Geri

AZ DAHA DOLANDIRILIYORDUK

Geçen hafta, internet ortamından kaplıca otelleri araştırayım dedim
Dr. Dursun Bostancı Dr. Dursun Bostancı
Yayın: Güncelleme:

Geçen hafta, internet ortamından kaplıca otelleri araştırayım dedim. Sosyal medya hesaplarıma peş peşe kaplıca reklamları gelmeye başladı. Ne kadar doğrudur bilmem ama bir söylenti var

Hani telefonlar akıllı, telefonun yanındayken bir konu üzerine konuşsan bile ardından o mevzu ile ilgili reklamlar gelmeye başlar diyorlar ya

Bazı kaplıca otellere sosyal medyadan fiyat da sordum. Ardından telefonla ardılar. Kaplıca otelimiz yeni açıldı, tanıtım yapıyoruz dediler. Ardından eşinizle birlikte 3 gün 2 gece ücretsiz davetlimizsiniz. Üç öğün yemek dahi diye ilave ettiler. Teklif fena değil. Bizim için de değişiklik olur diye düşündüm. Hatta uzun zamandır birlikte gezi yapalım diyen bir dostumu da telefonla arayarak beraber gidelim dedim. Otellerinin web sayfasını gönderdiler. İnceledim. Mükemmel. Biz de tamam olur dedik.

Ardından eşim oğluma telefon edip durumu anlatmış.

Oğlum aradı; Baba, dolar olmuş bilmem ne kadar, ekonomi ciddi bir darboğazdan geçiyor, Bunlar sizi neden ücretsiz davet ediyorlar dedi. Hatta orada farkında olmadan bazı yerlere imza falan atarsınız sonunda yıllarca ödeyeceğiniz bir borcun altına girebilirsiniz dedi. Hiç düşünmemiştim. İnsan beyni bir konuya takılınca başka bir şey düşünemiyor ya. Biz de kafayı tatile taktık herhalde. Otelden arayanlara oğlumun bana sorduğu soruyu sormak hiç aklıma gelmemişti.

Ardından Google amcaya Kaplıca dolandırıcılığı diye yazınca tongaya getirilmiş binlerce insanın olduğunu gördük

Siz de yazın bakın kimler kimler dolandırılmış. Trilyonlar dönmüş... Bir sürü mahkeme de hala devam ediyormuş.Neyse tekrar aradıklarında Biz gelmiyoruz kızım, iptal edin dedik ve gitmedik.

Bu salı günü geri dönecektik. Yani bugün , belki de tongaya gelmiş dolandırıldığımızı fark ederek çarelerini aramaya başlayacaktık. Yıllarca çalışıp didinip Ahir günümüzde lazım olur diye düşündüğümüz üç beş kuruş birikimimizi de birilerine kaptırma ihtimali muhtemelen bizi teğet geçmişti.

Daha önce de birileri anket için gelmişler ve dolandırıcı olduklarını fark etmiştik.

O ki ben kendimi oldukça da uyanık görürüm. İnsanın öyle bir boşluğu oluyor ki işte o kısa süreli boşluğu çok iyi değerlendiriyorlar. Kimse ben dolandırılmam demesin. Bilmediğiniz telefonu açmayın. Telefonda aman konuşmalarınızdaki evet hayır cümlelerine bile dikkat edin.

Her gün değişik şekilde ortaya çıkabilen dolandırıcılar inşallah bir daha bizlere tesadüf etmez.

Bu bir temenniden öteye değil. Zira neyin nereden çıkıp nasıl olacağını kestirmek çok zor.

#dolandiricilik-kaplica #tatil #bostanci #kose

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.