Geri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız

İbrahim Sertçelik Profesör kadrosuna atandı

Taraklı’lı İbrahim Sertçelik Uygulamalı Jeofizik Anabilim Dalında Profesör kadrosuna atandı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

 

Taraklı’lı İbrahim Sertçelik Uygulamalı Jeofizik Anabilim Dalında Profesör kadrosuna atandı

Prof. Dr. İbrahim Sertçelik Kimdir?

İbrahim Sertçelik, 1962 yılında Sakarya, Taraklı’da doğmuştur, Yıllarca otobüsçülük, minibüsçülük ve kamyonculuk yapan Suat Usta lakaplı Çelik Fahrilerden Suat Sertçelik’in oğludur. İlk ve Orta öğrenimini Taraklı’da, tamamladıktan sonra o yıllarda Taraklı’da Lise olmaması nedeniyle ailece İzmit’e taşınmışlardır. İzmit Teknik Lisesi Elektrik Bölümü’nden 1980 yılında, Yıldız Üniversitesi, Kocaeli Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nden, 1985 yılında mezun olmuştur. 1986 yılında mezun olduğu bölümde Araştırma Görevlisi olarak çalışma hayatına başlamıştır. İstanbul Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Uygulamalı Jeofizik bilim dalında 1989 yılında Yüksek Lisans ve 1994 yılında doktora eğitimini tamamlamıştır. 1995 yılında Kocaeli Üniversitesi. Mühendislik Fakültesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı. Doçent. Kadrosuna atanan Dr. Sertçelik, 2014 yılında Doçent Unvanını almış ve 2015 yılında da aynı Bölümde Doçent kadrosuna atanmıştır. Öğretim üyeliğinin yanısıra idari görevlerde de bulunan Dr. Sertçelik 1998-2012 yılları arasında KOÜ Köseköy MYO müdürlüğü ve 2016-2020 yılları arasında da KOÜ Karamürsel MYO müdürlüğü yapmıştır. Sertçelik’in çok sayıda uluslararası – ulusal yayınları ve bildirileri bulunmaktadır. Birçok projede araştırmacı ve yürütücü olarak yer almıştır.

Akademik çalışmaların yanında sivil toplum kuruluşlarında görevler üstlenen Sertçelik, Kocaeli’de Jeofizik Mühendisleri Odasını kurarak başkanlığını yapmıştır. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi Mezunları Derneği kurucuları arasında yer alarak yıllardır başkanlığını yürütmektedir. Yine Koceli’deki Taraklılar Derneğinin kurucuları arasında yer almıştır.

 Sertçelik 26.10.2021 tarihinde Uygulamalı Jeofizik Anabilim Dalında Profesör kadrosuna atanmıştır. Halen Kocaeli Üniversitesi, Jeofizik Mühendisliği Bölümünde maden, petrol, yeraltı suyu arama ve zemin etüdü gibi konuları içeren Uygulamalı Jeofizik Anabilim Dalı başkanlığını yürütmektedir.

Sertçelik evli ve bir erkek çocuk sahibidir. Eşi de Kocaeli Üniversitesinde Profesör olarak görev yapmaktadır.

#ibrahim-sertcelik #profesor #atandi

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.