Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

F-16'lar Sıcak Takipte

Türkiye'nin Kuzey Irak'a sınır ötesi operasyonu tartışılırken, F-16'ların sıcak takibe başladığı öğrenildi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti yönetimine, terör örgütünün yuvalarına yönelik harekatın ayrıntılarını anlattı.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Alınan bilgilere göre, önceki akşam Merkez Yürütme Kurulu toplantısına katılan Çiçek, "Irak'a operasyon başladı. F-16 savaş uçaklarımız sınırdan 40 km kadar içeriye girdi. Havadan ve karadan eşzamanlı operasyon sürüyor. Daha da ileriye gidilecek." dedi. Operasyonların tamamından Amerika'nın haberinin olduğunu, bu ülkeyle ortak istihbarat çalışması yürütüldüğünü belirten Cemil Çiçek, ABD'nin, bölgedeki dengelerin bozulması ile yeni bir Vietnam sendromundan kaygılı olduğunu aktardı. Başbakan Yardımcısı, hükümet olarak Silahlı Kuvvetler'le uyum içerisinde çalışmaları yürüttüklerini vurgularken, "Askerin istediği her şey yapıldı. Eksiklik yok." ifadesini kullandı. Türkiye'nin sınır ötesi operasyonuna Amerika ve Avrupa Birliği'nin yanı sıra bölge ülkeleri ve Arap dünyasının da sıcak bakmadığını hatırlattıktan sonra şu uyarıyı yaptı: "Dünyaya haklılığımızı anlatmak zorundayız. Aksi durumda haksız duruma düşeriz. Şu anda iyi bir diplomasi yürütmeye çalışıyoruz. Yoksa bedeli ağır olur."

İngiltere'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a vekalet eden Hükümet Sözcüsü Çiçek, önceki akşam AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerine terörle mücadeleye ilişkin son gelişmeleri aktardı. Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın başkanlık ettiği MYK toplantısında konuşan Çiçek, terör yuvalarına karşı hem karadan hem de havadan eşzamanlı operasyonun başladığını kaydetti. Çiçek, "Türkiye'nin beklediği, istediği her şey yapılıyor ama bunu açıklayamayız. F-16 savaş uçakları sınırdan 40 kilometre içeriye girdi. Uçakların yanı sıra topçularımız da nokta atışları yapıyor. Karadan da askeri birliklerimiz sınırlı bir alanda operasyonu yürütüyor." dedi.


haberzade

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.