Sevgili Kadir; Çok genç yaşta oldukça iyi bir girişimcilik örneği gösteriyorsun.Taraklı'daki diğer ileri gelenlerimizde senin gibi düşünseler çok daha güzel günler göreceğimize eminim.Taraklısporun tekrar canlanması için göstermiş olduğunuz çabadan dolayıda yönetim kurulunuzla beraber seni can-ı gönülden kutlarım.Sevgili yavrularımızın da kahve köşelerinden kurtarma düşüncen ise mükemmel.Çünkü sporun en güzel dili evrensel olması.Bende Taraklı'daki yavrularımızın spora yönlendirilmesi hususunda çaba sarfedeyim diyerek Badminton Antrenörlük kursuna katıldım ve belgemi aldım.Allah izin verirse yavrularımızın spora yönlendirilmesi konusunda sizlere elimden geldiğince yardımcı olmaya gayret edeceğim.Sevgili Kadir çıktığınız yolda Allah sizleri muvaffak etsin ve utandırmasın.
Metin SAYIN
28.03.2007 / 15:41:37
TORUNUM ARDA CANAKKALE ICIN YAZDIGIN BU IFADELER BENI COK DUYGULANDIRDI BU FIKIRLERIN ILELEBET DEGISMESIN
Metin SAYIN
28.03.2007 / 15:50:01
Torunum Arda, Çanakkale için söylediğin sözler beni çok duygulandırdı. Bu doğrultuda ki fikirlerin ilelebet kalsın. Tebrik ederim.
mustafa dağdelen
1.04.2007 / 17:51:56
ilk önce izzettin kardeşimi kutlarım tam bir gazeticisin iyiki taraklı ajansa geçmişin kadir kardeşim senide düşüncelerinden dolayı tebrik ederim kahve köşelerindeki genç kardeşlerimizde seni duyarlarda kendileri için bir şeyler yaparlar inşallah taraklı spor yüz yılının başkanını seçmiş tebrikler izmirden saygı ve sevgiler alperenede başarılar artık kadroda görmek istiyoruz malatyada

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.