Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

AK Parti ile MHP’nin aday Kriterleri



İnci ÖKTEN İnci ÖKTEN
Yayın: Güncelleme:

Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de siyasi gündem, AK Parti’nin göstereceği adaya odaklandı. Başbakanın göstereceği aday tüm muhalefet partileri için çok önemli.
Muhalefet partiler her ne kadar seçim çalışmalarına başlamış gibi görünseler de, gözleri ve kulakları AK Parti’nin açıklayacağı adayda. Çünkü gösterilecek aday, ya onların şansını azaltacak ya da artıracak.
 Seçmen yerel seçimlerde daha çok partiye değil, kişiye oy veriyor. AK Parti’nin aday belirleme sürecinde dikkate aldığı kriterler baya kabarık. Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, adaylar belirlenirken iğneyle kuyu kazar gibi çalıştıklarını söylemişti.

İşte AK Parti’nin aday belirlerken dikkat alacağı kriterler
1-Birincisi ehliyet sahibi olarak, liyakat sahibi olarak. Vizyonu olarak, vizyonla birlikte misyonu olarak. Dürüst olarak. Göreviyle ilgili en iyi eğitimi almış olacak.
2-Çevresinde sevgiyle ve saygıyla anılan bir tip olacak. Halkın teveccühüne layık olacak, halkın gönlünde yer edinmiş olacak. Bu adayımızdır dediğimiz zaman, `Ha işte bu yerine oturdu` denilecek. En önemlisi, paraya tamahı olmayacak.

Başbakanın Pazar günü Ankara Altındağ Spor Salonu’nda açıklaması beklenen Büyükşehir belediye başkan adaylarını yine açıklanmadı. Dün de Ankara, Erzurum ve Gaziantep adaylarını açıkladı. Sakrya her zaman olduğu gibi sona bırakıldı. Bu süreç bence 15 Ocak tarihine kadar böyle devam edecek.

AK Parti aradığı tüm bu özellikleri bir kişide bulabilmek için zaman kaybederken muhalefet partiler aday seçim çalışmalarına başladı bile. CHP’nin adayları neredeyse netlik kazandı gibi. Milliyetçi Hareket Partisi ise bu kez farklı bir seçim politikası ile seçime giriyor. MHP, tüm seçim bölgelerinde olmasa da bir önceki yerel seçimlerde ikinci ve üçüncülükle bitirdiği bölgelerde çok iddialı olacağının ipuçlarını, geçtiğimiz günlerce yaptığı açıklamada vermişti. MHP bu seçimlerde değişmeyen bazı kriterlerinin üzerine çıkarak, adaylarında 'Ülkü Ocakları'ndan yetişmiş olma' koşulu aramayacağını açıklamıştı.

MHP adaylarında tabandan gelmese de halk tarafından tanınan ve MHP ile uyumlu çalışabileceğine inanan kimselere adaylık teklifi götüreceğini ifade etmişti. Bunun ilk örneğini de, Büyükşehir belediye başkanı adayı olarak gösterdiği eski DP’li Enver Toçoğlu’ndan görüyoruz. MHP aday belirlerken sadece adayların temiz bir sicile ve iyi bir geçmişe sahip olmasını dikkate alarak adayını belirledi.

MHP’nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Toçoğlu, DP’den girdiği 2004 yerel seçimlerinde iyi oy almıştı. Toçoğlu’nun MHP’den aday gösterilmesinin artıları ve eksileri de var. Demokrat Partililer ile birlikte, bazı MHP’liler de bu duruma tepki gösterebilir. Çünkü parti içinde partiye yıllarını vermiş, aday gösterilmeyi bekleyen MHP’liler var. Ancak Toçoğlu’nun kendi çevresinde belli bir oy kitlesi var, buna MHP ve GENÇ Parti oylarını da eklersek, Büyükşehir seçimlerinde AK Parti’yi zorlayabilir.
 Sakarya’da yerel seçimlerde iddialı olan AK Parti, MHP ve CHP aday belirleme süreci yaşarken, bir zamanlar Sakarya’dan belediye başkanı çıkarmış Saadet Partisi ile Anavatan Partisi adayları konusunda hala suskunluğunu bozmadı.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

FARUK KIR
25.01.2009 / 23:47:29
GEÇMİŞTE YAPILAN HATALARDAN DERS ALMAK BİR ERDEMLİKTİR.YAPILACAK YEREL SEÇİMLERDE TARAKLI HALKI KARARINI VERMİŞTİR,ORANIN SORUNLARINA VAKIF,İLÇENİN GELECEĞİNİ KENDİ GELECEĞİ OLARAK GÖREN SAĞLAM VE HAYATA GEÇİRİLEBİLİR PROJELERİ OLAN TARAKLININ BİR KÜLTÜR VE CAZİBE MERKEZİ OLMASI İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI SARF EDECEK MEHMET AYDIN BAŞKANI SEÇMEK İÇİN GÜN SAYMAKTADIR.YİNE ALLAH KISMET EDERSE BU EKİBİN SAKARYA AYAĞINI DA KIYMETLİ BAŞKANIMIZ FAHRİ KOLSUZ OLUŞTURACAKTIR(İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ)...

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.