Geri

Sabahları Sohbetle Isınma…

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün Kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Sabahları

Sohbetle Isınma…

Havaların soğumasıyla, artık kapalı alanlarda yani kahve hane yada pasta hanede sohbet olabilir. Gün ışımadan kahvehane yada pastane işletmecisinde tatlı bir telaş başlar. Farklı camilerden sabah namazında çıkan vatandaşlar kahvehanede yerlerini alırlar. Zaman zaman kahvehanede yolcu yada ilçenin yabancısı insanlarda olur. Kahvehanede yapılan sohbetler benim için som altın değerindedir.

Havaların iyice soğuyup günlerin kısaldığı şu günlerde sabahları kahvehanede gerçekleştirdiğimiz sohbetlerle ısınıyoruz.

Sabah namazından sonra Şaban Erkal’ın kahvehanede gerçekleştirdiğimiz sohbetlerin keyifleri doyumsuz. Afilli yanan sobanın etrafında halis niyetle yapılan sohbetlerimiz fiziki ısınmanın dışında beşeri anlamda içimizi ısıttığını söyleyebilirim.

Şaban Erkal’ın kahvehane de sohbetlerin hiçbir anını kaçırmamak için büyük özen gösteririm. Bu sohbetlerde söz ile öz,et ile kemik gibi iç içe geçmektedir. Kahve işletmecisi çayları dağıtmaya başladığında sohbet de koyulaşmış alabildiğince derinlikte sürmüş olur. Bu sohbetlerde asla riya, adam çekiştirme, dedikodu söz konusu değildir. Gönülden gönüle bir dizi yolculuk yapılır. Kahvehane ortamında bulunanlar sohbetten sonsuz bir haz duyar ve hiç bitmesin ister. İnsan o anı devam ettirmek için, elinden gelse güneşi göğe çivileyecektir.

Müezzin Alaattin Yalçın Efendi Taraklı ’da Yunuspaşa camiinde kılınan cenaze namazlarında yüksek sesle niyet getirmesindeki ses ve dili her sabah sohbetlerimizde hiç ihmal edilmez.

Pirimiz Kadir Aktepe’nin kahvehanede sohbet esnasında el ile yaptığı bastonların özelliği her sabah sohbetimizin konusu olur.

Sabah sohbetleri, Yaşar Koç’un kahvesi’n de buluşmalarda da olur. Sabah namazı öncesi kahvehane kapıları açılır. Namazdan sonra görürsünüz ki masalara simitler konulmuş sanki akşamdan kavil leşmiş gibi masalar çakılı dolu.Bu kahvehanenin atmosferi de bir başka

Ankara caddesi üzerinde Yıldırım Kahvesi’nde buluşmak biraz daha geç olur. Burada sohbetlerde arpa, buğday, mısır, yulaf, et, süt kokusunu alırsınız.

Dostlar kıraathanesi’nden buluşmanın keyfide başkadır. Mücahit Gürel’in elinden içtiğiniz salepin lezzeti doyumsuzdur.

Cumhuriyet meydanın’da Oğuz Çay Evi’inde ise adeta gençleşirsiniz. Burada gerçekleşen sohbetler ise adeta çayın demi gibidir.

Ayşe Abla’nın yeri pastanede neyi kaçırdım, nelerden mahrum oldum diye hayıflanıp durmak bizim içten içe yanışımız olmuştur.

** **

Taraklı’daki doğalgaz çalışmalarında önemli çalışmalardan biri olan gaz depolama istasyonunda çalışmalar devam ediyor. Öte yandan doğalgaz abonelerine kutu bağlama çalışmalarında da sona gelindi.

Depodan abonelere doğalgaz dağıtımına ve doğalgaz ile ateş yakmaya bir kaç gün içerisinde başlanacak.2022 yılına kadar çalışmaların bitirilmesini umut ediyoruz.

Haftaya görüşmek üzere hoşçakalın…

#sabah-sohbet #isinma #kahve

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.