Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Ramazan Ayında Beslenmeye Dikkat

Uzmanlar Ramazan ayında beslenmemize dikkat etmemiz gerektiğini belirtiyorlar.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Uzmanlar Ramazan ayında beslenmemize dikkat etmemiz gerektiğini belirterek, iftarda ve sahurda sıvı alımına ve iftardan sonra spor yapmaya özen göstermemizi önerdi.
Uzmanların verdiği bilgide; “Ramazan ayında, oruç tutarken iftarda ve sahurda beslenmemize dikkat etmemiz gerekmektedir.
İftarda ve sahurda hızlı bir şekilde ve fazla yemek yenilmesi sonucu midede yanma, ağrı, şişkinlik, kabızlık gibi sindirim sorunları ile tansiyon yükselmesi gibi şikayetler ortaya çıkabilmektedir.
Çok yağlı, tuzlu ve aşırı tatlı besinlerin tüketiminden kaçınılmalıdır. Bunların yerine sindirimi kolay, mide bağırsak sisteminde uzun süre kalabilen lifli ve selüloz içeren sebze, meyveler ve kepekli ekmek tercih edilmelidir.
Örneğin: Iftarda yağlı kızartmalı yemeklerin yerine sebze yemekleri ve ızgara tercih edilmeli, hamur işleri, makarna ve pilav az miktarda tüketilmelidir. Yoğurt, ayran, salatalar ve kompostolar iftar sofralarının sağlıklı tamamlayıcılarıdır. Tatlı olarak sütlü tatlılar, meyveler ve meyve tatlıları tercih edilmelidir. Yetişkin bir insanın günde en az 1,5-2 litre su içmesi gerekmektedir. Gün boyu sıvı kaybının önlenmesi için iftarda ve sahurda sıvı alımına önem verilmelidir. Iftarda yemeklerin yavaş yavaş yenmesi, iyice çiğnenmesi hem doygunluk hissini arttırır, hem de midede ağrı, şişkinlik, yanma gibi sindirim sorunlarının oluşmasını engeller. Iftardan 1-2 saat sonra kısa süreli yürüyüşlerin yapılması sindirimi kolaylaştırması açısından faydalıdır.
Sahura kalkmadan, gece bol miktarda yiyerek oruç tutulmamalıdır. Yatmadan hemen önce alınan besinler midede ağrı, yanma, şişkinlik gibi şikayetleri ve rahatsız bir uykuyu beraberinde getirir. Gün içerisinde vücudun gereksinimi olan enerji desteği sağlanamaz. Sahura kalkmadan oruç tutulduğunda, aç kalma süresi artacağından metabolik hız düşer, baş ağrısı, dikkatte azalmalar, halsizlik ve yorgunluk gibi şikayetler görülür.Sahura kalkılmalı, hafif bir kahvaltı yapılmalı ya da çorba, az yağlı sebze yemekleri ve zeytinyağlılardan oluşan bir öğün tercih edilmelidir”

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.