Geri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız

Dıngıldak Masa’da M.Nuri Şahin ile…

TARAKLI’dan İzzettin KÖMÜRCÜ
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı’lı olan M.Nuri Şahin geçmişte Ankara’da gazete çıkartan bir dönem TRT Genel Müdürlüğüne adaylığı olmuş Taraklı’lı hemşerimiz büyüğümdür.

M.Nuri Şahin Ankara’da Taraklı için pek çok çaba sarf etmiş ve büyük katkıları olmuştur. Taraklı’nın önemli isimlerindendir

Haziran’ın ikinci haftasıydı. Baba evinde restorasyon çalışmaları yaptırıyordu. Koltuğunun altına sıkıştırmış olduğu ebat olarak cep kitabından biraz büyük çantası ile yanıma geldi. Kendisini “Dıngıldak Masa” da masanın ucundaki tabureye atıverdi. Niyeti hal-hatır sormaktı. Dikkatimi çekti. Çantasında piposunu ve tütün paketini çıkarttı. Pipoyu ateşledikten sonra tütün paketini masanın üzerine koydu. Paketin üzerindeki yazıları okumak için elime aldığımda bakışlarını yüzüme çevirmişti. Bakışından tedirgin oldum ve paketi hemen yerine koydum. M.Nuri Şahin Bey bana aynen şu cümleleri kullandı. “ Yazılarını ilgiyle okuyorum. Taraklı ile ilgili güzel tespitlerin var” diye seslendi. Meğer boşuna tedirgin olmuşum. Kendisin dinlerken gereken yerlerde düşüncelerimi beyan ettim. Biz konuşurken masamıza başka dostlarda teşrif etti. Onlarda konuşmalarımıza ortak oldular. O gün böyle geçti.

İlk günden sonra her akşam “Dıngıldak Masa” da buluşmalarımız sıklaştı. Gecenin geç saatlerine kadar sohbetlerimiz oldu.”Dıngıldak Masa” da içilen çaylara da çözüm bulmuştuk… Çay-Toto…Her akşam “Dıgıldak Masa” da buluşmamız için dostlarla birlikte kendisinden özellikle rica ettik. Sağ olsun ricamızı kırmadı.Çok faydalı sohbetlerimiz oldu.

Özellikle Türkiye gerçeği ile ilgili anlattıkları sağlam ve gerçekçi idi. Taraklı ile ilgili tespitlerinin altına aynen bende imzamı atıyorum. Turizm ile ilgili söylediklerini dinlerken geçmiş dönemlerdeki turizm faaliyetleri gözümün önüne gelip gitti.

Ödül üstüne ödül alıyoruz ama turizm hakkında yazılacak konuşulacak gerçekten çok sıkıntılar var. “İnşallah Çözülecek” umuduyla yazmaktan çekiniyoruz.

Mesela bir örek vereyim;

M.Nuri Şahin Bey’inde söylediği gibi “Çok Sesli” bir toplum olmamız lazım.

Çoğu zaman hafta sonları Taraklı’da ki butik oteller boş..Pandemi’den sonra işler durdu yada ekonomik sebeplerle yoğunluk yaşanmıyor denilebilir. Ama ne yazık ki Taraklı’da turizmde çok farklı bir durum var. Taraklı’ya ziyarete gelen Taraklı’da durmuyor. Göynük’ü tercih ediyor. Akşemseddin camiinde namaz kılmayı tercih ediyor.

Turizm değerlerinden bash ediyoruz. Televizyonlardaki yarışma programlarında “Kubbesinde kurşun olan tarihi cami hangi ilimizdedir?...” sorusunu ile karşılaşıyoruz. Oysa gelin görün ki Yunuspaşa Camiinin kubbesine bir bakın.

M.Nuri Şahin Bey ile her akşam bunları konuştuk.

M.Nuri Şahin demişken 90 lı yıllarda TRT muhabiri olmamda çok büyük destek olmuştur. Nuri Pakdil’in hayranı olarak bilinen M.Nuri Şahin Taraklı’da ki birçok hizmetin de gizli kahramanıdır

Ankara’da tüm hemşerilerine yardımseverliği ve Taraklı ile bağını hiç kopartmayan her konuda söylemlerini dikkate aldığım Taraklı’mız ın değerlerinden M.Nuri Şahin Bey’e sağlık ve uzun ömürler diliyorum.

Haftaya görüşmek dileğiyle

Sağlıcakla kalın.

#mehmet-nuri #sahin #tarakli

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.