Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Çerbonbil'in kanser faciası büyük

BM'ye 4 bin kişinin öldüğü açıklanan Çernobil faciasında asıl facia İngiliz bilim adamlarına Çernobil'le birlikte gelen kanserle yaşanmış: Kanserden 30 ile 60 bin kişi ölmüş.
Enes ÇINAR Enes ÇINAR
Yayın: Güncelleme:

Konuyla ilgili bir rapor sunan Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu üyesi Rebecca Harms, BM uzmanlarınca hazırlanan ve ölü sayısının yaklaşık 4 bin olarak tahmin edildiği bildirilen raporunun geçen Eylül'de yayımlanmasının ardından bir araştırma yapılması talebinde bulunduklarını belirtti.

İngiliz bilimadamları Ian Fairlie ve David Sumner tarafından yapılan araştırmada, ''kanser nedeniyle meydana gelen ölüm vakalarının sayısının kuşkusuz hiçbir zaman kesin olarak bilinemeyeceği'' ifade edilerek, ancak bu sayının 30 bin ila 60 bin arasında olabileceği iddiasında bulunuldu.

Birçok Avrupa ülkesinin faciadan etkilendiğine değinilen araştırmada, yakıt partikülleri ve uçucu nükleid maddelerin önemli oranda yoğunlaştığı ülkelerin Belarus, Rusya ve Ukrayna olduğu, uçucu partiküllerin yarısından fazlasının bu ülkelerin dışına düştüğü vurgulandı.

Bu arada Ukrayna Sağlık Bakanlığı, 428 bini çocuk olmak üzere 2,4 milyon Ukraynalının faciayla ilgili farklı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduklarını açıkladı. BM uzmanlarınca hazırlanan bir raporda, Çernobil felaketinin sonucunun abartıldığı ve ölü sayısının aslında yaklaşık 4 bin olarak tahmin edildiği bildirilmişti.

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace (Yeşil Barış) gibi çevreci kuruluşların tepkisine neden olan raporda, facianın çevreye etkilerinin tahminlerin çok altında olduğu, patlamadan hemen sonra bölgeye acil gönderilen askeri ve sivil ekipler ile santral çalışanları ve bölge sakinlerinden oluşan 200 bin kişinin dahil olduğu toplam 600 bin kişiden fazla insanın radyoaktiviteye maruz kaldığı ifade edilmişti. Raporda, bu insanların 4 bininin öldüğünün tahmin edildiği kaydedilmişti.

AA



 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.