Geri

YILDA 4 TRİLYONLUK TASARRUF SAĞLANACAK

MEB, E-YATIRIMLA YILDA 4 TRİLYONLUK TASARRUF SAĞLAYACAK
İcracı Bakanlıkları arasında 3. sırada yer alan ve katrilyonluk yatırım bütçesiyle müteşebbislerin odaklandığı Milli Eğitim Bakanlığı, e-yatırım dönemine start verdi.
Enes ÇINAR Enes ÇINAR
Yayın: Güncelleme:

İcracı Bakanlıkları arasında 3. sırada yer alan ve katrilyonluk yatırım bütçesiyle müteşebbislerin odaklandığı Milli Eğitim Bakanlığı, e-yatırım dönemine start verdi.
Artık, okul, lojman, yurt türü yapımlarda, ders araç-gereç gibi tüm ihtiyaçların belirlenmesi, il ve ilçelerdeki okul yöneticilerinin talepleri on-line yazışmalarla kısa sürede yapılacak. Böylece Bakanlık, 4 katrilyonluk gibi dev bir yatırım bütçesini dengeli ve ihtiyaç bölgelerine adil ve şeffaf bir şekilde dağıtacak, aylar süren yazışma trafiğine de son vermiş olacak. Çelik, bu konuda mevcut bürokratik çerçevede yapılan mektup, kargo türü yazışmalarda MEB'in yıllık 4 trilyonluk giderinin olduğunu, e-yatırım projesiyle tasarruf sağlanacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bakanlık Başöğretmen Salonu'nda Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nın hazırladığı "e-yatırım" sistemini basına ve Bakanlık birim amirlerine tanıttı. Sistemin işleyişine yönelik sunum öncesinde Bakan Çelik yaptığı konuşmada, sistemin önemine değindi. Çelik, MEB'in yatırım yapan yatırımcı kuruluşlar arasında ilk 3 Bakanlık'tan birisi olduğuna değinerek, eğitim yatırımlarının TOKİ, TELEKOM, Avrupa Birliği (AB) hibesi, Milli Piyango İdaresi ve il Özel idarelerce ve konsolide bütçe imkanlarıyla yapıldığını söyledi. MEB'in yıllık 4 katrilyonluk eğitim yatırımı yaptığına işaret eden Çelik, bu yatırımların rantabıl, rasyonel bir şekilde yapılmasının altını çizerek, geçmişte yaşanan sıkıntıları anlattı. Çelik, bu zamana kadar devlet kaynaklarının eş, dost, plansız programsız yapıldığı, milletvekillerinin devreye girip seçim bölgelerine ihtiyaç olmaması halinde bile ödenek ayrılmasına uğraştıklarını kaydederek, "Seçim yatırımı anlamında yapılan yatırımlar dönemi kapanmıştır. Hangi okul türüne hangi ilde ihtiyaç varsa bu sistemle belirlenip yapılacak. Yatırımlar e-yatırım sistemiyle ilkelere bağlanıyor. Ülkenin kılcal damarlarına kadar gidilerek, doğru yatırımlar yapılacak. Kamu kaynaklarının savurganlığı, israfı sıfıra inecek" diye konuştu.
Çelik, Türkiye'de tüm illerin eğitim haritalarını çıkarttıklarını kaydederek, "Google'dan nasıl Ankara'yı, bir ilçesini, o ilçenin köyünü ve kişinin arabasına kadar bulabiliyor ve görebiliyorsak bizlerde eğitim haritalarında artık her okulun ihtiyacını görüp bilip yatırımları öyle yapacağız" dedi.
Çelik, e-yatırım projesiyle eğitim kurumlarına yönelik yapılan 'eğitim haritaları' ile artık bir ilde yapımına başlanan okul ve yurt gibi inşaatların yapım aşamalarını internetten takip edilerek, denetleneceğini söyledi. Çelik, Türkiye'de nüfus hareketliliğinin hızlı olduğunu belirterek, "Bakıyorsunuz bir köyde 10 öğrenci var. İnsanlar yazın göç etmiş. Bu köye okul yapımı için talep geliyor. Biz bu ihtiyaçlar içinde mobil okullar oluşturduk. Göç olduktan sonra ihtiyaç kalmamasıyla bu okulumu alıp başka bir ihtiyaç bölgesine taşıyacağız" dedi.
Çelik ayrıca konuşmasında, il ve ilçelerden Ankara'ya okul ve yurt gibi çeşitli ihtiyaçlar için gelen yöneticilerin hiçbir genel müdürün kapısını çalmayacağını söyledi ve "Artık hiçbir kimse beyin kapısını aşındırmayacaktır. Eğitim, araç-gereçleri, kayıtları, eksiklik ve fazlalıklar artık e-yatırım sisteminden takip edilecektir" açıklamasında bulundu.
Çelik'in konuşmasından ardından katılımcılara e-yatırım projesinin tanıtımı yapıldı. Sanal olarak il ve ilçelerden sorular, Bakanlığın ilgili birimlerinde dikkate alınarak, cevaplar verildi. İstenen araç ve gereçlerin olup olmadığı MEB'in depo envanterlerinde kontrol edildi.


İHA

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.