Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Siyasi Partiler “Tıp” Oynuyor

İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN
Yayın: Güncelleme:

Bayram dönüşü yerel gazeteleri okurken dikkatimi çekti, 22 Temmuz seçimleri sonrasında durulan siyasette küçük de olsa kıpırdamalar başlamış. Gerek iktidar partisi gerekse diğer siyasi partilere bayramda hareket gelmiş.
Genel seçimler öncesinde tüm siyasi parti başkanları ve milletvekili adayları çıkar basın açıklaması yapardı. Seçimler bitti siyasette bitti.
Tüm parti başkanları ve adaylar ortalıktan kayboldu. Ara ara belirli bir iki parti il başkanı çıkıp gündemlerle ilgili basın açıklaması yapıyor. İktidar partisi de dâhil, siyasette uzun zamandır bir durgunluk yaşanıyor.
Oysa Sakarya’da siyasetin hakkını veren çok önemli isimler var. Son seçimlerden sonra siyasetten soğudular mı diye düşünmeye başlıyorum.
Geçen gün eski Bayındırlık Bakanı Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cevat Ayhan yazılı bir basın açıklaması yaptı. Bence Cevat Ayhan ve onun gibi Ankara’yı çok iyi bilen isimlerin fikirlerine hala ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
 Cumhuriyet Halk Partisi son günlerde Merkez İlçe seçimleri ile gündemde kaldı.

Siyasi partiler arasında gündemi yakından takip eden il başkanı olarak Necati Eker’i görüyorum. Demokratik Sol Parti İl Başkanı Eker, ara ara yaptığı açıklamalarla gündemi takip eden başkanlar arasında.

Kader arkadaşı olan Anavatan Partisi ve Demokrat Parti il başkanları çıkıp da bir basın açıklaması yapmıyor.
Nevzat Ercan, Erdal Taşkın, Enver Toçoğlu gibi isimlerin bulunduğu Demokrat Parti’den hiç ses çıkmıyor. 2002 seçimlerinde yüzde 35 oy alan Genç Parti’nin adresi de belli değil. Yeni yerine taşınan Genç Parti’yi arayan da yerinde bulamıyor.

Sakarya’da renkli siyaset bitiyor mu, yoksa her şey çok mu yolunda gidiyor da kimse siyaset yapmaya gerek duymuyor.
Ankara’ya bir milletvekili gönderen Milliyetçi Hareket Partisi’nden uzun zamandır ses çıkmıyordu. Bayramdan önce Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, milletvekili seçildikten sonra ilk kez basın karşısına çıktı.

Bana göre çok geç kalınmış bir basın açıklaması. Kutluata’nın yaptığı toplantıya çok katılmak istememe rağmen, fırsat bulup katılamadım. Ancak MHP Sakarya Milletvekili Prof. Dr. Mümin Kutluata’nın, konuşma metni elime geçtiğinde “Sayın Kutlata neden bu kadar beklemiş” diye düşündüm. Çünkü Sakarya ve sorunları ile ilgili hazırladığı raporda, üzerinde durulması gereken öyle güzel konular ele alınmış ki, geç bile kalınmış.
Ele alınan konuların hepsi Sakarya için ayrı bir önem taşıyan konular. Tüm bu konuların tek toplantı altında basına aktarılması da çok verimli olmayabilir.

Büyük bir özenle hazırlanan raporda, ele alınan konular ayrı ayrı toplantılarda değerlendirilse daha etkili olurdu. Hepsinin aynı toplantıda basına aktarılması toplantının önemini dağıttı.
Kutluata bu toplantıları daha sık yapmalı. Çünkü AK Parti dışında ilimizden meclise giren tek isim. Bu nedenle muhalefet partisi olarak, hizmetlerin takipçisi olma görevi de büyük ölçüde Kutluata’ya düşüyor.


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

izzettin KÖMÜRCÜ
25.12.2007 / 03:48:00
GERÇEKTENDE SİYASİ PARTİLER ANLAŞILAN "TIP" OYNUYOR...ASLINDA DAHA VAHİM OLANIDA GÜNDEMİ TAKİ ETMEKTE ZORLANIYORLAR..ÇÜNKÜ İL BAŞKANLARININ BİR ÇOĞU KENDİ İŞİNDE GÜCÜNDE....SAHİ SİYASİ PARTİLERİN BAŞKANLARI AYDA BİR BİR ARAYA GELİP YEMEKLİ TOPLANTI'DA SAKARYANIN SORUNLARINI MASAYA YATIRIYORLARDI...NE OLDU..ANLŞILAN SORUNLAR MASADA ÖLDÜ KALDI...ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE 2009 YEREL SEÇİMLERİ NEDENİYLE HAREKET BAŞLAR ARTIK...HAYIRLISI OLSUN DİYELİM....İzzettin KÖMÜRCÜ
A.H.
26.12.2007 / 22:54:29
Sn.İnci hanım öncelikle mesleki birikiminizle bu sitede yazmaya başladığınız için tebrik ediyor,başarılar diliyorum.Güncel yazılarınızın fazla ara vermeden devamını bekliyoruz.Saygılar...
önder ökten
27.12.2007 / 13:24:55
canim kiz kardesime yeni görevlerinde sonsuz basarilar diliyor ve sorumluluklarini en iyi bir sekilde yerine getirecegine inaniyorum ve cani gönülden seni destekliyorum canim benim basarilar sen her seyin en iyisine layiksin... seni seviyoruz ökten ailesi...

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.