Geri
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız

Doktorlar o gün iş birakacak

Sağlık çalışanları, ek zam taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle 12 Ocak Perşembe günü iş bırakacak.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Sağlık çalışanları, ek zam taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle 12 Ocak Perşembe günü iş bırakacak.

Konuyla ilgili Hekimsen'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hekimsen hekimlerin haklarını alabilmeleri için resmi bilgilendirme ve talep yazıları, görsel ve yazılı medya ya da diğer tüm yollar ile sorunları iletilmiş ancak hiçbir yanıt alamamıştır. Son olarak başka çare bulamadığından 12 Ocak 2023 tarihinde tüm Türkiye genelinde 1 (bir) günlük iş bırakma eylemi yapılacaktır. Meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgilerine.

Hekimsen sendikası kurulduğundan bu yana her sendikal çalışmasını Türkiye Cumhuriyeti hekimlerinin, sağlık sistemindeki hata, eksikler ve bölüşümdeki adaletsizliğe karşı taleplerini temsil etmiştir. Bu bağlamda resmi bilgilendirme ve talep yazıları, görsel, yazılı medyadan sorunların iletilmesi ve en son olarak başka çare bulamadığından sendikal eylem yaparak haklı sesini duyurmuştur.


Sağlık Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurumlarının yayınladıkları Ek Ödeme Yönetmelikleri kabul edilemez hata ve yanlışlar içermektedir. Bunları ne kadar ifade etsek, defalarca Sağlık Bakanımıza ve Yüksek Öğretim Kurumu'na resmi yazı ile iletsek te hiçbir sonuç alamadık. Bununla birlikte açtığımız madde iptali maksatlı davalarımızın sonuçlarında Sağlık Bakanlığı yine maddeleri bizim kabul etmediğimiz bir şekle çevirip taleplerimize hukuksal olarak ulaşmamıza imkan vermemiştir. Sendikamız kamu sendikalarına tanınmayan e- devlet üzerinden sendikal işlemler nedeniyle binlerce üyesini kayıt altına alamamıştır. Artık öyle ki Hekimsen sendikası kaydını bazı mutemetlikler yanlış sendikaya yapmış, Ekip Portal'da ise Hekimsen Sendikası kaydı yapılmıştır. Bu aldatmaca ile üyelerimizin hakkı gasp edilmiş üstelik daha fazla üyelik aidatı ödemişlerdir. Tüm bunlarla beraber sağlıkta şiddete karşı yaptığımız taleplerimizin tamamına yakını görmezden gelinmiş, her gün başta hekimlerimize yapılan saldırılar artarak devam etmiştir. Hatta kendini savunan ve saldırganı bertaraf eden hekimlere dava açılmıştır.


Malpraktis sorunumuz Sağlık Bakanımızın özel gayretine rağmen tam olarak çözülememiş ve daha önce verilen tüm cezalar hekim meslektaşlarımız için bir felaket olmuştur.

Hekime maaş yerine çok çalışırsan alırsın denen bir ek ödeme verilmiş, o da aralarında adaletsizlik yapılarak dağıtılmış, hatta hekimlere verilecek ek ödeme başkalarına dağıtılmış, ayrıca 1. basamak hizmetinden hak ettikleri ek ödeme verilmeyerek hekimleri 1. Basamak hizmetlerinden uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Tıp Fakültelerinin preklinik bilim dallarında ise, Sağlık Bakanlığı'ndaki idari kadrolar gibi, adeta hekim bırakılmamıştır.


Aile Hekimliği'nin gelirleri tüm diğer sözleşmeli memurların aksine eritilmiştir. Tüm sözleşmeli memurlara bir önceki Toplu Sözleşmede %25 - 45 arası maaş zammı verilirken, sözleşmeli olan aile hekimlerine %7 verilmiştir. Cari giderlerindeki açık ise tarif edilemeyecek ölçüde artmıştır. Ve tüm bunlarla birlikte en temel ihtiyaçları olan güvenlik ihtiyaçları da karşılanmamıştır.

Yukarıda bahsedilen örneklerde olduğu gibi teferruatını basın açıklamamızda vereceğimiz sorun ve taleplerimize çözüm üretilmemiş bizlerin tüm olumlu yaklaşım ve taleplerine rağmen hekimler görmezden gelinmiştir.


Bu nedenlerden ötürü 12 Ocak 2023 tarihinde hiçbir poliklinik hizmeti yapılmayacaktır. Üyelerimiz servis çalışmalarını aksatmayacak şekilde yeterli nöbetçi hekim ve diğer sağlık çalışanı bulundurmak şartıyla, eyleme katılabilirler. Aile sağlığı merkezleri esnek mesai dahil iş bırakma eylemine katılacaktır. Acil servis ve polikliniklerindeki yeşil triajlı hastalarda tedavi ise sadece ampirik tedavi ve olması gerektiği gibi polikliniklere (eylem sonrasına) yönlendirmek şeklinde olacaktır. Tüm ADSM ve diğer bağlı Diş Poliklinikleri eyleme katılacaktır. Yapılacak iş bırakma eylemlerinde ayrıca elektif ameliyatlar yapılmayacaktır. İş bırakma eylemi gündüz mesai saatlerinde olacaktır.


Bu yaptığımız eylemin sağlık sistemimiz için hayırlı olmasını diliyoruz.

#doktorlar-isbirakma #zam #genel

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.