Geri

Gazilerimiz Taraklı’ da da Anıldı

2002 senesinde çıkartılan yasa ile 19 Eylül günü Gaziler günü olarak kabul edilmişti.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:









Gaziler günü Taraklı’ da da törenle anıldı. Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık parkındaki Atatürk Büstüne Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin tarafından gaziler adına çelenklerin sunulması ile başlayan törende Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşımızın okunması ve şanlı Türk Bayrağının göndere çekilmesinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Taraklı Lisesi Tarih Öğretmeni İsmail Bulut yaptı. Bulut konuşmasında  “En büyük Gazi, bu ünvanı 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararı ile alan vatanın kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk almıştır.
Bu bağlamda 19 Eylül Çarşamba günü Gaziler Haftası’nı kutlamaktayız “dedi. Türk ordusunun İstiklal Savaşı sırasında sayısız zaferler kazandığını belirten Bulut “Arka arkaya kazanılan bu zaferlerde ordumuz pek çok şehit vermiş ve birçok vatan evladımız da bu zaferlerde yaralanmıştır. Türk Ordusu vatanına yapılacak saldırıda canını ortaya koymaya çekinmeyecektir” dedi. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin öğrenciler tarafından okunması ile program sona erdi. Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Parkında Gaziler içşn düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Ozan Balcı, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, daire Müdürleri. Öğretmen ve öğrenciler katıldı.



 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.