TARAKLI OKUYOR VE TELEVİZYONSUZ GÜN UYGULAMASI
Okulun konferans salonunda Türkçe Öğretmeni tanıtımını yaptığı ”Taraklı Okuyor” ve “Televizyonsuz Gün” uygulamasına Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz,İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ersoyu Davet,İlçe Emniyet Amiri Cem Çiftçi,Müftü Fahrettin Kaya,Belediye Meclisi Üyesi İ.Hakkı Değirmenci,okul müdürleri,öğretmenler, öğrenciler, veliler ve basın mensupları katıldı. Proje tanıtımında ilk önce okul müdürü proje hakkında basına bilgi verdi. Okulun Türkçe Öğretmeni Ayşenur Karaali’nin tanıtımından sonra Milli Eğitim Şube Müdürü Serkan Korkmaz projenin uygulamaları ve önemine ilişkin görüşlerini dile getirdi.
Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Çakmak’ta yaptığı konuşmada Proje haftanın en az bir günü evde ailelerin televizyonu bilgisayarı ve cep telefonları kapatıp o akşam ki tüm zamanlarını çocuklarıyla geçirmesini, onlarla oyunlar oynamasını, bire bir iletişim kurup dertlerini dinlemesini bu sayede de aile içinde ki iletişimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.televizyonu hayatımızdan çıkarmalıyız” mesajını verirken projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz ise projeye ve uygulamalarına ilişkin şunları dile getirdi. “Bu projeyi çok önemsiyorum.Proje ile birlikte aile çocuklarımızla daha yakından ilgileneceğiz. Bu konudan dolayı okul müdürümüzü ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Yine bu proje ile birlikte ailede herke kitap okumaya başlayacak, okuma alışkanlığımız gelişecek.” dedi. Yılmaz “Tüm çabalarımız çocuklarımız için” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Programın son bölümünde Kaymakam Ömer Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere “Taraklı Okuyor” projesi kapsamında kitap dağıtıldı.
TELEVİZYONSUZ GÜN
Televizyonsuz Gün Uygulaması ailelerin çocukları ile verimli ve eğlenceli bir akşam geçirmesi ve tele\ bilgisayar gibi hayatımızın içine girmiş teknoloji ve iletişim araçlarının da olamadan günlük hayatımızda yapabileceğimiz birçok eğitsel faaliyetlerin olabileceğini göstermek, ailece beraber vakit geçirmenin çocuklarımız için ne kadar anlamlı olduğunu göstermek amacı ile düzenlenmiş bir projedir.
TELEVİZYONSUZ GÜN PROJESİNİN AMAÇLARI
Öğrencilerimizi televizyon ve bilgisayardan uzaklaştırmak.
Televizyon ve bilgisayarın hayatımızda olmasa olmaz bir araç olmadığını göstermek. Ailelerin çocuklarına bir akşam da olsa özel bir zaman dilimi ayırmalarını sağlamak. Anne ve Babanın çocuklarıyla nitelikli ve eğlenceli bir akşam geçirmelerini sağlamak. Televizyon ve bilgisayar olmadan da bir evde zaman geçirecek birçok aktivitenin olabileceğini veli göstermek.
Çocukların anne ve babalarının nazarında kendilerini özel hissetmelerini sağlamak. Anne ve babaların çocuklarının özel durumlarını öğrenebilme imkânını sağlamak. Öğrencinin akademik başarısında velinin önemli olduğunu göstermek ve velilerin çocuklarının derslere yardımcı olmalarını sağlamak hedeflenmiştir.
Televizyonsuz gün uygulamasının sloganı unutmayı! Her şey çocuklarınız için.
Taraklı’da ki tüm okulların öğrencileri ve aileleri bu proje kapsamında değerlendirilmektedir.
Televizyonsuz Gün Uygulaması projesi Mart ayının ilk haftası başlar ve Haziran 15' e kadar devam eder.
TELEVİZYONSUZ GÜN UYGULAMASI PROJESİNDE OKULUN ROLÜ
Televizyonsuz Gün Uygulaması projesi okul idaresi ve öğretmenleri tarafından takip edilecek. Proje ile ilgili tün velilere yazı yazılacak ve daha sonraki süreç okul web sitesinden yürütülecektir. Proje ile ilgili bilgilendirmeler ve projenin amaçları web sitesinde duyurular kısmında ifade edilecek. Ayrıca okulun web sitesinde velilerin proje kapsamında evde nasıl zaman geçirecekleri veya evde çocuklarıyla ne gibi etkinlikler yapacağı yayınlanarak proj
kapsamında ailelerimize bir ufuk açılacaktır
TELEVİZYONSUZ GÜN UYGULAMASI PROJESİ SÜREÇ TAKİBİ
Projenin çalışma ve işleyişini Taraklı Çok Programlı Anadolu Liesi yapacaktır. Süreç içersinde projenin uygulanıp uygulanmadığını öğretmenler öğrencileri üzerinden ve veli ziyaretleri veya veli telefonlarıyla takip edecektir. Öğretmenlerin tuttukları çizelge ile takip yapılacak, projeye uymayan veya aksatan ailelerle bire bir görüşülüp projeye dâhil edilmeye çalışılacak. Eğitim öğretim sonun da genel bir değerlendirme yapıp, projenin güzel tarafları veya eksik tarafları konuşulup sonuç değerlendirmesi yapılacak.
#