Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Şehitlik ve Milli Birlik

Ülkemiz Coğrafi yapısı, jeo-politik durumu, üstlendiği misyon nedeniyle tarih boyunca hem bölgesel hem de evrensel hain tertiplere ve saldırılara hedef olmuştur.
Yayın: Güncelleme:

Asırlarca birlikte yaşadığımız, birlikte uğrunda can verdiğimiz aziz vatanımızı hiçbir zaman hainlerin kirli emellerine teslim etmedik. Bundan sonra da teslim etmeyeceğimizi, hiçbir saldırıya boyun eğmeyeceğimizi bütün dünyaya haykırıyoruz.

Türk milleti vatanını korumak için Çanakkale’de Sakarya’da Dumlupınar’da nasıl mücadele ettiyse; bu uğurda canını seve seve verdiyse, bugün de aynı kararlılıkla ölmeye hazırdır.

Türk milleti vatanı için sayısız şehit vermiştir. Şehitlik Allah yolunda- din uğrunda- kutsal değerler uğrunda ölmeye denir.

Şehit, Allah’ın adının yücelmesi ülküsüne hizmet etmek amacıyla savaşan, bu uğurda ölmeyi göze alan kimsedir.

Şehitlik Türk ulusu için en yüce makamdır. Şehitlik Allah’ın sıfatlarındandır. Kur’an’ı Kerim de otuz beş yerde şehitlikten bahsedilmektedir.

Kutsal kitabımız Kur’an’ı Kerim’de şöyle buyruluyor:
“Allah yolunda öldürülenlere sakın ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler. Siz onları göremezsiniz.”(Bakara/154) ,

Sevgili peygamberimiz şehitlik makamını şu güzel sözleri ile yüceltiyor:

“Cennete giren hiçbir kimse tekrar dünyaya dönmek istemez.  Ancak şehit gördüğü hürmetten dolayı dünyaya dönmeyi, on kere şehit olmayı arzu eder.”(Buhari/cihat/21)

Güzel yurdumuz şehit kanlarıyla yoğrulmuştur. Sadece Çanakkale savaşında iki yüz elli bin civarında şehit verilmiştir. Çanakkale savaşlarının olduğu yerler gezilip görülürse akan kanlardan toprağın renginin değiştiği görülür. Toprak kahverengini almıştır. Vatan uğrunda o kadar çok şehit verilmişki bayrağımızın tarihçesini akan bu kanlara dayandıranlar vardır: Rivayet edilir ki, şehitlerimizin toprağa akan kanları yağan yağmur suları ile beraber çukurlarda birikmiş, akşamüstü havanın açması ile gökyüzünde ki ay ile yıldız suya yansımış, bu da bayrağımıza sembolü olmuştur.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nda şöyle sesleniyor:

Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, 
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı,
Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı,
Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı.”

Millet aynı ideali paylaşan insanların oluşturduğu bir topluluktur. Milleti millet yapan birlik ve beraberliğimizdir. Başarılarımızda da milli ve manevi ittifakımız vardır.

Mili birlik ve beraberliğimiz Türk milletinin bölünmez bütünlüğünün teminatıdır. Türkiye Cumhuriyeti üniter bir devlettir. Milli birlik ve beraberliğimizi bozarak devletimizi yıkmak isteyenler kötü emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır.

Türkiye’nin gücünü tanımak istemeyenlere o gücü göstermek zorundayız. Bunun içinde tek vücut olup çok çalışmalıyız. Uygar düşünceleri çağdaş ilkeleri geliştirmek zorundayız. Düşünce ile hareketi birleştirmeliyiz. Milli şuur kazanmalıyız. 

Bizlere bu cennet vatanı armağan eden ecdadımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor'um.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ali ASİLHAN
26.10.2007 / 08:51:27
Dostum İsmail şehitlik,milli birliğimiz hakkındaki milli ve dini yaklaşımlarla anlatımınıza uyarınıza teşekkür eder saygılar sunarım
recai atar
28.10.2007 / 16:35:08
Saygıdeğer hocam tamda şu zamana ilaç olacak bir yere parmak başmıssınız sağolun var olun böyle yazılarınızın devamını bekliyoruz saygılarımla.
hüso
30.10.2007 / 23:06:37
sayın hocam!Şehitliği yazınızda anlatıldığı şekliyle keşke anlayabilsek.miting alanlarında sadece şehitler ölmez vatan bölünmez nidalarıyla değil,onların ,bu topraklar üzerine döktüğü kanlarınhesabını,onurunu şerefini,namusunu her şeyiyle bu topraklar üzerinde yaşamayı haketmeliyiz.onlar ancak o zaman rahat uyurlar.Onlardan bu topraklar üzerinde yaşamak için HELALLİK almamız gerekir.Hakkınızı helal edin tüm vatan şehitleri.Saygılrımla.....

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.