Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Telekom Gizli Zam mı Yaptı?

Elektrik Mühendisleri Odası: Şehir içi görüşmede sözde indirim yapıldı ama 21 saniyelik konuşmalardan 60 saniye ücreti alacaklar
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

TÜRK Telekom’un yeni zam tarifesine Elektrik Mühendisleri Odası’ndan (EMO) tepki geldi. EMO tarafından yapılan açıklamada, Telekom’un yeni tarifesinde kronometrik zam yaptığına dikkat çekilerek, Telekom’un yeni gelir kapısı oluşturduğu kaydedildi. Telekom’un yeni tarifesinde de yargı kararına uymadığına dikkat çekildi. Açıklamada, tarife tebliğindeki azami artış sınırına göre en fazla yüzde 9.6 zam yapılabileceği belirtilirken, sabit ücrette de yüzde 25’e yakın fahiş artışın korunduğunun altı çizildi.

‘Hileye başvuruldu’

Şehiriçi görüşmelerde zam hilesi durdurulan Türk Telekom’un, yeni bir hileye başvurduğu kaydedilen açıklamada, Türk Telekom’un, şehirlerarasında 20, uluslararasında 15 olan ücretlendirme periyodunu 60 saniyeye, GSM aramalarında ise 6 saniyeden 20 saniyeye çıkardığı hatırlatıldı. Açıklamada, şöyle denildi: “Daha önce şehirlerarasında her 20 saniye ve altındaki görüşmeler için 20 saniyelik fiyat ödenirken, bundan sonra 60 saniyelik yani 3 katı ödeme yapılacak. Yine uluslararasında her 15 saniye ve altındaki görüşmeler için 15 saniyelik fiyat ödenirken yeni tarifede 60 saniyelik yani 4 katı fiyat ödenecek.”

Faturalar kabaracak

HesaplıHATT’tan yapılan 61 saniyelik bir telefon görüşmesi üzerinden incelendiğinde şu sonuçlar ortaya çıktı: “Şehirlerarası görüşmelerde 20 saniyelik ücretlendirme periyodu 60 saniyeye çıkarıldı. Böylece, 21 Temmuz öncesinde ücretlendirme periyodunun fiyatı 3.93 Ykr iken, yeni tarifede ücretlendirme periyodu fiyatı 11.8 Ykr oldu. Telekom’un kronometrik olarak yaptığı örtülü zamla, görüşme süresi 1 dakikayı 1 saniye geçtiğinde, 15.72 olan fiyat, 23.6 Ykr’ye zıplamaktadır. Böylece Telekom’un kronometrik zammı ile her 1 saniyelik fark yüzünden şehirlerarasında 7.9 Ykr fazladan ödeme yapılacak. Telefon görüşmelerini kronometre ile yapmayan aboneler, her ay bu şekilde ücretlendirme periyodunu 1 saniye geçen 20 tane şehirlerarası telefon görüşmesi yaparsa, 1.5 YTL konuşmadığı sürenin parasını ödemek zorunda kalacak.”





Yeni tarifeyi açıkladılar

DANIŞTAY 13’üncü Dairesi’nin Türk Telekom’un 1 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe giren tarifelerinin onaylanmasına ilişkin Türk Telekomünikasyon Kurulu kararı hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından tarifeler yeniden düzenlendi.

Şehiriçinde indirim

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Paul Doany ve Türk Telekom yetkililerinin katıldığı basın toplantısında yeni tarifeye ilişkin bilgi verildi ve hukuki süreç değerlendirildi. Yeni tarifeye göre uzak mesafede yüzde 55-60 indirim korunurken, şehiriçi görüşmeler yine standart hatta yüzde 16 ucuzluyor. Türk Telekom, yargının yürütmesini durdurduğu tarife ile karşılaştırma yaptığı için şehiriçinde ucuzlama görüldü. Geçersiz tarife öncesi kullanılan tarife ile karşılaştırıldığında ise şehiriçi görüşmelere zam yapıldı. Türk Telekom’un yeni tarifesi 21 Temmuz Cumartesi günü uygulanmaya başladı.

Gece kontörüne son

Türk Telekom’un aynı karşılaştırması ile Hesaplı Hat’taki şehiriçi indirim oranı ise yüzde 10 olacak. Daha önceki tarifelerde bulunmayan ancak 1 Mart tarihli tarife ile yeni bitirilmiş olan Standart Hat’taki bedava gece kontörü uygulamasına son verildi ve Hesaplı Hat’ta uygulanan bedava kontör sayısı 100’e indirilmişti. Yeni tarifede ise bu uygulmaya yeni bir düzenleme getirildi. Hesaplı Hat’taki gece kontörlerinin kullanımı yıl sonuna kadar uygulanmak üzere gece saat 22:00 akşam saat 20:00’a çekildi.


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.