Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Bahar Güzelliği ve Çevre Temizliği

Sonbaharla birlikte cansız hale gelen tabiat, İlkbaharın gelmesiyle yeniden canlandı. Havalar ısındı. Sular çoğaldı. Bitkiler uyandı. Tabiat yeşile boyandı.
Yayın: Güncelleme:

Sabahın seher vaktinde evin penceresini açacaksın. Kuş seslerini dinleyeceksin. Baharın kokusunu doya doya içine çekeceksin. Derin tefekkürlere dalacaksın.
Ah! Birde insanlarımız çöpleri gelişi güzel atmasalar. Piknik yerlerini kirletmeseler, sokaklara tükürmeseler ne güzel olur.
Sevgili peygamberimiz sokaklara tükürmenin kötü bir davranış olduğunu beyan etmiştir. (Müslim / 290)
Yol kenarlarına ve gölgeliklere büyük ve küçük abdest yapanlara da lanet etmiştir. (Müslim / 226)
Sultanahmet meydanında içmiş olduğu pet su şişesini bir çöp kutusuna kadar elinde taşıyan bir turiste şahit oldum.
İnsanın ahlaki görevlerinden biri de çevresine karşı sorumluluğudur. Çevre sorumluluğumuzun temelinde ise doğa ve insan sevgisi vardır. Çevreyi korumak dini bir görevdir. Din tarih boyunca insanlar üzerinde etkili olmuş bir olgudur.
Yüce kitabımız Kuran’ı Kerim çevreyi kirletme ile ilgili bakınız nasıl ikazda ve ihtarda bulunuyor:
“İnsanların yaptıkları hatalar yüzünden karada ve denizde bozulma meydana gelmiştir. Hatalarını anlamaları için Allah yaptıklarının kötü sonuçlarını dünyada onlara gösterecektir.” (Rum / 41)
Günümüz insanının karşılaştığı en önemli sorunlardan birisi belki de en önemlisi çevre sorunudur. Bu sorun sadece insanı değil tüm varlıkları tehdit etmektedir. Bu sorun sadece doğayı değil tüm ekolojik dengeyi tehdit etmektedir.
Teknolojinin gelişmesiyle çevre sorunları kat ve kat artmıştır. Yok, olan ormanlar- çölleşen topraklar- nesli tükenen hayvanlar. v.s. Yirmi birici yüzyıla büyük umutlar yerine. Büyük endişelerle girdik. Şehirlerde olduğu gibi köy muhtarları da imece usulü ile köylerimizi temizlemeli, imamlarımız halkımızı bu konuda aydınlatmalıdır.
Gönül dünyanız çiçekler gibi güzel olsun.
Kalplerinize huzur ve mutluluk dolsun.
Allaısmarladık.
Hoşça kalın.
Mutlu ve esen kalın.

NOT: Bu yazımızla birlikte sitedeki yazılarımıza bir süre ara vermek istiyorum. Yazılarımızı takip eden- zaman zaman yorum yazan siz değerli okuyucularıma şükranlarımı sunuyorum. 

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ismail yavuz
26.04.2008 / 07:50:41
zaten kuresel isinma denilen musibeti kendimiz aldik basimiza,bir yandan kyoto protokolu dedik diger yandanda kirletmedik yer birakmadik... hocam tum yazilariniz icin tesekkurlerimizi kabul ediniz lakin lutfen fazla da ayri kalmayalim,kac yazar var ki bu sitede bizi gercek bilgilerle donatan gonlumuze hitap eden... Allah yardimciniz olsun....
İlyas ARSLAN
26.04.2008 / 20:51:40
Saygıdeğer HOCAM ;Yazılarınızı herzaman takip etmekten gerçekten çok keyif aldığımı belirtmek isterim.Biraz ara vermenizede üzüldüm,umarım uzun sürmez.Allah sizden razı olsun. NİĞDE'DEN SELAMLAR.
saime
29.04.2008 / 14:16:56
Diğer adıyla Bahar-ı Rasul“Kutlu Doğum” bu mevsimin tam da ortası olan nisan ayında değil mi? Bugünlerde güneşin güzelliğiyle, sıcaklığın gelişiyle bütün bitkiler patladı. Doğada bir canlanma, kıpırdama meydana geldi. Bütün ağaçlar çiçeklerini açmaya, güzelliğini göstermeye başladı. Tarifi mümkün olmayan ilkbaharın güzelliğine, neş’esine, huzuruna kavuştuk. Kışlar bahardır, yazlar bahar. Baharsa mevsim, zaten yemyeşildir toprak Sonbahar. ne güzel ne asil kelimedir En güzel mevsim, en güzel renk armonisi Tüm yaşanmışlıklara özlem, tüm sevgilerden bir damla muhabbet tadında Yaşamın aşuresidir aslında. İçinizdeki bahar tadında kıpırtılar hiç dinmesin hatta sadece bahar olsun, fakat sonbahar değil.Son baharaın asilliğini bilirim fakat içindeki son kelimesi beni her zaman ürkütür nedense, halbuki her mevsimin kendine has güzelliği vardır ama, ille de ilk bahar. Çünkü onunla uyanır tabiattaki her şey, ağaçlar, börtü böcekler.Tabiat gibi gönlünüze yansısın ilkbahar.iyi tatiller s. yazar
recai atar
1.05.2008 / 16:30:38
Kıymetli hocam kıymetli bilgilerinden faydalanıyorduk bizleri fazla bekletme sizin yazılarınıza ihtiyacı olan onlarca kardeşimiz var.Hem siz kazanın hemde kardeşlerimiz kazansınlar manevi olarak .Saygı ve sevgilerimle görüşmek üzere.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.