Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Coşkulu Bayramlarımızı Geri Getirelim.

İzzettin KÖMÜRCÜ'nün kaleminden
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:


Milli bayramlarımızın kutlamalarındaki coşku ve katılımın azalması, birçok insan için derin bir üzüntü ve özlem kaynağı. 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi ulusal değer taşıyan bayramlarımız, geçmişte fener alayları, halk oyunları, şiir dinletileri ve gösterilerle dolu dolu kutlanır, tüm halk büyük bir heyecanla bayram alanına akardı. Ancak son yıllarda bu coşkunun kaybolduğunu görmekteyiz.
Eskiden Taraklı kapalı pazar yeri, milli bayramlarda kutlama merkezi olurdu. Hava şartları uygun olduğunda pazar yerinde, yağışlı havalarda ise belediye düğün salonunda düzenlenen törenler halkın yoğun ilgisini çekerdi. Kapalı pazar yerinde yapılan bayram kutlamalarına da katılım oldukça yüksekti. O dönemlerde iş yerleri, evler bayraklarla donatılır, Ankara Caddesi'nde kurulan taçlar ile milli ruh adeta Taraklı'da hissedilirdi. Ne yazık ki, Taraklı’mızda bayrak asma geleneğimiz de gün geçtikçe kaybolmaya yüz tuttu. Bu sembolik ama güçlü alışkanlık, toplumda birlik ve beraberliği pekiştirmenin en güzel yollarından biriydi.
Son yıllarda bayram kutlamalarında daha az etkinlik düzenlenmesi ve katılımın düşmesi birçok sebebe dayandırılabilir. Ancak bu durumun, toplum olarak bayramlara olan ilgimizi ve sevgimizi kaybettiğimiz anlamına gelmemesi gerekiyor. Birçok kişi, geçmişte olduğu gibi yine coşkulu bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yaşamak istiyor. Özellikle yakınımızdaki Göynük ilçesinde her milli bayramlarda düzenlenen konserler ve renkli kutlamalar, Taraklı halkını da harekete geçirebilir. Göynük’teki bu coşkulu atmosferi gördükçe, Taraklı’da da benzer bir bayram havası estirmenin mümkün olduğunu düşünüyoruz.
Bu yıl, Taraklı’da coşkulu bir 29 Ekim kutlaması yapılmalı. Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanı'nda bayramı büyük bir gururla kutlayabiliriz. Gösteriler, müzikler ve halk oyunlarıyla renklendirilen bir kutlama programı, hem gençlerimizin milli değerlerimize olan bağlılığını pekiştirecek hem de tüm halkı tekrar bir araya getirecektir. Üstelik, bu coşkuyu daha da artırmak amacıyla Belediye hoparlöründen çalınacak marşlar, sokakları bayram havasına büründürmeye yeter. Bayraklarımızı tekrar balkonlarımıza asmalı, sokaklarımızı kırmızı-beyazın gururuyla süslemeliyiz. Çünkü milli bayramlarımız, birlik ve beraberliğimizin en önemli sembolleridir.
Cumhuriyetimizin 101. yılını en büyük coşkuyla kutlamalıyız ki; bu hem geçmişe olan saygımızın bir göstergesi olacak hem de geleceğe umut dolu bir mesaj verecektir.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı, Taraklı'da en büyük coşkuyla kutlayalım. Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanı'nı bayraklarla süsleyelim, meydanlarda buluşalım, gösterilerle milli ruhumuzu canlandıralım. Gelin hep birlikte, Cumhuriyetimizin 101. yılını geçmişe saygı, geleceğe umut dolu bir mesajla karşılayalım.
Tüm Taraklı halkına sağlıklı, huzurlu ve bayram coşkusuyla dolu günler dilerim!

 

#komurcu-kose #cumhuriyet #tarakli

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.