Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Gazete Manşetleri/ 2 Şubat Cumartesi

Türkiye'nin önde gelen siyaset, ekonomi ve spor gazetelerinin manşet haberleri...
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:


 

Bu idama seyirci kalmayın
İnternetten kadın hakları raporu indirdi, idama mahkum oldu. Gelin bu genci hepberaber kurtaralım.
 
Schröder Rumlara rağmen KKTC’de
Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder, Rum yönetiminin şiddetli itirazlarına rağmen dün özel bir uçakla KKTC’ye geldi.
 
  

ODTÜ'de tarihi gün
Üniversitelerarası Kurul, üniversitelerde türban yasağını kaldıracak anayasa değişikliğine karşı sert bir bildiri yayımladı. Toplantıya katılan öğretim üyeleri, 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganı attı
 
Tekrar yaşaması istenen kişi Atatürk
200 bin kişinin oy verdiği internetteki "Tanrı Tekrar Kimi Göndersin" başlıklı ankette Mustafa Kemal önde. Atatürk'ün oyların yüzde 90'ını aldığı ankette, ardından gelen Einstein'a oyların yüzde 4'ü verildi



'Özgürlükçü'lük türbana kadarmış
Özcan, engelleyemediği ÜAK toplantısına gidip, 'Sorumluluk alanınızda değil, tartışmanız hukuki sorunlara yol açar' dedi


 

Üniversitede bildiri savaşı
Türkiye'nin gündemine dün türban gerilimi damga vurdu. Üniversitede öğrencilere başörtü serbestisi getiren teklif Meclis Komisyonu'nda sert tartışmalarla kabul edilirken, türbana karşı toplanan Üniversitelerarası Kurul'da da gergin saatler yaşandı.



Akademik muhtıra
Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın engellenme girişimlerine rağmen dün türbanı görüşmek üzere toplandı. Türbanı savunan YÖK Başkanı'nın konuşmasını öğretim üyeleri protesto etti.



Olur mu böyle olur mu
Üniversitelerarası Kurul (ÜAK), üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına yönelik teklifin TBMM Anayasa Komisyonu’nda görüşüldüğü saatlerde olağanüstü toplandı. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan’ın da katıldığı toplantıdan, sert bir bildiri çıktı. Bildiride, türban serbestliğinin Meclis’te kabul edilmesi halinde “Türkiye’nin din devletine dönüşümünün kaçınılmaz olacağı” vurgulandı.
 


Üniversitede tarihi bölünme
Üniversitelerarası Kurul, YÖK Başkanı’nın uyarısına rağmen toplandı. Toplantıdan çıkan bildiride “din devleti” tehlikesine vurgu yapıldı.

 

Şeriat devleti uyarısı
AKP ve MHP'nin, üniversitelerde türbanı serbest bırakma yönündeki çalışmaları üzerine olağanüstü toplanan Üniversitelerarası Kurul (ÜAK), bu girişimin laikliği ortadan kaldırma çabalarını arttıracağı uyarısında bulundu. Kurul, türbanın serbest olması halinde üniversitelerin akılcılık ve bilimsel mantıktan uzaklaşacağını, Türkiye Cumhuriyeti'nin din devletine dönüşeceğini vurguladı.

 

Yasakçı rektörlere özgürlük dersi
Rektör ve temsilcilerden oluşan Üniversitelerarası Kurul, başörtüsü yasağının kaldırılmasını protesto için dün Ankara'da olağanüstü toplandı.

 

Kulenin hatası facia getiriyordu
Kontrol kulesinin hatası THY ve İsrail uçaklarını çarpışmanın eşiğine getirdi. Faciayı Türk pilotun dikkatı önledi



Fener'e yasal doping
Kadıköy, derbide Dünyaca ünlü bir ismi ağırlayacak. Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga'nın gelişi, Fenerbahçe'deki Sambacılar'a doping etkisi yapacak.

 

Topuz'dan Fener'e 2009 sözü
"Fenerbahçe formasıyla özellikle Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde boy göstermeyi çok istiyorum. Şu an için kulübümden izin çıkmadı. Ancak 31 Mayıs 2009'da Kayserispor'la olan mukavelem bitiyor. Yeni sözleşmemi Fenerbahçe ile yapmak isterim"


 
Kayıtdışı patladı, devlet maytap geçiyor
İstanbul Davutpaşa'da meydana gelen patlamada kurumlar sorumluluk almaktan kaçınıyor. Maliye Bakanlığı işyerlerinin sadece vergi ödemeleriyle ilgilendiğini belirtirken, Sanayi Bakanlığı ise ruhsatların belediyenin görev alanında olduğunu kaydetti. Zeytinburnu Belediyesi ise ruhsatsız binaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bildirdiklerini dile getirirken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sayesinde tüm kurumların tüm adreslere ulaşabileceğine dikkat çekti.
 
cnntürk
#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.