Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Tarıma Verilen Destek Arttırılmalı

İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN
Yayın: Güncelleme:

AB üyeleri bütçelerinin yüzde 50’sini tarıma ayırırken, Türkiye dünya ölçeklerine göre tarıma en düşük destek veren ülkeler arasında yer alıyor.



Türkiye tarıma ayırdığı kaynaklarla ne tarımı rekabetçi bir yapıya kavuşturabilir, ne de müzakere aşamasına geldiği AB’ye uyum sağlayabilir.



Tarım gereği gibi desteklenemediği için, Türkiye ekonomisi büyürken tarım bu büyümeden nasibini alamıyor. Çünkü sadece destekler değil, tarımsal yatırımlar için ayrılan kaynaklar da yetersiz kalıyor.



Geçtiğimiz günlerde Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar gazetemizi ziyaret etti. Konuğumuz Ziraat Odaları Genel Başkanı olunca sohbet de tarım ağırlıklı oldu.



Şemsi Bayraktar, Ankara’da Sakarya lobisinin en saygı gören, en hatırı sayılır, en seçkin, en şerefli ve en efendi ismidir. Bu En’ler söz konusu Bayraktar gibi değerli bir isim olunca daha da arttırılabilir aslında.



Bayraktar, bu aşamalara gelmek için tüm engelleri bir bir aştı ve şimdi bulunmak istediği yerde. Çiftçinin her zaman yanında. Çiftçi sorunlarının çözümü için büyük uğraş verdi. Vermeye de devam ediyor.



TZOB Başkanı Bayraktar, görevde bulunduğu sürece siyasete hiç girmedi. Girmeyi de düşünmüyor. Çünkü ona göre yaptığı görev çok daha ulvi bir görev. İktidara taşıdığı her meseleyi muhalefete de götürdü.



Bayraktar’a daha önce 100 bin kişi toplayarak meydanlara indikleri mitingleri hatırlatarak, “Son günlerde çiftçinin sesini duyamaz olduk” diye sordum.



Tarımda yaşanan sorunları meydanlara inmeden halletmeye çalıştıklarını kaydeden Bayraktar, bunun yerine tarım kesiminin sorunlarını Başbakan’a direk anlatarak, çözüm yolu bulmaya çalıştıklarını söyledi.



Şu da bir gerçek ki, Başbakan Tayyip Erdoğan, tarım kesiminin meydanlara inmesinin kendisine neler kaybettireceğini çok iyi biliyor. Bu nedenle özellikle Manisa ve Rize’de yapılan mitinglerden sonra tarım kesiminin sorununu Bayraktar’dan alıyor ve çözüm yolu bulmaya çalışıyor.



TMO ilk kez fındık alımı yaptıysa bunda Bayraktar’ın faktörü büyüktür. Bayraktar görevi Ankara’da olmasına rağmen yerinde oturmayan genel başkanlar arasında belki de birinci geliyor.



Çünkü başkanı olduğu kitle 20 milyon gibi büyük bir kitle. Bu nedenle çiftçinin yaşadığı sorunları yerinde dinlemek için il geziyor. Bence tarım kesimi rahat olmalı başlarında böyle bir genel başkanları varken, kolay kolay mağdur edilmeyeceklerini düşünüyorum.



Bayraktar tarım ve hayvancılıkta çiftçinin desteklenmesi için elinden geleni yapıyor. Tarım sektörüne daha fazla kaynak ayrılmasının artık zorunlu hale geldiğini kaydeden Bayraktar Türkiye’yi idare edenlerin de bunu bilmesini istiyor.



 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ali ASİLHAN
20.03.2008 / 11:22:34
İnci hanım keşke Tohumculuk yasasının,uluslararası tarım tröstlerine tarımımızın nasıl teslim edildiğini, tarımla uğraşanların umutlarını yıldan yıla neden ötelemek mecburiyetinde kaldığını hergün daha da kötüye gideceğini daha iyi anlamasına faydalı olacaktır.Saygılarımla

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.