Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

CHP ve DP Ortak Aday Çıkarır mı?

Bırakın iki farklı görüşteki partinin ortak aday çıkarmasını, bundan bir önceki seçimlerde ikisi de sağ görüşte olan seçim öncesi bir birleşip bir yollarını ayıran Anavatan Partisi ve Doğruyol Partisi bile ortak bir aday çıkarmayı başaramadı
İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN
Yayın: Güncelleme:

 

Siyasi partiler arasında yapılan ziyaretlerde konuşulanlar hep rutindir. Önce karşılıklı övgüler başlar, ardından iş ortak aday çıkarmaya, kadar gider.Bu hep böyledir. Değişmez. Çünkü muhabirlik hayatımda, takip etmediğim siyasi parti kalmamıştır.Hepsi birbirini çok sever gibi görünür ve ortak hareket ettikleri takdirde çok işler başarabileceklermiş gibi düşünürler.

Önceki günde Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Vahit Serbes  Demokrat Parti İl Başkanı Mehmet Mangıroğlu’nu ziyaret etti.

 Vahit Serbes, DP’ye yaptığı ziyarette 2009 yılında yapılacak yerel seçimlerde ortak başkan adayı çıkarabileceklerini söyledi. CHP ve DP ortaklığını hiç düşünemiyorum. Sanıyorum Vahit Serbes’in bu sözü bir anda ağzından çıkıverdi. Yoksa böyle bir duruma kendi partililerinin de ne kadar karşı olacağını en az sokaktaki halk kadar iyi biliyordur.

Yapılan bu ziyarette iki farklı görüşteki partiden ortak bir aday çıkarılmasının gündeme getirilmesi bile bana çok komik geldi.

 Bırakın iki farklı görüşteki partinin ortak aday çıkarmasını,  bundan bir önceki seçimlerde ikisi de sağ görüşte olan seçim öncesi bir birleşip bir yollarını ayıran Anavatan Partisi ve Doğruyol Partisi bile ortak bir aday çıkarmayı başaramadı. Her ikisi de partilerine yazık etti. Onca yıldır, ülkeye iyi hizmetler vermiş ve Türk halkını gözünde iyi bir izlenim bırakmış partilerini ne hale getirdiler.

Vahit Serbes’in, Demokrat Parti’ye yaptığı bu teklif bir anlamda şunu gösteriyor. Demek ki CHP de,  henüz yerel seçimler için aday belirleyememiş.

Yoksa Vahit Serbes, bu ziyaretlerde ortak aday derken bu aday konusunda  kendini mi kast ediyordu. DP’nin ölüsünün 150 bin oy ettiğini söyleyen Serbes, belli ki DP’den ne kadar da oy çıkabileceğini çok biliyor. Bakarsınız CHP’nin bu güne kadar aday belirlememiş olmasının bir sebebi vardır. Zaten Vahit Başkan, göreve gelirken, asıl amacının Büyükşehir Belediye Başkanlığı olduğu sinyalini de vermişti.  

Demokrat Parti’nin ise Sakarya’da belirli bir oy tabanı olduğu belli. Yalnız o tabanı harekete geçirecek isimlerin çok iyi çalışması gerekiyor.

 

 

GÜZEL SÖZ

 

Din ve ahlak duygularının zayıflaması, zekanın zayıflaması kadar tehlikelidir.
(
Alexis Carel)

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

ercan
19.09.2008 / 01:54:00
sayın inci hanım. kimin kiminle ortak aday göstermesi bu ülkeye yarardan çok zarar verir. bir lider aynen merhum mustafa kemal atatürk gibi düşünemiyorsa bilinki hiç bir şey olmaz.Atatürk hariç gelmiş geçmişlerin hepsi amerikan kuklası olmuşlardır. Benim bildiğim bir tek birşey var kim sağcıyım ve solcuyum derse biliki vatan hainidir.kukladır, kullanılmaya müsait zavallılardır...
Mete Güngör
21.09.2008 / 21:11:53
bir istisna vardı ercan kardeşim.her ne kadar seveni kadar sevmeyeni de olsa o kişi erbakandı.lakin onu da harcadılar.yazık oldu bu ülkeye.çok yazık :(
Ö.F.K
6.10.2008 / 00:42:59
sayın yazar CHP ve DP aynı kökten gelen ancak çeşitli nedenlerden gelişen süreçte siyası mücadeleye giren iki parti.aynı adayda birleşmeleri esasında çok olanaklı. her ikisi de devletçi politikaları benimseyen iki partinin birlikte aday belirlemesinde bir sakınca yok sanırım. değişen siyasal konjenktür artık bu gibi girişimleri gerekli kılmakta.
saime
11.10.2008 / 13:37:26
KİM BU HALKI YARIN BEN EVİME NASIL EKMEK ALACAĞIM DÜŞÜNÇESİNDEN KURTARIRSA ZİRVEDE SONZUZA KADAR KALAN O OLUR bu TÜRK halkının beklentisi aş iş özgürlük akşama çoluk çocuğuna ekmek götürebilme çabası, selam ve sevgiler

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.