Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Nereden Geliyor Bu Başıboş Köpekler?

Taraklı ilçesinde kısa süre önce toplanarak barınağa gönderilen başı boş köpekler....
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı ilçesinde kısa süre önce toplanarak barınağa gönderilen başı boş köpeklerden sonra mahalle ve ilçelerden ilçeye bırakılan başıboş köpekler son zamanlarda ilçe içinde toplu bir şekilde dolaşan ve halka açık alanlarda birbirleriyle kavgan ederek ve kimi zaman da vatandaşlara karşı saldırgan davranışlarda bulunarak vatandaşları tedirgin ediyor.

Taraklı Ortaokul yolu dahil olmak üzere insanların yoğun olarak bulunduğu alanlarda toplanan köpekler sürü olarak dolaşıyor ve özellikle kadın ve çocuklar korkarak kaçıyor. Cadde ve sokaklara korku salan ve sürekli birbirleri arasında hırlayıp havlayarak, birbirlerine saldırarak dolaşan 10 – 15 üyeli köpek grupları vatandaşı canından bezdirdi.

İnsanları korkutmalarının yanı sıra kaldırım kenarlarına bırakılan çöpleri de darmadağın ederek etrafa saçan köpek grupları, özellikle gece saatlerinde daha tehlikeli bir hal alıyorlar.

Vatandaşların belediyeye seslenerek çözüm aradığı konunun bir diğer boyutu ise, şayet henüz hayvan barınağı olmayan Taraklı ilçesinde bu köpekler belediye tarafından toplatıldıktan sonra ne olacak?

Vatandaşların yoğun şikayetine maruz kalan hayvanların bir yandan da zehirleme ya da başka herhangi bir yöntemle öldürülmesi de istenmiyor. Belediye ekiplerinin köpekleri ne yapacakları konusunda akla gelen ilk alternatif Sakarya Büyükşehir Belediyesine ait başıboş hayvan barınağı oluyor. Ancak o barınakta yetmiyor

Edinilen bilgilere göre, mahalle ve ilçelerden sürekli akın akın sokak köpekleri Taraklı’ya bırakılıyor


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Abdullah Nurdandönmez
5.04.2016 / 13:03:34
Yetkililere çok çok teşekkür ederiz.2 ay önce bir kaç köpek topladılar.Fakat şu an köpek sayısı 2 katına çıktı.İyi ki toplamışlar (!)
Metin akfuman
6.04.2016 / 08:00:13
sayın site yöneticisi, böyle güzel ve ender rastlanan tarihi yerlere bu görüntüler hiç mi hiç yakışmıyor, ben bir egeli olarak belediye başkanınızın öncelikle bu duyarsızlığını, otopark sorununu ve de belediye binanızın o akılalmaz görüntüsünü eshefle kınıyorum. Bu nasıl bir akp iradesidir hayret :(

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.