Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Alternatif Yakacak

Fındık Üretim Bölgelerinde Kışlık Alternatif Yakacaklardan Biri Haline Gelen Fındıkkabuğunun Tonu, 110 YTL ile 150 YTL Arasında Satılıyor.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Kış mevsiminin girmesiyle birlikte kömüre ve oduna alternatif yakacaklardan fındıkkabuğunun da fiyat zamlandı.

Emirler Fındık Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Emir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, artan talep nedeniyle genellikle ekmek fırınlarında ve tavuk kümeslerinde ısınma amaçlı kullanılan fındıkkabuğu fiyatının arttığını belirtti.

Geçen sezon tonu 90 TL’den satılan fındıkkabuğunun bu yıl 110 – 150 YTL arasında satıldığını kaydeden Emir, talebe göre bu fiyatın daha da yükselebileceğini belirterek ''Fındığın içi de kabuğu da har zaman para yapmaya devam ediyor'' dedi.

Her dönem rekoltenin yarısı kadar fındıkkabuğu çıktığını ifade eden Emir, Batı Karadeniz bölgesindeki bu yıl, 100 bin tona yakın fındıkkabuğu çıkabileceğini kaydetti. Bu bölgedeki fındıkkabuklarının daha çok İç Anadolu ve İstanbul bölgesine gittiğini bildiren Emir, şunları söyledi: ''Fındık üreticileri ürünleri fabrikalara getirip teslim ediyorlar. Bizler de işledikten sonra içlerini yurt dışına, kabuğunu da gelen talebe göre satıyoruz. Özellikle de ekmek fırınları, tavuk kümesleri ile kahvehaneler ve evlerde de kullanılıyor. Mevsim ilerledikçe talep de artabiliyor. Mesela biz elimizdeki fındıkkabuğunu 110–130 YTL arasında sattık. Ama fiyatlar 180 YTL’ ye kadar da çıkabilir. Kömürün tonunun 180 ile 280 arasında değişiyor. Bu fiyatlarla fındıkkabuğu da cazip bir yakacak haline gelebiliyor. Ayrıca diğerlerine göre daha temiz bir yakacaktır.''

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.