Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Türkiye Ağlıyor

Çok rahat yazacağım bu gün. Şehidin ruhuyla yazacağım.
Yayın: Güncelleme:

Yılları durduracak
Güneşi doğduracak
Dünyamı dolduracak
Bir sevgi istiyorum

Deli gibi sevecek
Ömür boyu sürecek
Gözlerimde tütecek
Bir sevgi istiyorum

Halimi anlayacak
Derdime katlanacak
Benimle ağlayacak
Bir sevgi istiyorum.

Güfte: Halit ÇELİKOĞLU
Beste: Necdet TOKATLIOĞLU

Yanılmıyorsam 80'li yılların ilk çeyreğiydi. O yıllarda tek bir Televizyon kanalımız vardı evlerimizde. Müzik programlarının günleri genellikle hafta sonları olurdu ve biz iple çekerdik. Yine Güzel bir Cumartesi gecesinde, dün gibi hatırlıyorum Sevgili Erol EVGİN ile Derya BAYKAL’ IN sunduğu BİZDEN SİZE programına geçenlerde kaybettiğimiz (ruhu şad olsun), Bestekâr Sayın Necdet TOKATLIOĞLU katılmıştı. Aynı zamanda o yıl yılın şarkısı seçilen ve benim yazımın hemen üstüne yazmış olduğum "BİR SEVGİ İSTİYORUM" şarkısının da bestekârıdır. Kendisine Erol EVGİN; "Mutlu ve düzenli bir aile yaşantınız olduğu halde ve düzenlide bir sosyal hayatınız olduğu halde neden böyle bir şarkıyı bestelemek isteği duydunuz, neden bir sevgi istediniz, kimlerden istediniz bu sevgiyi?" diye bir soru yöneltti. Sayın Necdet TOKATLIOĞLU' NUN bu soruya cevabı şöyle oldu. "80 öncesinde ülkemde bazı karşıt görüşlü insanlar birbirlerine taş atıyorlardı, ülkem kan gölüne dönmüştü, böyle bir zamanda öyle doldum ki, bu güfte elime geçince bir sevgi aradığımı anladım ve hemen besteleyiverdim. Ülkem için gül atmak lazım olduğuna inandım."

Evet ne oldu, 28 yıl geçti, hatta o kan gölüne dönen yıllardan sonra 30 yılı aşkın bir süre geçti, ne değişti peki? Çok rahat yazıyorum bu gün, şehidimin ruhuyla yazıyorum. Bilirsiniz ki şehitler korkusuzdur, ölümsüzdür. Şehidin ruhuyla yazıyorum bu gün. Hepimizin evinde bir ÇANAKKALE şehidi, İSTİKLAL harbi Şehidi, SAKARYA Şehidi yatar. Bizim milletimizin şehitlere saygısı sonsuzdur. Şehitler bizim için mukaddesi yatı ifade eder, cenneti müjdeler, şehidin ruhuyla çok rahat yazıyorum bu gün. Biliyorum bu sayfayı ve Taraklı ajansı okuyan çok kişiler var. Ama ben çok rahat yazıyorum bu gün, şehidin ruhuyla yazıyorum. Nasıl güvercin hakka hizmet ettiği için azizdir. Bu gün ve bundan önce hakka yürüyen şehitlerimizde aziz oldular. Bir damla kanı bile Ahrette Âlemlerin Rabbi tarafından gül kokusu olacak olan ve yarasına su kaçtığında Yaratanımızın feryadına dayanamadığı aziz şehitlerimizin ruhuyla yazıyorum bu gün. Cennete sorgusuz sualsiz girecek olan ama annesini, babasını can yavrularını, eşini cehennemde görünce "ben cennette anasız napayım Yarabbi" diye ağlayınca kâinatın Rabbinin müjdesine mazhar olup, dilediği yetmiş cehennemliği yanında götürecek aziz şehidimin ruhuyla yazıyorum bu gün.

Daha babasının sesini bile duymamış, bundan sonrada babasını ancak albümlerde tanıyacak olan yavrularını öksüz bırakan evlerin direği şehitlerimin ruhuyla yazıyorum bu gün. Daha elinin aşını, hünerini evinin erkeğine gösteremeden, doyamadan dul kalan bağrı yanık bacılarımızın gözyaşları içinde son yolculuklarına uğurladıkları aziz şehitlerimizin ruhuyla yazıyorum bu gün. Her şeye dayanırımda yaşlının ağlamasına dayanamam. "Ağlarsa anam ağlar" derler ya İşte o misal. Yürekleri yangın yerine dönen anaların gözyaşları içinde, Ayyıldızlı al bayrağa sarılı naaşının üzerinde öptüğü, bir daha öptüğü, şu anda hareketsiz kollarıyla Askere giderken analarından helallik dileyen aziz şehitlerimizin ruhuyla yazıyorum bu gün.

Ağlayın beyler ağlayın, Bu güzel vatanımın kaderine ağlayın. Kan kan kan, Gözyaşı gözyaşı gözyaşı. Ne zaman bitecek bu? İnsan hakları diye bir şey var. Elbette ki. Ana rahmine düştüğü anda insanın hakkı başlıyor. Bir kişi bir suçtan kuvvetli şüphelere dayanarak tutuklanıyorsa, o hala suçu ispat edilene kadar suçlu değildir. Sanık konumunda yargılanır. Ve bu süre içerisinde yani hüküm giyinceye kadar insan hakkı vardır elbette. Fiziksel ihtiyaçlarını giderebilir. Yemek yiyebilir. Eğer işlediği suçtan dolayı cebir kullanılır, bazı şeylerden men edilirse bu eziyettir. Ama her suçun bir müeyyidesi vardır. Kanunsuz suç olmaz. Suç tamamen ispatlanırsa bir hüküm giymelidir. Peki bu binlerce vatan evladını vur emrini verenlerin nasıl bir hakkı olacak? Öksüz kalanların, yanan yüreklerin hakkını kim verecek? İnsanlara eşit muamele yapılmalı amenna ama bazen adaletle eşitlik paralel olmaya bilir. Adalet ne zaman tecelli edecek.

Ağlayın beyler ağlayın, Efkârımız göklerden bulutları sağsın bu gün, Türkiye ağlıyor, şu millet ki üç kıtaya hükmetmiş, bu gün üç teröristin yaptığına bakın. Çok rahat yazıyorum bu gün. Kim bilir çatışma esnasında neleri ve kimleri düşünerek "vatan sağ olsun" diyerek göğsünü siper eden vatan evlatlarımızın ruhuyla yazıyorum bu gün. Dört bir yanıyla Türkiye ağlıyor, güzel ülkem bayramdan çıkmanın coşkusunu yaşayamadı.

Gelin daha mutlu ve daha umutlu yarınlar için hep beraber bir sevgi isteyelim ülkemizin adına. Şehidimizin ruhuyla isteyelim. Çünkü onlar "dünyaya yeniden gelmek isterseniz ne yaparsınız" sorusuna "tekrar şehit olmak isteriz" cevabını veriyorlar. Şehidimizin korkusuz ruhuyla düşmanı sevindirmeyelim bir sevgi isteyelim.


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

emre yavuz
6.10.2008 / 09:32:07
aslında yapacak yorum yok herkesin duygularına tercüman olmuşsun arkadaşım içim titreyerek okudum yazını yüreğine sağlık
Mücella Pakdemir
6.10.2008 / 12:14:32
Duyarlı yüreğinizle paylaştığınız bu anlamlı yazınızdan dolayı sizi kutlarım. Saygılarımla.. ŞEHİT GELİYOR Yıldızını parlat, güneşini yak Açıl ey gökyüzü, şehit geliyor Cenneti Âlâ’yı lûtfeyledi Hak Kat kat yarıl, yol ver, şehit geliyor Bulutuna söyle yas bağlamasın Islanmasın koçum, gök ağlamasın Kuşların ötüşüp can dağlamasın Goncamı aşkla der, şehit geliyor Alnına şehadet damgası basmış Boynuna şefaat mühürü asmış Böyle gelen yiğit has oğlu hasmış Yollarına gül ser, şehit geliyor Nur inmiş yüzüne, seyre doyulmaz Gören hangi yürek o an bayılmaz Birbiri ardınca ikram, sayılmaz Lebinde şerbet var, şehit geliyor Süreyya selamın versin şahana Firdevs kapıların açsın ol hana Sığamaz arslanım yedi cihana Yeryüzü ona dar, şehit geliyor Sırtında delinmiş kanlı parkası Çıkarıp giyecek atlas hırkası Melekler kolunda teşrif fırkası Huzura bekler Berr, şehit geliyor Mücella Pakdemir
İzzettin KÖMÜRCÜ
6.10.2008 / 21:33:42
Değerli Kardeşim Ufuk; Bu memleket çok büyük işgaller attlattı.Bunu burada tek tek yazmanın tekrar gereği yok.Sen çok rahat ve açıkça yazmışsın.Terör illetinden kurtulmak için siyasi iradenin kararlı olması gerekir.Bu siyasi irade olmadıkça ne yazıkki çok vatan evlatları şehit vereceğimiz aşikardır."Şehit kanları ile sulanan bu topraklara canımız feda olsun" diyoruz ama imralıdaki köpeğin krallar gibi beslenmesini içime sindiremiyorum.
figen şimşek
6.10.2008 / 23:02:44
BİRLİK VE BERABERLİK DERKEN BEYNİ YIKANMIŞ DÜŞÜNME YETENEĞİNİ KAYBETMİŞLERİ KASTETMİYORUZ.ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR, YÜREĞİ SIZLAYAN, GÖZLERİNDEN YAŞ DEĞİL KAN DAMLAYAN ANALARIN SÖZLERİ ŞÖYLEYDİ:"BİR OĞLUM ŞEHİT, BENDE BU VATAN İÇİN ŞEHİT OLMAYA HAZIR İKİ EVLAT DAHA VAR" İŞTE VATANI VATAN YAPAN BU ANALARIN DOĞURDUĞU KARAGÖZLÜ YİĞİTLERDİR. HEPSİ NİN MEZARI TÜRKLERİN YÜREĞİDİR. TEMENNİLERİNİZE KATILIYORUM.SAYGIYLA.
saime
7.10.2008 / 00:19:12
inanın dunyada,karsılıksız vatanı koruyan ve can vermeye hazır tek insan turk insani.paralı askerlerin sözde vatan severliligin karsısında utanırken,bu ülkenin evlatlarının önünde saygıyle eğiliyorum.rabbim onları korusun. duyarlı ufuk kardeşimi kutluyorum. eşkiya dünyaya hükümdar olmaz olsa olsa bu topraklara gübre olur. BEN TÜRKÜM TÜRK OLDUĞUM İÇİN GURURLUYUM NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE NE MUTLU VATANIM İÇİN CAN VERENLERİME TÜRKİYEM BİR MEHMETÇİK CANI ALDIĞINIZDA BİN MEHMETÇİK BULACAKSINIZ. yüreğinizin kalemi hiç tükenmesin..
Nilüfer HEDEF ARSEVER
7.10.2008 / 09:46:17
Ben de bir asker daha doğrusu bir astsubay eşi olarak size bu konu ile ilgili ayrıca bir köşe yazısı yazdığınız için teşekkür ederim, bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.. selam ve dua ile..
Nefise Yılmaz
7.10.2008 / 12:01:51
Merhaba Ufuk Bey...Öncelikle Anlamlı Yazınızdan Dolayı Sizi Kutlarım... İhanet Etmek İnsanoğlunun İşlemiş Olduğu en Soysuz ve en Adi Fiillerden Birisidir. İhanetin Arkadaşa Karşı, Dosta Karşı Yapılanı Vardır. Bunlar Belki de Zamanla Affedilebilir. Ama Vatana ve Millete Karşı Yapılan İhanet Asla Unutulmaz ve Kesinlikle Affedilemez... Bizler Millet Olarak Celal Bir Milletizdir, Büyük ve Azimli Bir Milletizdir. Başkalarına Maşa Olmuş, Kendini Bilmez Bir Avuç Mendebura Pabuç Bırakmayız. Bu Tür Hainlere Karşı Şiddetle Had'lerini Bildireceğimizden Hiç Kimsenin Şüphesi Olmasın. Çünkü Bizler bu Cennet Vatanın Her Köşesini ŞEHİT Kanlarıyla Sulamış Bir Milletiz. Bizlerde Atalarımızın Dedelerimizin İzinden Yürümekteyiz. Bunu Herkes Böyle Bilsin. Birlik ve Beraberlikle Kalalım, Metanetli olalım. AZİZ ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN, ANALARIN BABALARIN YÜREKLERİ SABIR VE SELAMETLE DOLSUN. Tebessüm Kokulu Bitimsiz Sevgilerimle...
Kadir DEMİR
7.10.2008 / 13:01:09
Üzülmemek elde değil.İçim sızlıyor içim. Ama lanet okumaktan başka bir şey de gelmiyor elden.Şehitlerimize Allahtan rahmet,ailelerine ve tüm Ulusumuza baş sağlığı dilerim.Buradan yetkililere seslenmek istiyorum.Lütfen bir daha böyle acılar yaşanmasın,gereği neyse o yapılsın.Sınır bölgelerimizde vadilerde karakol marakol olmaz abicim.Hakim yerlere taşıyın karakollarımızı.Kartal nasıl ki yuvasını zirvelere yapıyorsa siz de zirvelere taşıyın ki etrafa hakim olup her bir yanı görebilesiniz. Ve bu tür üzücü olaylar yaşanmaya...Son zamanlarda ordumuz epey modernize oldu,nasıl oluyor da o kadar terörist termallere yakalanmadan ateş açabiliyor,aklım mantığım almıyor bu işe vesselam.Bir de düzenli olarak uçak ve helikopterlerimizin uçuşları var.Nasıl oluyor da göremiyorlar,Hadi geçtik bunları nasıl bir istihbarat ağımız var ki karşı taraftan bilgi gelmiyor. Valla bu iş çok farklı.Ehil olmayanlar derhal uzaklaştırılmalı,bölgeye iş bilenler sevkedilmeli.Yoksa daha çook ağlar şehitler veririz.
ERSİN KAYIŞLI
7.10.2008 / 13:38:38
BEN TÜRKÜM DİYEN HER VATAN EVLADININ YÜREĞİNE SES OLMUŞSUNUZ UFUK BEY. GÖNÜL DOLUSU TEBRİKLERİMİ VE SAYGILARIMI BIRAKIRKEN SAYFANIZA ONCA ŞEHİDİME SEBEP OLAN TERÖRÜ VE TERÖRE GÖZ YUMANLARI LANETLİYORUM...
Faruk Serkan
8.10.2008 / 00:56:40
Değerli abicim, duyarlılığın için öncelikle teşekkür ederim. Yaşadığımız bu kahrolası "sürec"i, ne kadar da içten anlatmışsın. Ama "süreç" dedim bak; bu kahrolası "süreç" mutlaka nihayetlenecektir. Gözyaşlarımız elbet bi gün dinecektir.. Şehitlerimizi hissedebilen ruhuna sağlık..
tülin tanagar
15.10.2008 / 22:58:12
Öncelikle herkes gibi benm de hergün okuduğumuz haberlerden ve verilen şehitlerden ve daha nice duymadığımız yanan yüreklerden bir yürek benmkide, bazen kanal değiştirerek sanki duyarlılık ve içimizdeki öfkeyi değiştiriyor gibiyiz. Ama bu bizim kanıyan yaramız ve asla yerde kalmıyacak şehit kanlarımız bu vatanı ne yaparlarsa yapsınlar bölmeye kmsenin gücü yetmiyecek ESENKAL YÜREĞİNE SAĞLIK
Selim Yürekli
21.10.2008 / 06:16:17
Abicim helal sana ya. Yine güzel bir yazı yazmışsın. Milletimiz son günlerde yine çok göz yaşı döktü. Birlik ve beraberliğe o kadar ihtiyacımız varki. Ama tabi bu arada her gün diğer köşelere yorum bırakan, milliyetçilik konusu açıldığında sanki onların tekelindeymiş gibi mangalda kül bırakmayan namı diğer alperenler nerede, yazıların yorum kısımlarını sırf siyasi emellerine kullanan,siyasi şovlar yapan milliyetçiler nerede, Şehitler ölmez vatan bölünmez diyerek cenaze törenlerini siyasi şova çevirenler nerede. Hani hiç biri bu anlamlı yazı için yorum bırakmamış. Yoksa onların milliyetçiliği o kadar mı? Tekrar kutluyorum sizi

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.