Geri

MHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı

MHP, Cumhurbaşkanı seçiminde Kayseri Milletvekili Sebahattin Çakmakoğlu'nu aday gösterdi.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:
Çakmakoğlu Cumhurbaşkanı adaylık başvuru dilekçesini Meclis Başkanı Köksal Toptan'a sundu.


ÇAKMAKOĞLU KİMDİR?



1930 yılında Kayseri'nin İncesu ilçesinde doğdu. İlk, orta ve liseyi Kayseri'de okudu. Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni tamamlayarak devlet hizmetinde Mülki İdare Amiri olarak görev aldı. Kaymakam adayı iken dışarıdan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.


12 yıl Kozaklı, Gülşehir, Ürgüp, Çıldır, Bayburt ve Konya-Ereğli ilçelerinde kaymakam olarak çalıştı. 3 yıl Ankara Vali Yardımcılığı, sonra da valiliğe terfi ederek sırasıyla Gümüşhane, Isparta, Edirne, Gaziantep, İçel (Mersin) ve Merkez Valisi olarak 20 yıl görev yaptı. Bu arada Merkez Valisi iken Milli Güvenlik Akademisi'ne İçişleri Bakanlığı adına katılarak mezun oldu.


1988-1992 yılları arasında Emniyet Genel Müdürü, Başbakanlık Müsteşarı, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ve Bağımsız İçişleri Bakanı olarak görev yaptı. 1992 yılında kendi isteği ile emekli olduktan sonra bir süre de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak çalıştı. Daha sonra Anavatan Partisi'ne girerek 1995 yılına kadar bu partide görev aldı.


1995'te bu partiden ayrılarak Milliyetçi Hareket Partisi'ne katıldı. Alparslan Türkeş'in vefatına kadar kendisine danışmanlık yaptı. 23 Kasım 1997'de MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyeliğine seçildi. Hemen sonrasında MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.


18 Nisan 1999 seçimlerinde Kayseri'den MHP Milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. 28 Mayıs 1999'da Milli Savunma Bakanlığı görevine atanan Çakmakoğlu evli ve iki çocuk babasıdır.


3 Kasım 2002 Genel Seçimlerinde partisinin ülke barajını aşamaması sebebiyle Meclis dışında kaldı. Seçim sonrası yeniden MHP Genel Başkan Yardımcılığına getirildi. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde MHP Kayseri Milletvekili olarak tekrar meclise girdi.

Sonuç Hangisi Kazanırsa Kazansın Kayseri KAZANACAK...

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Baki YILDIRIM
17.08.2007 / 20:59:26
MHP'yi kutluyorum.gerçekten demokrasi adına olumlu adımlar atıyor.CHP'nin de onlardan demoksasi adına ders almasını bekliyorum.işte gerçek demokratlık bu.Meclise girmeyerek hiç bir yere varılamadığının örneklerini geçmişte Millet olarak gördük.Bizler parlemonto çatısı altında siyasi partilerimizden uzlaşi ve birbirlerine tahammül edebilmelerini bekliyoruz.Saygılarla...

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.