Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Taraklı'ya Talih Kuşu

Dubai ve Katar firmaları tarafından Taraklı'da dev bir termal tesis kurulacak. Başkan Tacettin Özkaraman önceki gün İstanbul'da firma yetkilileriyle biraraya gelerek bir yeni değerlendirmede daha bulundular
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı'da yeni bulunan 135 litre saniye ve 12.2 bar ile 48.8 derece kaplıca suyu Körfez ülkelerinin iştahını kabarttı. Dubai ve Katarlı firmalar ülkemizdeki temsilcisi Dr. Halil Polat vasıtasıyla yaptırdığı incelemelerden sonra ilimize gelerek Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman ile konuştular. Yapılmak istenilen proje hakkında görüş alışverişinde bulunan Körfezli iş adamları, önceki gün İstanbul'daki buluşmada konuyu bir kez daha masaya yatırdılar.

 

NELER YAPILACAK?

Ön incelemelerin olumlu sonuç vermesi üzerine başlayan süreçte yapılacak dev tesislerin 200 dönümlük bir alan ve 1.5 milyar dolarlık bir yatırım hacmi içerdiği üzerinde duruluyor. 250 termal özellikle villa tipi devremülk, 10 bin kişilik otel, 5 bin yataklı hastane, 50 ahşap butik konak (termal) yapılması düşünülen dev tesisle ilgili çalışmalar hız kazanmış bulunuyor.

 

İSTİHDAM

Tesislerin yapımında kullanılacak malzeme, araç, gereç yönüyle ilimize büyük katma değer sağlayacak olan tesislerin bitirilmesinden sonra, 4 bin kişilik istihdam alanı oluşturacağı üzerinde duruluyor. Önceleri İstanbul'da temsilci Dr. Halil Polat ile Dubai ve Katarlı işadamları ile biraraya gelen Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman dünkü buluşmadan sonra "İlçemizi ülkenin ve dünyanın gündemine taşıyacak dev bir projenin ön hazırlıkları yapılıyor. Dün bu konuyu bir kez daha masaya yatırdık. Projenin gerçekleşmesi önünde hiçbir engel yok. Sorunları bir bir ele alıp halli konusunda fikir birliğine varıyoruz. İlçemizin başına konan Talih Kuşu'nu kaçırmamak adına elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Kısa sürede duyulan ve yayılan haber, ilçede memnunlukla karşılandı.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Hasan KISA
3.09.2009 / 15:49:17
Sayın Başkanım; İnşallah bu anlatılanlar bir an önce gerçekleşir ve Taraklımız Hakettiği değeri bulur. Ha bu arada İstanbula geliyorsun haber vermiyorsun ne olur du sanki bir akşamda bende iftar eder öyle giderdin... Saygılar.
alaeddin YILMAZ
3.09.2009 / 15:54:37
ne diyeyim bu mubarek günlerde böyle güzel haberleri yazanlarada buhaberi gerçekleştiren değerli başkanımız ÖZKARAMANADA gönülden teşekkür eder yüce RABBİM gönlüne göre versin derim saygılar efendim.
Mehmet
3.09.2009 / 19:11:44
Bu yatırımcılar zaten gelecekti, başkanın bunlarla ne alakası var(!):D Diyenler çıkacaktır; şaşırmayın sakin. Huhaha :D
saime
3.09.2009 / 22:40:05
Teşekkürler Başkanımıza.Tacettin Özkaraman Teşekkürler bu projede görev yapanlara destekleyenlere, Taraklımız en iyilerine layıktır.İlçemiz için çok önemli bir gelişme iş imkanları doğucak inşallah gerçekten böyle iş imkanlarına çok ihtiyacımız var Taraklı olarak sayın Başkanımızda bunların farkında ve özverili çalışma ve gayretleri ile bunları bize sunmaktadır, başkanımıza sonsuz teşekkürler YOLUNUZ AÇIK OLSUN SAYIN BAŞKANIM.
Rıfat TARIM
4.09.2009 / 02:16:26
Kaplıca turizmi bulundugu yerlerde oranın sosyal konumunu degiştirmiştir.İnşallah bu sosyal tesisler kurulur.Taraklı ekonomik,sosyal,v.b zincirini kırar.İklimin ve yol olumsuzlugunun yarattıgı kapalı ekonomi yıllarca taraklının göç alan degil,göç veren durumuna sokmuştur.Bu çalışmalarda emegi geçenleri kutlarım.Taraklıyı seviyorsanız iktidar,muhalefet kısır döndüsünü bırakınız.Eleştiri yapmayınız yapıcı özeleştirilerinizi sürdürünüz.Kişisel egolarınız toplumsal sevginizin önündeyse bu fani Dünyada birbirinizi kırmaya,kötü olmaya devam edebilirsiniz.Taraklı sevdalısı olarak yıllarca Taraklı için bir çivi çakan kamu ve yerel yöneticilere ve çalışanlara teşekkürler.Taraklıdaki sitelerden böyle daha güzel haberler duymak dilegiyle,saygı ve sevgiler sunarım.
Emine İlal Çam
4.09.2009 / 14:45:28
Taraklı ve halkını güzel günler bekliyor inşallah en yakın zamanda gerçekleşir düşünülen projeler ...
ali
4.09.2009 / 17:26:58
vatandaşı erken heveslendirip arsa ve arazi fiyatlarını artırmayı
metin sayın
4.09.2009 / 18:01:41
muhalefet yapmak isteyenler cıkarılan bu suyun taraklıya ne faydası olacak diyenler bu suyu cıkaranların başkaları olduğunu söyleyenler buyatırımın taraklıya ne faydası olur diyenler utansınlar. sayın başkan sen yoluna devamet. kadir sayın a da teşekkür ederim.
mehmet gürdoğan
6.09.2009 / 10:59:13
izmit te ikamet eden bir TARAKLI LI olarak yapılan hizmetlerden ve gelişen TARAKLI dan gurur duyuyorum.inşallah bizleri daha güzel günler bekliyor. hepinize kolay gelsin. ELLERİNE SAĞLIK BAŞKAN
rasim
10.09.2009 / 10:31:30
Arkadaşlar, Taraklı için çok sevindim. Ancak boşa sevinmeyelim. Bu iş adamı burada çıkan sıcak suyun işletmesini satın almış mı? Hangi şirket adı altında görüşmelerde bulunmuş?, Türkiye'de yaptığı bir görülen bir işi var mı? Suyu çıkaran kişiler yer sahipleri ile yapılmış bir sözleşmesi var mı? Bu kişi yoksa sadece bir emlakçımı?. Başkanımız Tacettin Özkaraman, bu kişinin gerçekten Dubaili veya Katar'lı iş adamı olduğu, konusunu yurt dışında tanıdıkları olup olmadığını konularını araştırmış mı? Yoksa boşa hayel kurulmasın. Belirtilen yerin şatışı olmadan, dereyi dörmeden paçayı sıvamayalım. İnşallah hayırlı olur.
RASİM
11.09.2009 / 07:17:04
Bir TARAKLI'lı olarak isterim ki inşallah bir an evvel büyük kaplıcaların temeli atılır, sözleşmeler yapılırda yatırımlar için bir başlangıç yapılmış olur. Dr.Halil POLAT gerçek bir TARAKLI'lı gibi düşünceleri var. Bu şansı kaçırmayalım. inşallah güvenlerimiz boşa gitmez. Dr.Halil POLAT'ın yapacağı bu yatırımlar konusunda ikna etmek için iyi niyetli Başkanımız Tacettin ÖZKARAMAN'ın çok gayret göstermesi gerekiyor.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.