Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

"Türkler Her Bayrağın Altında Vardır."

Bu Asır Türklerin Galip Olacağı Bir Asır Olacak...
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

 







İkinci Türk Dünyası Matematikçileri Bilim Sempozyumu toplantısı Sakarya Üniversitesinde yapıldı. Toplantı beş gün sürdü. 450 hocanın katıldığı Matematik Bilim Sempozyumu oldukça faydalı geçtiği belirtildi. Toplantının ardından Taraklı ilçesini görmek üzere Taraklı’ ya gelen 400 hoca ve öğrenciler tarihi yerleri gezme ve tanıma imkânını buldu. TARAKLI AJANS muhabirinin sorularını yanıtlayan Ankara Üniversitesinden Prof. Hilmi Hacısalihoğlu şunları söyledi. “Dünyadaki Türk Devletleriyle 8 yıl evvel Elazığ’da 1. toplantıyı yaptık. Çok memnun olduk. Birbirimizi çok sevdik. Ve orada bir kez daha toplanmaya karar verdik. Ancak 8 yıl sonra bir kez daha yapıyoruz. Bu, toplantılarımızın ikincisidir. Onlardan katılım oldukça çok fazla. Defalarca da geldiler ülkemize. Dört  yıl sonra o ülkelerden her hangi birinde tekrar bir araya geleceğiz.” Dedi. Taraklı’ ya ne için geldiniz sorusuna verilen cevap etkileyici idi. “Taraklıya; tarihi, orijinal ve bozulmamış bir yer olduğunu düşündüğümüz için geldik. Normalde 450 hocamız vardı. Ama bir kısmı bazı sebeplerden dolayı gelemedi. Şu an burada 400 hocamızla birlikte geldik. Çok ünlü hocalarımız var. Örneğin “Muhtarbay Atelbayev; Avrasya Üniversitesinde matematik profesörü. Ve Bakü StateÜniversitesinden Dr.Fikret A. Aliev de aramızda.” dedi.



Matematik çok zor anlaşılır ve uygulanır diyen Prof. Hilmi Hacısalihoğlu O yüzden insanlar 1800 ler de elektriği matematiğin sayesinde buldu. 200 yılda insanlar 5 milyarda yapamadıklarını yaptılar.” Diyerek sözlerini şöyle tamamladı. Bizleri Sakarya üniversitesinde buluşturan tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Sakarya üniversitesi 5 gündür bu işle uğraşıyor. Çok iyi de becerdiler.



Sakarya Valisine, Saü Rektörüne, Adapazarı Büyükşehir belediyesi başkanına, bilim adamlarına, bölüm başkanına, Murat Tosun ve ekibine müteşekkiriz. Bizleri Taraklı da yalnız bırakmayan İlçe Kaymakamı Ozan Balcı'ya, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'a ve bizlere rehber olan Sıtkı Duman Beyefendiye ayrıca Taraklılılara de sonsuz teşekkür ederim.”

Şuana kadar bizlere böyle soru soran olmadı diyen Hacısalihoğlu Duyarlılığınızdan dolayı TARAKLIAJANS’ a da çok teşekkür ediyorum.” dedi.




 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.