Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Ressam Nevin Erhal Taraklı da

Ressam Nevin Erhal’ın Taraklı İzlenimleri
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Önce şunu açık yüreklilikle itiraf edeyim. Ressam nedir? Ressam kimdir? Diye bana sormuş olsanız inanın sizleri aydınlatabilecek hiçbir bilgi birikimim yok. Ressam deyince ilk aklıma gelen sulu boya ve fırça ile ünlü ressam Picasso aklıma gelmekte Başkacada bu konuda hiçbir Bilgiye sahip değilim.Ne acı bir itiraf değil mi?Neden merak edip bilgi sahibi olmadın?diye sorarsanız onu da bilemiyorum açıkçası..Ve Kurban Bayramının 2.günü ilçemizi ziyarete gelen Ressam Nevin Erhal ile sohbet edince bilmem gerektiğini anladım. Ressam nedir kimdir?diye. Kendime söz verdim. Bendeki bu eksikliği en hızlı şekilde gidereceğim diye.
Sevgili Raif Karapekmez eksik olmasın o davet etmiş ressam Nevin Erhal’ı Taraklı’ya.

Raif ağabeyimizde öyle anlatır ki memleketini anlattığı zaman eksiğini bırakmaz Taraklı’ nın Tarihinden tutunda kültürüne varana kadar. Raif Karapekmez deki Dia fotoğrafları slâyt gösterimde izleyip de Taraklı yı görmemek büyük eksiklik olur diyor Ressam Nevin Erhal. Karabük Karadeniz Ereğli doğumlu ressam Erhal 7 yaşında başlamış resim yapmaya. 12 yaşında Kemal İncesu, Osman Zeki Oral ve Eşref Üren den ders almış. Ressam Nevin Erhal aynı zamanda modelist, seramik, stilist, tasarım ve cam sanatıyla da ilgilenmekte. 16 kişisel sergi açan ressam Erhal 40 karma sergi açtı. Edirne modern sanatlar sergisinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından eserleri sergilendi.

Osmanlı değerlerinin korunması gerektiğini söyleyen ressam Nevin Erhal “Taraklı’da bu değerlere sahip Osmanlı’nın kültürünü en belirgin şekilde yaşatan önemli bir ilçe. Halkın bu değerlere sahip çıkması gerekmektedir. Taraklı’da bulunmaktan buradaki insanlarla tanışmaktan büyük mutluluk duydum. Taraklı bir ressam için görülmesi gereken ve her alanda çalışılabilecek bir atölye durumunda” dedi. Taraklı da bir çok dükkandan yöresel ürün ve el sanatları da alan Erhal İlçede düzenlenecek etkinliklerde seve seve hizmet edebilecğini bundanda mutluluk duyacağını ifade etti.
Değerli okuyucular yazımın başında da ifade ettiğim gibi resim sanatı bambaşka bir sanat. Bu sanatı icra eden Nevim Erhal ile yaklaşık yarım saatlik süren sohbetimizde bendeki eksikliği apaçık bir şekilde yine bana hissettirdi. Bu sebeple kendisini tanımaktan gurur duymaktayım. Buna vesile olan değerli büyüğüm Raif Karapekmez e bir kez daha teşekkür ediyorum.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.