Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

DYP’liler DP İsmine Alışamadı

Doğruyol Partisi Anavatan Partisi ile birleşme kararından sonra Demokrat Parti olarak değişti.
İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN
Yayın: Güncelleme:

ANAVATAN ve Doğruyol Partisi merkez sağda bir bütünlük ağlamak amacı ile 2007 genel seçimlerine ortak hareket etme kararı almışlardı. Ancak Anavatan Partisi Genel Başkanı olan Erkan Mumcu’nun biraz da mızmız çocuklar gibi takındığı tavır, seçim öncesinde Anavatan Partisi’nin de Doğruyol Partisi’nin de oylarını böldü.


İki parti genel başkanlarının anlaşamaması sandıkta AK Parti’ye yaradı. Oylar AKP lehine döndü. Doğruyol Partisi ve Anavatan en büyük hatayı birleşme kararı ile yaptı.


Yaklaşık 1 yıldır Demokrat Parti adı altında siyaset yapan eski Doğruyol Partililer, bir türlü Demokrat Parti (DP) ismine alışamadı.


Demokrat Parti’nin Sakarya’da önde gelen isimleri şu sıralar Yenicami taraflarında sık sık bir araya geliyorlar. AK Parti’nin kapatılması ihtimaline kesin gözü ile bakılan bu günlerde merkez sağda oluşacak boşluğu iyi değerlendirmek için hazırlanıyorlar.


Siyasette Doğruyol Partisi’nin eski günlerine dönebilmesi için partinin önde gelenleri, DP yerine halkın daha iyi tanıdığı DYP adı altında siyaseti sürdürmeyi planlıyor.


DYP’nin başına eski DYP eski lideri Tansu Çiller’in getirilmesi için gayretli bir çalışma başladı. Tansu Çiller gibi bir ismin siyasete tekrar dönmesi, siyasette tüm dengeleri değiştirebilir.


Çiller’in iyi bir oy kitlesi vardı. Özellikle Sakarya’nın köylerinde DYP’nin önemli bir oy kitlesi var. Bunda da Nevzat Ercan’ın, başarısı göz ardı edilemez.


Bakalım DP’ liler yerel seçimlerde Tansu Çiller’i DYP çatısı altında, siyaset için ikna edebilecek mi?
 


400 yataklı hastane için


Sıra milletvekillerinde


 


Geçen haftalarda Sakarya Gazeteciler Cemiyeti ile Ankara’ya yaptığımız ziyarette, AK Parti milletvekilleri ile de görüşme yapmıştık. Sakarya Milletvekilimiz Şaban Dişli, merkeze yapımı planlanan 400 yataklı hastane projesinin, bir sendika engeline takıldığını bu nedenle de rafa kalkabileceğini söylemişti.


Birkaç gün önce, Sakarya’da hizmet veren çeşitli sendika temsilcileri Demiryol-İş Sendikası’nda bir araya gelerek, hastanenin yapılmasına destek verdiklerini açıkladı. Sendika başkanlarının bir araya gelerek yaptığı destek toplantısının fotoğrafına baktığım da, Orman-Sen Sakarya Şubesi Başkanı Yusuf Çolak’ı da gördüm. Belli ki, Çolak da açtıkları davadan geri çekilmiş, hastanenin yapılması için destek veren gruplar arasına katılmıştı.


Dün Başkan Çolak’la konu hakkında telefonda görüştük, hastanenin yapılmasına karşı olmadıklarını ancak kendilerinin de bazı şartları olduğunu söyledi. Bu şartlar da kanundan dolayı gerekli olan şartlar. Orman çalışanlarının ikamet ettiği bina ve idari binalar aynı yerde bulunması gerekiyor. Olası bir yangında daha seri müdahale edebilmek için ekipman açısından, personelin idari binaya yakın olması gerekiyor. Ayrıca 70 lojmanın yıkımının da devlete ayrı bir külfiyet getireceğini düşünüyor.


Şimdi sıra milletvekillerinde Çolak görevini yaptı ve üyelerinin oturduğu lojmanların yıkılmaması için açtığı davadan, şartı olarak geri çekilebileceğini açıkladı.  Milletvekillerimiz ellerini çabuk tutar ve Orman-Sen’in bu teklifini değerlendirirse bu projeyi de elimizden kaçırmamız oluruz.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

yasin şimşir
28.05.2008 / 12:32:46
hm bence anavatanla dyp nin birleşememesinin ak partiye yararı oldu demek yanlış birleşseydi bile fasla bişey değişmiyecekti bana göre hm tabiiki alısamamalarıda normal gecmişe baktığımısda saygıyla andıgımıs bi demokrat parti var simdiki dyp içinde demokrat parti anlayısı olmadıgı için dypliler dp ile deişmesine alısamamaları normal saygılarımla

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.