Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

OKS'ye Girecekler DİKKAT!

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl OKS’de soru alanlarının daraltıldığını açıkladı. Hangi bölümlerin dışarda kaldığı bilinmiyor.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl son kez yapılacak Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’ndaki (OKS) sorularının, 120 ilköğretim okulunda yeni müfredat uygulanması nedeniyle eski ve yeni müfredatta bulunan ortak konulardan seçileceğini bildirdi.

Öğrenciler sıkıntıya girdi

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Ekinci, yaptığı açıklamada “müfredat farklılığından doğabilecek sorunları ortadan kaldırmak amacıyla böyle bir karar alındığını, böylece OKS’de adaylara soru yöneltilecek alanların daraltıldığını” söyledi. Ancak bu açıklamanın sınava yalnızca iki ay kala yapılması öğrencileri sıkıntıya soktu.

HAYATA YAKIN SORU

OKS'de yöneltilecek soruların ''günlük hayata daha yakın olacağını'' vurgulayan Ekinci, ''Sorular doğrudan bilgi yoklama şeklinde değil de bilginin öğrenilip öğrenilmediğini, davranışa dönüşüp dönüşmediğini değerlendiren bir yapıda olacak. Örneğin, 'Newton kanunu nedir?' şeklinde soru olmayacak'' diye konuştu. Ekinci, OKS'de, Türkçe, Matematik, Fen ve Sosyal Bilgiler alanlarından soru yöneltildiğini anımsatarak, müfredat farklılığı dolayısıyla her bir alandan soru yöneltilmeyecek konular bulunduğunu kaydetti. Ekinci, 8 Haziran’da son kez yapılacak OKS'ye yaklaşık 915 bin başvuru yapıldığını bildirdi.

SBS SORULARI SEVİMLİ OLACAK

OKS ile SBS'nin yapısının birbirinden farklı olduğuna işaret eden Orhn Ekinci, OKS'de öğrenciler arasında ''sıralama'' yapıldığını, SBS'de ise öğrencilerin seviyesinin ölçüldüğünü anlattı. Ekinci, öğrenciler arasında sıralama yapılması nedeniyle OKS'de güçlük derecesi daha fazla sorular yöneltildiğini, SBS'de ise öğrencilerin seviyesinin ölçülmesi amaçlandığı için güçlük derecesi daha az sorular sorulduğunu anlattı. Ekinci, şunları kaydetti:
''SBS'de öğrencinin seviyesini yokluyoruz. SBS'nin yapısı çok farklı, çok değişik. OKS'de şimdiye kadar müfredat içerisinden de güçlük derecesi yüksek sorular soruluyordu, sıralama yapabilmek için. Bu, OKS'nin yapısında olan bir şey. Ama SBS'de bu tip sorular olmayacak. Güçlük derecesi yüksek sorular sorulmayacak. O nedenle normal eğitimine devam eden bir öğrenci bu sınavı çok rahat başarabilecek. Biz bunu 'Soru biçimimiz biraz daha sevimli ve sempatik olacak' diye ifade ediyoruz. Öğrenciler, çok ağır baskı altında kalmadan kendini daha rahat hissedeceği bir soru tipiyle karşılaşacak."

haberzade

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

kübra garga
13.05.2008 / 15:40:41
arkadaşlarıma başarılar dilerim arkadaşlarıma başarılar dilerim

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.