Geri

Şeker Fabrikası için Umut Aralık Ayı Meclisinde

İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN
Yayın: Güncelleme:

Şeker Fabrikası'na şu son günlerde ardı ardına yapılan ziyaretler fabrikaya olan desteğin arttığını gösteriyor. Fabrika Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya ve Fabrika Müdürü Ayhan Teke geçen gün fabrika hakkında basınla da bir toplantı yaptı.
Sakarya'da görev yapan tüm basın mensupları için Şeker Fabrikası'nın yeri ayrıdır. Fabrikanın deprem sonrası kapanma aşamasından yeniden üretime geçene kadar ne zorluklar çektiğini hepsi çok iyi bilir. Fabrikanın yeniden faaliyete geçmesi en az orada çalışan işçiler kadar mutlu etmiştir hepimizi.
Şekerin şu günlerde 2 önemli sorunu vardı. Biri kota bir diğeri imar tadilatında yapılacak değişiklik..Kota sorunu Şeker Üst Kurulunun ortadan kalkmasıyla birlikte çözülmüş oldu. Aya, bu konuda Şeker Üst Kurulu’na, Sakarya’ya uyguladıkları kota nedeni ile zarara uğratıldıkları gerekçesiyle dava açtı.
 Kota sorununun çözülmesi ile birlikte Eskişehir'den pancar alımının önü de açıldı. Fabrikanın kar etmesi için Eskişehir’den pancar alımı gerekiyordu. Çünkü Adapazarı pancarı yeterli değildi.Bu sorun da kalmadı.Şeker artık biraz daha rahatladı.
 Ancak fabrikanın ikinci önemli bir sorunu 200 dönümlük İmar tadilatı sorunu hala çözüme kavuşmadı. İmar tadilatı sorunu çözüldüğü takdirde fabrika bu alanı satarak alacağı para ile kredi aldığı bankaya borcunu ödeyecek. Fabrikanın arazilerini bugün ki haliyle satılması zor gözüküyor.
 İmar tadilatı gelirse de sanayiden ticaret ya da konut alanına dönüşecek. Eğer Adapazarı Belediyesi meclisinde İmar konusuyla ilgili olumsuz bir sonuç çıkarsa, 31 Aralık’ta bu arsa 28,5 milyon dolar bedelle, Bank Asya'nın olacak. Bank Asya bu parayı, Şeker Fabrikası'nın borcundan düşecek.
Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Şeker fabrikası arazilerinin parça parça değil bir bütün halinde değerlendirilerek meclise getirilmesi halinde, eğer projeye uygunsa gerekli onayın verileceğini belirtmişti.
Şimdi gözler Adapazarı Belediye meclisinin Aralık ayında yapacağı meclis toplantısında. Ahmet Aya, toplantıdan çıkacak sonucu bekliyor.
 Bu fabrika kazandığı sürece sadece çiftçi değil, esnaf da sanayi de tüm Sakarya da kazanır. Ancak fabrikanın önünde duran bu sorun çözülmediği takdirde fabrikanın işi zor gibi gözüküyor.


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.