Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Dev Şirketlere Çin Darbesi

Financial Times’ın açıkladığı dünyanın en büyük 500 şirketi listesine birçok Çinli şirket üst sıralardan girdi.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Financial Times gazetesinin hazırladığı dünyanın en büyük 500 şirketi “FT Global 500” araştırmasına bu yıl Çin merkezli şirketler damga vurdu. Çin merkezli şirketlerin Global 500 listesine üst sıralardan giriş yapması dikkat çekti. Geçen yıl sıralamada yer almasına rağmen bu yıl listeye 9’uncu sıradan giren Industrial & Commercial Bank of China’nın piyasa değeri 224.7 milyar dolar olarak ölçüldü. Global 500 araştırmasında bir önceki sene sıralamada yer almayan Bank of China 23, China Construction Bank 35, China Life Insurance 41, Sinopec 53’üncü sıradan listeye girdi.


Hiç Türk şirket yok


Bu yıl araştırmada hiçbir Türk şirketi yer almazken geçen yıl listede 474’üncü sırada yer alan tek Türk şirketi olan İş Bankası, bu yıl listeye giremedi. Listenin ilk 5 sırasında tamamen ABD’li şirketler yer alırken, ilk onda 6 ABD, bir Rus, bir Japon, bir Çin ve bir İngiliz şirket yer aldı. Geçen yılın birincisi Exxon Mobile 430 milyar dolar piyasa değeri ile listenin en üst sırasındaki yerini korurken, ilk 4’te bir değişiklik gerçekleşmedi.


General Electric 363.6 milyar dolar piyasa değeriyle 2. sırada yer alırken 3. Microsoft’un piyasa değeri 272.9 milyar dolar, 4. CitiGroup’un piyasa değeri ise 252.8 milyar dolar olarak ölçüldü.


Wal-Mart geriledi


Geçen yıl ilk onda yer alan Wal-Mart ve British Petrolium bu yıl ise başarısını sürdüremedi. BP 11. sıraya gerilerken, Wal-Mart 14. sıraya düştü. Global 500 listesinde 2006’da 37’nci sırada yer alan dev telekomünikasyon şirketi AT&T, değerini 246 milyar dolara çıkardı ve böylece beşinciliğe yükseldi.


İlk 10 şirketin değeri 2.5 trilyon dolar


FT’nin yaptığı araştırmaya göre Global 500 araştırmasındaki ilk 10 şirketin toplam değeri 2.5 trilyon dolar. Bu rakam dünya ekonomileri ile kıyaslandığında sadece 4 ülke bu şirketleri geride bırakabiliyor. 12.2 milyar dolarlık ABD ekonomisi, 8.8 milyar dolarlık Çin ekonomisi, 3.9 milyar dolarlık Japon ekonomisi ve 3.7 milyar dolarlık Hindistan ekonomisi haricinde IMF listesinde yer alan 179 ülkenin ekonomilerinin tamamını ilk 10 şirketin gerisinde kalıyor.


Haberzade

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.