Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

12 Yıllık Su Özlemi Sona Eriyor

Köyde Kurban Kesildi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

12 yıldır Su Sıkıntısı Yaşayan Taraklı İlçesindeki 30 Haneli Çamtepe Köyü Sakinleri Köyde Yapılan Sondaj Çalışmalarında Su Çıkmasının Ardından Büyük Sevinç Yaşadı… 12 yıldır su sıkıntısı yayan Sakarya İli Taraklı İlçesi Çamtepe Köyünde İl Özel İdaresi Köy Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen sondaj çalışmalarında 60 metre derinlikte çıkan 30 haneli köyü sevince boğdu.Köy muhtarı Osman Kara TARAKLI AJANS Muhabirine yaptığı açıklamada “Köyümüz 12 yıl öncesine kadar şebeke suyu ve taşıma su ile evlerdeki su ihtiyacını görmekteydi.Mevcut suyumuz 1999 depreminden çok azaldı.O yıldan beri vatandaşlarımız büyük sıkıntı içerisindeydi.Daha önce köyümüze suya kavuşturmak için yapılan çalışmalarımızda olumlu sonuçlar elde edilememişti..Şu anda köyümüzün “Aşağı bağlar” mevkiinde İlçe Kaymakamımız Mustafa Temiz ve Köy Hizmetleri ekiplerimizin de büyük desteğiyle yapılan sondajda 60 metre derinlikte su bulundu.Bulduğumuz bu su köy hane halkı olarak hepimizi sevince boğdu.Çünkü bu şekilde suya ulaşacağımızı tahmin etmemiştik.Yer altından çıkan su sondaj çalışmaları sırasında yaklaşık 25 metre yüksekliğe ulaştı.”dedi. Sondaj çalışmalarında 120 metre derinliğe kadar indiklerini ifade eden muhtar Osman Kara “Bu sevinç ile daha fazla su bulabilmek için sondaj yerinde kurban kestik” dedi. Çamtepe köyündeki sondaj çalışmalarını inceleyen Kaymakam Temiz “Çalışmaların tamamlanmasının ardından Köyde mevcut 75 tonluk su deposuna su verileceğini belirterek “Çamtepe Köyünün yıllardır devam eden su sıkıntısının sona ereceğini söyledi.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Kadir DEMİR
7.11.2008 / 15:23:38
Çook zor bir sınav vermişler,şükretmek lazım.Emeği geçenlerden Allah razı olsun.İnşeallah en kısa zamanda bitirilip hizmete sunulur.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.