Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Nasıl Bakarsan Öyle Görürsün

Sakarya’da yaşayan herkes çok iyi bilmelidir ki Sakarya’da yaşayan herkes birbirine muhtaçtır.
Yayın: Güncelleme:

*
Bu deprem kuşağındaki ilde yaşadığımıza göre, hiç tanımadığımız ve tanışmadığımız birisi, göçük altında kaldığımızda bize yardım için elini uzatabilir.

*
‘Orada kimse yok mu?’ diye bağırdığımızda, uzanan el, normal zamanlarda hiç yüzüne bakmadığımız veya hiç sevmediğimiz, hatta düşmanlık bile duyduğumuz birinin eli olabilir.

*
‘Orada biri var mı ?’ diye bağırıp, bütün gücünüzle kurtarmaya çalıştığımız bir çok insan, bugün sizi tanımadan yanınızdan geçip gidebilir.

*
Depremin o ilk saatlerinde, bizim, bizden başka kimsemiz yoktu.

Yardıma koşan insanlar, hiç bir ayrım yapmadan, yıkılmak üzere olan binalara dalarak, yardıma muhtaç insanları kurtarmaya çalışıyordu.

*
En kötü günümüzde bu halk kardeş oldu, akraba oldu, bir lokma ekmeğini, ufacık çadırını paylaştı.

Peki bu insanların başına bu felaketin gelme ihtimali diğer illere göre çok çok fazla olduğuna göre nasıl olurda birbirimize düşmanca tavır içinde olabiliriz.

*
Bu şehirde yaşayan hiç kimsenin birbirini aldatmaya, birbirinin işini yapmamaya, duyguları ile oynamaya, manevi değerlerine saygısızlık etmeye, linç etmeye hakkı olmamalıdır.

*
Bu duruş SAKARYA halkı kültürü olarak kabul edilmeli, sonradan gelenlere de öğretilmelidir.

*
Bu şehirde yaşamak kolay değildir. Mertlik ister, saygı ister, dürüstlük ister, insan ve memleket sevgisi ister.

*
Kırmak istediğin kalbe, kesmek istediğin ele yarın ihtiyacın olabilir. Bunu hak etmek için normal zamanlarda ki davranışlarımızın muhasebesini sık sık yapmakta fayda var.

*
Sevgi ile baktığın her canlı size aynı ölçüde sevgi ile bakar.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ahi Naci İşsver
13.11.2008 / 18:22:51
Muhterem Usta, Malumunuz Adapazarı ve Akova halkı birinci dünya savaşının acımasız şartlarını özellikle Balkanlar'da ve Kafkasya'da solumak zarunda kalmış çileli kişilerin torunlarıdırlar. Ada ve Ova halkını yaşatan,dayanışma ve beşerî erdemlerin mayasındaki iksirdir.Şükür bu iksiri, seri debremler de sulandırıp çürütemedi. Muteber uyarı ve önerilerinizi anlıyor, katılıyor, halkımızın genlerine sinmiş erdemlerinden "emin olmanızı" diliyorum. Esenlik dilelerim ve selamlarımla. Ahi Naci.
saime
10.12.2008 / 22:56:35
Herkes birbirine muhtaçtır, hiç kimse tek başına mutlu olabilecek güçte değildir. Bazen öyle zamanlar olur ki, insan ne kadar zengin olsa da hiç bir maddi güçle satın alamayacağı kadar değerli manevi desteğe ihtiyaç duyabilir. İnsanın yaşam kalitesi ile mutluluk seviyesi birbirine bağlıdır. Çevrenizdeki insanlar ne kadar mutlu ise sizin de mutlu olma ihtimaliniz o kadar yüksektir. Bu yüzden herkesin birbirine yardım etmesi gerekir demiyorum, herkes birbirine yardım etmeye muhtaç! Mutlu olmanız dileğiyle.
Cemalettin Çınar
15.12.2008 / 08:55:53
Rabbim isterse sular büklüm büklüm burulur. Sakaryanın sırtına Türk Tarihi vurulur.. Değerli Doktorumuz Bayhan Usta'yı, bu önemli tesbitlerinden dolayı tebrik ediyorum..
KARDEŞÇE
29.01.2009 / 16:18:56
..KULA BELA GELMEZ HAK YAZMADIKÇA HAK BELA YAZMAZ KUL AZMADIKÇA.. SELAMUNALEYKUM. HOCAM SANIRIM BAŞLIKTAKİ İŞLEV. (GÖRMEK İLE BAKMAK) ARASINDA ÇOK FARK OLDUĞU ASIRLARDIR BİLİNMEKTE BUNU SÖYLEMEK İSTEDİM.VE YUKARI DA YAZILANLAR MECAZİ ANLAMDA SÖYLENMİŞ YADA YAZILMIŞ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. BU AYZILANLAR SAKARYANIN İŞLEVİNİ OLUŞTURMUYO ÖZÜR DİLERİM. DEDİNİZ YA İNSAN NASIL BAKAR İSE ÖLE GÖRÜR,ÖYLE DÜŞÜNÜR. SANIRIM BU YAŞAMAYANLARIN BAKIŞ AÇISI. VE YAZILANLARIN PERDE ARKASI YANI YAŞANAN GERÇEKLER SANIRIM SİZİN CANINIZI YAKMADIĞI BİR GERÇEK Kİ KALEM DEVAMLI YAZIYOR,YAZMAYA DA DEVAM EDECEK DEĞİLMİ. HOCAM. CÜMLELERİ SÜSLEMEK ÇOK GÜZEL OLABİLİR AMMA VELAKİN. 'ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKAR DERLER'ÇOK GÜLELDERLER DİYENLER. VE HOCAM;İNSANA İNSANDAN DAHA YAKIN YANİ CANI İLE VUCUDU ARASINDA_ALLAHTAN BAŞKA KİM VARDIR SÖYLERMİSİNİZ. MECAZ ILE GERCEKLERIN İŞLEVİ DENİLDİĞİ GİBİ BAKIŞ AÇILARINA GÖRE NEREYE ÇEKERSENİZ ORAYA GİDER. ÇÜNKÜ TÜRKÇE BÖYLE BİR DİL.DİMİ HOCAM.HAYIRLI ÇALIŞMALAR..KARDEŞÇE.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.