Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Ormanlarımızı Yangından Nasıl Koruruz

Mehmet Nuri Kocabıyık Parkında Halkı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Adapazarı Bölge Müdürlüğünden Gelen orman Mühendisleri Haluk Güler , Sinan Mıhcı ve Taraklı Orman İşletme Şefi Şevket Hacıoğlu Mehmet Nuri Kocabıyık Parkında Halkla sohbet ettiler. Orman mühendisi Haluk Güler sözlerine şöyle başladı." Sizin burada getireceğiniz önerileri ben bu konuları Ankara'ya götüreceğim. oradan emir gelmesi için" dedi. İ. Hakkı Seven ilk sorduğu soruda, " Orman Bakanlığı gelir temin etmek için ağaç kesiyor mu?" sorusuna Güler "evet" cevabını verdi. Seven ikinci sorusunu sordu "peki küresel ısınmanın arttığı söylenen bir dönemde bu kesimler acaba ne derece doğru?" dedi. Bizim kesimlerimiz bakım çalışması olarak yapılıyor diyen Güler artık sıradan kesim kalktı. Eski politika kalktı" dedi. Orman personoli döner sermayden maaş aldığını söyleyen güler bizim her türlü gelirimiz ağaçtan sağlanır. Hazineden maaş almayız. Bence bu devlet politikası yanlış diyen Seven " 50 yıl önce uygulandığı dönem doğru olabilir. ancak bu dönemde ben yanlış buluyorum. ormanlarımızı canımız gibi korumalıyız. Yoksa çocuklarımıza en büyük kötülüğü yapmış oluruz"dedi. Mehmet Yüksel de" köylünün yakacak ihtiyacı verilmediği için yangın söndürmeye gitmiyor. Siz yangın işçilerini İzmitten ankaradan getirirseniz, bu Millet gitmez. Bizim gencimiz sokakta gezsin dışarıdan işçi gelsin hakmı bu" dedi. 


Yangınlar hakkında açıklama yapan Güler "Ormanlarda ateş yakmayın. izmarit atmayın. 177 bizim yangın ihbar numaramız ücretsizdir.Acil durumlarda herkes arayabilir."Bu orman lar sizin sahip çıkın diyorum. Kendi ihtiyacınızı da bölgeyle istişare yaparak temin edebilirsiniz.



Orman Yangınları için aranzör eksikliğini de belirten Hakkı Seven bu konuda bilgi istedi. İşletme şefi Şevket Hacıoğlu şunları söyledi." 01 temmuzda tam teçhizat olarak 2007 model aranzör Taraklı ormanlarının hizmetine verilecektir. Bu müjdeyi buradan veriyorum" dedi. Toplantı fazla ilgi görmedi.


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Orman Köylüsü
6.06.2007 / 17:03:50
Sevgili Büyüklerim.. Ormanlarla ilgili Yangından Korumak için Tarklı Halkımı eğitmeye kalkma.. Taraklı halkı Bilinçli Şuurlu ve Ormanını Vatanını Seven Bir halktır. Ne zaman ki; Başka İllerden Tarklımıza Orman İşçileri adı altında birileri gelmeye başladı bölgemizde Orman Yangınları Çoğaldı.. Asıl Konu bunu araştırmak.. Taraklılı Kendi geleceğini asla Ateşe atmaz. Ne Köylüsü Ne Şehirlisi.. O Topraklarda Yaşanlar Bu Vatanın 1 dalını dahi kendi CANI gibi Korur gözetir..
yasemin
9.03.2008 / 19:51:02
eh idare eder.ana fikir berbat

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.