Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Eğitimi Değerlendirme Toplantısı

Vali Atak "Taraklı'da Eğitimdeki Başarı Beni Gururlandırdı" dedi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Her Ay Değişik İlçede Gerçekleştirilen 2007 -2008 Yılı Eğitimi Değerlendirme Toplantısı Vali Hüseyin Atak’ın Da Katılımı İle Taraklı’da Yapıldı.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak “Eğitimde Neden İlk On İl Arasında Olmayalım ?” Dedi…

Sakarya Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her ay başka ilçede eğitimi değerlendirme ve sorunları yerinde tespit etmek amacıyla gerçekleştirilen toplantı Taraklı’ da Kaymakamlık toplantı salonunda Vali Hüseyin Atak, Vali Yardımcısı Muammer Aksoy İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ve Şube Müdürleri İlçe Kaymakamı Hasan Sazkaya, Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Mahmutoğlu okul müdürleri, öğretmen ve öğrenci temsilcileri katıldığı toplantı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı Eğitimi değerlendirme toplantısının 7.sinin Taraklı da düzenlendiğini ifade ederek şunları söyledi.”Okul öncesi. İlköğretim ve orta öğretim kurumlarında okullaşma oranları, okullarımız ile ilgili yatırım donatım, eğitim ve öğretim ile ilgili OKS-ÖSS durumları bilgi teknoloji sınıfları, taşımalı eğitim gibi her türlü konunun değerlendirileceği toplantının amacının eksiklikleri yerinde tespit etmek ve çözümlerini gerçekleştirmektir “dedi Yazıcı konuşmasında daha sonraki toplantılarda mevcut durumların yeniden ile alınacağını ifade ederek Vali Hüseyin Atak ‘a gerek okul yapma kampanyalarında gerekse diğer çalışmalarda desteğinden dolayı eğitim camiası olarak teşekkür etti. söyledi..Taraklı Kaymakamı Hasan Sazkaya’da toplantıda yaptığı konuşmada ilçede mevcut okullar ve bu okullardaki öğrenci sayıları hakkında bilgi verdi.Taraklı’nın Zorunlu Eğitim Bölgesi kapsamına alınması nedeniyle teknoloji tasarım branşı dışında her hangi branşta öğretmen açığı bulunmadığını,yardımcı hizmet kadrosu sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Kaymakam Sazkaya Taraklı’ da Yenidoğan mahallesinde 8 derslikli bir ilk öğretim okulu ile ilçe merkezinde lise binasına acil olarak ihtiyaç olduğunu belirterek “Bu iki binamızda yapıldığında Taraklı da uzun vadede eğitim ve öğretimde problem kalmayacaktır “dedi.Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Mahmutoğlu toplantıda yaptığı sunumda “Eğitimde hedef ne olursa olsun başarı kazanılmalıdır” diyerek konuşmasına başlayan Mahmutoğlu ilçede mevcut okullardaki faaliyetler ve başarı durumları hakkında toplantıya katılanlara bilgi verdi Taraklı Lisesini ÖSS sınavlarında bu yıl Türkiye üçüncüsü olduğunu hatırlatan Fevzi Mahmutoğlu “Çağ nüfusuna göre okullaşma oranına baktığımızda %15 lerden % 52 lere erişmiş bulunmaktayız, ilçenin kalkınmış ilçeler arasında yerini alabilmesi için eğitim ve öğretimde üzerimize düşeni yapacağız “dedi

Sakarya Valisi Hüseyin Atak toplantıda yaptığı konuşmada “yaz aylarında Vali Yardımcısı Muammer Aksoy’un başkanlığında Milli Eğitim Müdürlüğü ekibinin de yer aldığı bir çalışma grubu oluşturulduğunu Sakarya’da ki Eğitim ve Öğretim faaliyetleri ile başarı durumunu ve başarının nasıl arttırılması gerekir bunları rapor halinde bana ilettiler. Ekim ayında geniş kapsamlı bir toplantı yaptık. Amacımız Sakarya İlimizde eğitim kalitesinin ve başarısının arttırılması noktasında neler yapılacağı hususunda görüş ve düşüncelerimizi ifade ettik. o toplantının sonucunda ilçelerde toplantılarımızı yapmaktayız. Tespitlerimize göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi . “Sakarya’nın büyük bir deprem yaşayan şehir olduğunu ve yaralarını hızla sarmaya çalıştığını belirten Vali Atak “İlimizin bu günkü geldiği nokta hızla sanayileşen tarımsal faaliyetleri ülkemizin ortalama barometresinin üzerinde olan bir şehirdir. Sos yo ekonomik gelişmede 21.sırada olan ilimiz Eğitimde ise gerek ÖSS de gerek OKS de bu noktada olmadığımızı maalesef üzülerek söylüyoruz “dedi. “Ülkemizin en gelişmiş illeri arasında yer alan Sakarya nın eğitimde de daha iyi yerlerde olması gerekir.Neden ilk 10 il içerisinde olmayalım.?Bu nedenle değerli öğretmenlerimize ,öğrencilerimize hepimize büyük görevler düşüyor. Bu toplantılarda bunu nasıl sağlarız.Amacımız bu.Hedefimiz ilk on dedi. Tolantıya katılanlar görüş ve düşüncelerini belirtmelerinin ardından toplantı sona erdi. 

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.