Demokrasinin temelidir seçimler. Seçimle ortaya çıkar farklı renkler, farklı tatlar. Seçimdir iyiyi kötüden ayırt ettiren. Zaman zaman hata payı yok değildir, lakin seçen demokrasinin gereğini yerine getirmiştir bir kere... Demokrasinin temeli, bir anlamda gereği olan seçimle gelenler düştü aklıma. Bu gün Türkiye'yi konuşmanın lüzumsuz olduğunu düşünüyorum. Oraları birileri konuşuyor, konuşulmayana, Taraklı’ ya bakmak lazım en lüzumlusundan... Birileri seçilmiş Taraklı’ da... Belediye başkanı, ilçe başkanı, teşkilat başkanı, meclis başkanı, muhtar olmuş. birileri olamamış doğal olarak. Demokrasi filmi burada kopuyor. Filmin koptuğu yerde, kaybedenlerin sonuç kabullenmeyi kabuğuna çekilme olarak algılaması çıkıyor karşımıza. Biraz daha açalım konuyu... Demokrasinin seçilmişleri kadar seçilememişleri, yani muhalefeti de önemli halklar için. Maalesef Taraklı’da muhalefet olma kültürü yok. Yani demokrasinin bir bacağı burada kısa geliyor. İktidara sahip olanların başarısızlığının temelinde de muhalefetsizlik yatıyor. Benim bahsettiğim boş çığırtkanlık, kuru gürültü, karın ağrısı türünden muhalefet değil.
Bir kültür var bizde seçilmişin ve atanmışın hatasını görmesine engel.. O kültüre ben, 'yalama-yıkama' kültürü diyorum. Kapalı kapılar ardında demediğini bırakmadığımız büyüklerimizin karşısında bir anda dut yemiş bülbüle döneriz. Nasrettin Hoca'nın fil hikâyesi geldi birden aklıma. Hani padişahın verdiği bir fili doyuramamaktan yakınıp, hocayla padişahın huzuruna gelince kaçanlar var ya... Sanki bu günün hikâyesi. Hikâyenin sonunda ardında kimseyi göremeyen hoca, bu fili bizden al, bakamıyoruz demek yerine bizdeki dişisi, erkeğini de istiyoruz demişti.
Zaman zaman bize şikâyetler gelir. Kişiler yapılanları beğenmez, şikâyetçi olur, yazmamızı ister. Ama iş konuşmaya, derdini kamuoyuna deklare etmeye gelince tıslar. Belki basit gelecek, bir muhtar sürekli hata yapıyor farz edin. Mahalleli susuyor. Nemelazımcılık yanlışı düzeltmenin önüne geçmiş. Nice olur o mahallenin hali. Şimdi bir belediye başkanı düşünün. Yanlışına 'yanlış' diyen, eleştiren dahi yok. Soruyorum sizlere, muhalefeti konuşmayan, susan, sus-pus olan toplumda muhtarla-belediye başkanı arasında ne fark olur. Sonuçta ikisi de hata yapıyor, Gidin, taaa köylere kadar gidin. Bir bakın nerede eksik demokrasinin ayağı. Belki tam anlatamadım ama tek kelimeyle bu işi hep “BASIN” düzeltsin diye bekleniyor.
Evet izzettin bey çok doğru konulara değinmişsiniz yine. Maalesef manav milleti güdülmeye mahkumdur. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın, etliye sütlüye karışma arkadaş anlayışı var. Köy kahvesinde yerden yere vurdukları en azından Miletvekili falan değil köyün muhtarıda olsa muhtar kahveye ayak basar basmaz, çay ısmarlama yarışına girerler.
Kadir DEMİR
14.08.2008 / 11:57:33
Kamil UZUN'a ; Abicim sen hangi millettensin ya. Merak ettim doğrusu...
muammer DEMİR
14.08.2008 / 13:07:01
muhalefet olmak için kendi çıkarlarını düşünen değil,birlik beraberlik,hizmet anlayışı ve güzel yaşam için mücadele eden muhalefet yapmalı.seçilememiş olanlar ya menfaatleri yada korkuları varki muhalefet yapmıyor.ben halk olarak ayaklanıp gerevmi yapayım SEÇİLEMEMİŞ uyurken.
özcan küçükçınar
14.08.2008 / 13:25:03
basın bir araçtır tabiki görevini yapacak toplumun sorunlarını tarafsızlık ilkesiyle işleyecek gerekeirse kamuoyu oluşturacak bu normal görevi yoksa ne için var bu siteler sadece ölümleri düğünleri hatırlatmak için mi bir arkadaşımız yazısında güdülmekten bahsetmiş biraz daha dikkatli kelimeler kullanılması lazım herkesi aynı kefeye koymamak lazım saygılı olmaya davet ediyorum kişileri ve yorumu okumadan onay veren site görevlilerini hoşçakalın
İzzettin KÖMÜRCÜ
14.08.2008 / 14:54:18
KAMİL UZNUN İSİMLİ YORUMCUYU BENDE ŞİDDETLE KINIYORUM...BEN YUKARIDAKİ YAZIYI YAZARKEN GENEL OLARAK YAZDIM..ETNİK KÖKEN OLARAK AYIRMADIM...ZİRA TOPLUMLARI ALT KİMLİKLERLE DEĞĞ
ERLENDİRİRSENİZ ÇOK SAKINCALIDIR...AÇIKÇASI BÖLÜCÜLÜKTÜR....YORUMU YAZI İLE KIYASLAMAK MÜMKÜN DEĞİL..TEKRAR ESHEFLE KINIYORUM.
kamil uzun
14.08.2008 / 16:36:45
Kadir Demire; Kadir kardeşim benim gerçekleri söylemem başka milletten olduğum anlamına mı gelir? biz bizi iyi tanırız merak etme.
mehmet
14.08.2008 / 16:45:54
Biz koyunmuyuz ki güdülmeye mahkumuz.Sizi esefle kınıyorum.Lütfen yorum yaparken dikkat edin.Siz sadece kendi adınıza yazabilirsiniz,bizim adımıza konuşmayın. saygılarımla
özcan küçükçınar
15.08.2008 / 09:23:04
Bukadar yazan kişiler yanlış düşünüyor bir tek Kamil bey mi doğru düşünüyor hayret ya insan yorumcuları bir okur şapkasınıda önüne koyar ben nerde yanlış yaptım diye düşünür ve özür diler toplumdan izzetttin gerekli dersi vermiş ama anlayış zayıf kişide
ethemcihan
16.08.2008 / 13:01:55
Ağzına sağlık kardeşim benim düşüncelerimi kaleme almışsın.Ama ne söylersen söyle,ne yazarsan yaz boşuna bu yalakalık ve menfaatçilik olduğu sürece aynı tas aynı hamam devam eder.