Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Küçük Esnaf Zor Durumda

Taraklı Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkanı İ.Vehbi Tezel “Kış Sezonunun Gelmesi İle Birlikte Taraklı’da Özellikle Küçük Esnaf Zor Günler Geçirmeye Başladı” Dedi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:
Taraklı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İ.Vehbi Tezel AA muhabirine “Taraklı’ da küçük esnafın zor bir süreç geçirdiğini belirterek, kış sezonunda işlerde önemli durgunluklar yaşandığını söyledi. Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İ Vehbi Tezel Taraklı Ajans muhabirine yaptığı açıklamada
Kredi kartlarının yaygınlaşmasının küçük esnafı olumsuz etkilediğini belirterek “Taraklı’ da vergisini ödeyemez durumda olan küçük esnaf olumsuz bir süreç yaşıyor. Kış sezonu bu sürecin daha da olumsuz bir hal almasına neden olmuştur. Özellikle küçük esnaf bitme noktasına gelmiştir. Kredi kartları bu konudaki olumsuzlukların en önemli nedenleri arasındadır. Kredi kartlarının yaygınlaşması da sorunların oluşmasında önemli etken olmuştur” dedi. Vehbi Tezel devamla şöyle konuştu: ”Özellikle Taraklı gibi halkın alım gücünün düşük olduğu yörelerde küçük esnaf olumsuz etkileniyor. Esnafımız aldığı krediyi ödeyemiyor. Bağ-kur’ unu ödeyemiyor, sigortasını yatıramıyor. Küçük esnaf bu durumdan oldukça muzdariptir. Siyasilerin bu konudaki beklentileri dikkate almasını istiyoruz. Sorunların aşılması noktasında küçük esnafın desteklenmesi oldukça önemlidir” dedi.

Taraklı’ nın giderek kan kaybettiğini belirten Tezel, “Sorunların aşılması noktasında herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması gerekmektedir. Esnaf kredileri ile ilgili düzenlemelerin yapılması şart. Esnafa yönelik düzenlemelere ağırlık verilmelidir. Taraklı ekonomik açıdan son derece olumsuz bir tablo yaşamaktadır. Sorunların aşılması noktasında herkesten duyarlılık bekliyoruz. Siyasiler bu konuda üzerlerine düşeni en iyi şekilde yerine getirmelidirler” şeklinde konuştu.
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ibrahim
25.12.2007 / 23:36:07
küçük esnafı her geçen gün dahada zor günler bekliyor.büyük sehirlerde oldugu gibi büyük işletmeler sehiri tekelleştirmiş bulunuyor kredi kartları bunada destek oluyor.bence esnaf ve sanatkerlar odası acilen duruma mudahele etmesi lazım..mesela temel ihtiyaçta standar fiyat uygulamasına gidilmeli buda süper marketlere gidilme ihtiyacını ortadan kaldıracaktır.aynı zamanda süpermarketler belirli ürünlerin dısında ürün satmasına izin verilmemeli örnegin nalbur..vb..
nadir nalbant
26.12.2007 / 23:37:35
değerli vehbi-taraklıda zor günler yaşayan esnaf,büyük şehirlerde bitti,marketleri bile hipermarketler yok etti,bu yalnız ülkemizin değil,tüm gelişen ekonomilerin sorunu,gelişmiş ülkeler bunu atlatmış. burda siyasilerin yapacağı şey şimdiye kadarki politikalar gibi yardım ve kredi olmamalı ,esnaf dernekleri federasyonu var o ne yapar bilmiyorum,proje üretsinler,ekonomik çözümler önerilmeli,devletin yardmıyla düzelmez,bu değişm oluyor,olacak da,ama esnafın ekonomide yerini nasıl alacağı üzerine projeler olamlı.yeni küçük işyeri ve büyük market açmaya bazı kriterler getirilebilinir,esnaflık değil eski deyimle zanaatkarlık özendirilebilinir. sen de çok iyi hatırlarsın,senin dedenin de dahil olduğu ,üretim yapan işyerleri ne oldu?onların torunları olan bizler üretimi-zanaatkarlığı bıraktık,al-sat çı olduk,yani çağ ileri giderken biz geriledik,taraklı örneği için bunlar da incelenmeli,ve projeler üretmeliyiz.çözüm bu.kredi falan geçici.faizsiz bile olsa geri nasıl ödenecek.
ahmet karapekmez54
28.12.2007 / 00:37:28
SAYIN VEHBİ ABİ BENDE ESNAFIM HAKİKETEN İŞLER AÇILMADI DOĞRU SÖYLÜYORSUN TEŞEKKÜR EDERİM SAĞ OL HAREKET GELMESİ BÜTÜN ESNAFLARIMIZIN YÜZÜNÜN GÜLMESİNİ İSTİYORUZ

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.