Geri

DİYANET BİRLİK SEN SAKARYA’ DA KURULDU …

Diyanet Birlik Senin Sakarya il Temsilciliğine Genel Merkez tarafından Taraklı’da Din görevlisi Saim Aşık atandı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Sakarya’da Diyanet camiasındaki memurların teşkilatlandığı sendikaların arasına Diyanet Birlik Sende katıldı. Mevcut konfederasyonların hiçbirine bağlı olmayan, bağımsız kalmayı tercih eden Diyanet Birlik Senin Sakarya il Temsilciliğine Genel Merkez tarafından Taraklı’da Din görevlisi Saim Aşık atandı.

İl genelinde Diyanet Birlik Seni teşkilatlandırma çalışmalarına başlayan Saim Aşık yönetim kurulu oluşturma çabalarına başladı.

Diyanet Birlik senin Sakarya il temsilcisi Saim Aşık Dıngıldak Masada TARAKLI AJANS Genel yayın koordinatörü İzzettin Kömürcü'ye yaptığı açıklamada sendikanın ilkelerimi şöyle açıkladı…

“ HÜR SENDİKACILIK YAPILACAK”

Hür sendikacılık ilkeleri içinde kalarak Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak amacıyla siyasetin dışında kalarak hak arama mücadelesine katkı sağlayacak

“ ÇALIŞANLAR ARASINDA AYRIM YAPILMAYACAK “

Diyanet Birlik Sen diyanet çalışanları ortak paydasında buluşarak çalışanlar arasında ayrım yapmadan Diyanet çalışanlarına hizmet etmeyi esas alan ve bu amaç doğrultusunda faaliyet belirleyen ilkeli ve doğru sözlü sendikadır.

Doğru nereden ve kimden gelirse gelsin yanında olmak, yanlış ve haksız kimden ve nereden gelirse gelsin karşısında durmak kararlı bir tavır sergilemeli sendikamızın vazgeçilmez ilkesidir. Sendikamız itibarlı bir sendikacılık için eğilmeden çalışanlarından yana tavır ve duruş alacaktır.

“ FARKINDALIĞI HİSSETTİRECEĞİZ “

Sendikacılıkta Diyanet Birlik Sen farkındalığını hissettirerek kimseye kara çalmadan, ötekileştirmeden, fitne ve fesatın içinde yer almadan daima hakkın, doğrunun, haklının ve çalışanların yanında olacağız.

“ SEVGİ, SAYGI VE HOŞ GÖRÜ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR “

Sendikamız birliği ve beraberliği savunur. Sevgi saygı ve hoşgörü olmazsa olmazımızdır. Onun için gelin size değer veren, sizin için canıyla başıyla mücadele eden sizi önemseyen, sizi herkesin karşısında savunan , çalışma şartlarımızı düzeltmek için proje üreten Diyanet Birlik Sene destek veriniz, üye olunuz.

Artık Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Sakaryamız’da da Diyanet Birlik Sen teşkilatı oluşturulmuş ve çalışmalarına başlamıştır.

“ SAİM AŞIK KİMDİR”

1982 yılında Sakarya’nın Geyve ilçesinin Akkaya köyünde dünyaya geldi.

İlkokulu eğitimini Akkaya ilkokulunda tamamladıktan sonra 1994-1996 yılında hafızlık eğitimini Geyve merkez kuran kursunda tamamlayan 1996-2003 yılında Geyve İmam Hatip lisesini bitirdikten sonra vatani görevini tamamladıktan sonra 2007 yılında Geyvenin Ahibaba köyünde 4/B sözleşmeli imam hatip olarak göreve başlayan daha sonra 2010 İstanbul Bağcılar merkez camii 2011 Başakşehir Rumeli’ler Site mescidinde görev yapan 2016-2019 yılları arasında Aşere-i Takrib Tayyibeyi bitirerek Kurra hafız ünvanını alan Saim Aşık 2020 yılının Şubat ayında Sakarya’nın Taraklı ilçesinde merkez Aşağı Camiisine naklen atanmış olup halen Taraklı Müftülüğüne bağlı aşmam hatip olarak görev yapmaktadır.

Evli 2 çocuk babası olan Saim Aşık ilçede hızlı kararlı istikrarlı çalışmalarıyla da dikkat çekmektedir.

21-23 Haziran 2021’de Nevşehir- Kozaklı’da gerçekleşen Diyanet Birlik Sen teşkilatlanma ve Eğitim toplantısına katılan Sakarya il başkanı Saim Aşık genel merkezin toplantı sonuç bildirgesini özetle şu şekilde açıkladı;

DİYANET BİRLİK-SEN TEŞKİLATLANMA VE EĞİTİM TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ

(21-23 Haziran 2021)

21-23 Haziran 2021 tarihine Nevşehir- Kozaklı Divaisib otelde Genel Başkanımız Kenan AK’ın Başkanlığında, Genel Başkan Yardımcıları, Denetleme ve Disiplin Kurulu Üyeleri İl ve İlçe Temsilcileri ve Kadın kolları başkanlarının katılımıyla Diyanet Birlik- sen teşkilatlanma ve eğitim toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Genel Merkez tarafından organize edilen Teşkilatlanma ve Eğitim Toplantısına katılan katılımcılara Genel Başkan Kenan AK’ın gündem ve sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdi. Genel Başkan yardımcıları Orhan KARTAL , Mustafa ÖZDEMİR , Yusuf ÇAKIR , Mehmet AKDOĞAN, Yusuf KILIÇ ve İshak YAMAN kendi faaliyet alanlarıyla ilgili sunumlar yaparak katılımcıları bilgilendirdiler.

  1. Diyanet işleri başkanlığında 4/B sözleşmeli statüde çalışan personelin biran önce mevzuatında düzenleme yapılarak özlük haklarında kolaylık sağlanarak sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi mutlaka gerçekleştirilmelidir.
  2. Kadroya geçiş sağlanana kadar sözleşmeli personelin talebi doğrultusunda il ilçe merkezlerinde bulunan camilere atamaları sağlanmalıdır.
  3. Sınav ücretleri rekor seviyeye ulaşan ve din görevlilerine eziyete dönüşen mesleki bilgiler seviye tespit sınavı (MBSTS) kaldırılmalıdır.
  4. Dernek başkanı ve muhtarların din görevlilerine amiriymiş gibi tavır takınması ve müdahalesine kesinlikle engel olunmalıdır.
  5. Aynı camide görev yapan 2 lisans mezunu din görevlisi ( ilahiyat mezunu 3000, diğer lisans mezunu 2200) diploma farkından dolayı el göstergeyle ayrıştıran diploma ayrımcılığına son verilmelidir.
  6. Din görevlileri camilerde her hafta para toplama memuru gibi para toplamaya zorlayan anlayıştan vazgeçilerek din görevlilerini ciddi sıkıntıya düşüren ve para toplama memuru gibi görünmekten kurtarılmalıdır.
  7. Kuran kursu öğreticilerinin ek ders saati ve ücreti artışımalıdır.
  8. Siyas irade tarafından ek gösterge için verilen sözler tutulmalı ve bir an önce 3600 el gösterge çıkarılmalıdır.
  9. Her ilde diyanet evi açılmalı- açılmayan yerlerde ise resmî kurumların misafirhaneleriyle mutlaka anlaşma sağlanmalıdır.
  10. Nakillere adalet getirilmeli ve adam kayırması sistemden kesinlikle geri dönülmelidir.
  11. Diyanet görevlileri imzasız ve asılsız şikayetlerle rahatsız edilmemeli idare tarafından görevli kesinlikle korunmalıdır.

23 Haziran 2021

Nevşehir – Kozaklı

 

Diyanet Birlik Sen Genel Merkezi

#saim-asik #baskan #sendika #diyanet

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.