Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Kamudan 18 Doktor İstifa Etti

İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN
Yayın: Güncelleme:


2007 yılının Aralık ayında yazdığım köşe yazımda, kamu hastanelerinde uzman doktor sıkıntılarının giderek artacağını yazmıştım. Sebebini de, çok kısa hatırlatmak istiyorum, Yeni hazırlanan yasa tasarısı ile başhekimlerde olduğu gibi muayenehanesi bulanan doktorlar da, Devlet Hastaneleri’nde çalışamayacaklar.


Doktorlar yeni yasaya göre tercih yapmak zorunda kalacak. Ya Devlet Hastaneleri’nde çalışmaya devam edecekler ya da özel hastanelerde çalışmayı tercih edecekler. Hem devlet hem de özel hastane veya muayehane de çalışamayacaklar.


Birkaç gün önce Serdivan Altınova’da bu ay hizmete açılacak olan, Özel Altınova Hastanesi’ni gezdik. Hastane Yönetim Kurulu, hastaneyi basına tanıtım amaçlı bir toplantı düzenleyerek, son teknolojik donanımla hizmete hazır olan hastaneyi tanıttı.


Hastaneyi gezince, gerçekten hastanenin girişinde bir 5 yıldızı eksik diye düşünüyorsunuz.


Poliklinik odalarından tutun, hasta odalarına kadar her detay düşünülmüş. Özel hastanelerin açılması Sakarya için çok güzel bir olay. Öyle görünüyor ki, bu hastaneye kamu hastanelerinden geçiş yapan doktor sayısı çok olacak.


Hastane Başhekimi Ahmet Elaldı’ ya, “Kamu hastanelerinden kaç doktorun Özel Altınova Hastanesi’ne geleceğini sordum”. Elaldı, şimdilik kaçamak cevaplar verdi. Gülerek “Bizim herkese kapımız açık” dedi.


Elaldı’ nın, bu gülüşünden belliydi. Belli ki; kamudan baya bir doktor hastaneye geçiş yapacaktı.


Başhekim Elaldı’ dan sorumun cevabını öğrenemedim ama Karaman’dan 12 uzman doktorun, Toyota Hastanesi’nden 2 doktorun, Korucuk ve merkezden de yaklaşık 2-3’er doktorun bu özel hastaneye geleceğini öğrendim. Toplam 18 doktor yapıyor. Bu çok ciddi bir rakam.


Aralarında devlet hastaneleri ile adeta bütünleşen yılların doktorları Hüsamettin Atasever, Zeynel Asal, Orhan Velioğlu ve Şener Şafak da bulunuyor.


İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş’ ın da bu konuda biraz endişesi vardı. Kamuda çalışan uzman doktor sayısının, özel hastanelere geçişle birlikte azalması.


İl Sağlık Müdürlüğü bu ihtimale karşı, aylar öncesinden bir B planı hazırladı. İlçelerden, doktor takviyesi yapacak. Ayrıca Valilik aracılığı ile dün,  Ankara’dan doktor istendi.


Devletteki uzman doktorların bir bir istifa etmesi ile birlikte sağlık hizmetinde de önemli aksamalar olacak. Bunu zamanla göreceğiz.


Şimdi sıra siyasilerde, siyasiler eğer elini biraz çabuk tutarsa, Sakarya’daki boşalan uzman kadrosunu kapatabilirler.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.