Geri

MHP Genel Başkan Yardımcısı Toskay Sakarya'da

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tunca Toskay, Türkiye'nin ekonomi dalında Nobel ödülünü almayı hak ettiğini söyleyerek, "Türkiye'nin şuan ki borcu 513 milyar dolar" dedi.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Prof. Dr. Tunca Toskay, MYK üyesi Doğan Cansızlar, Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan ile birlikte Tuna Tan Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Gündemi değerlendiren Toskay, işsizliğin başını alıp gittiğini, icra takiplerinin akıl almaz boyutlara ulaştığını söyledi. Toskay, vatandaşın sorunlarına daha fazla duyarsız kalınamayacağını böyle devam ederse toplumsal patlamaların meydana gelmesinin sürpriz olmayacağını belirtti. Yıllık enflasyonun yüzde 13, işsizlik oranının yüzde 14 olduğu bir ortamda her üç gençten birinin işsiz olması ülkenin sancısını sürekli artıracağını ifade eden Toskay, ekonomik yapının küresel sermayeye hizmet verdiğini ama
halkın gündeminin hiç akla getirilmediğini söyledi. Toskay, hükümetin suni gündemlerle uğraşacağına vatandaşın aş ve iş sıkıntısını gidermek için aklını başına alması gerektiğini belirterek, "Ülkenin kaynaklarını hovardaca harcayan hükümet, uçurumdan düşmeden önce, sağduyuya dönüp kaynakları ihtiyacı olan kesimlere yönlendirip sosyal devlet olmanın icaplarını yerine getirmelidir" dedi.
AK Parti iktidarında oluşan ekonomik verilere dikkat çeken Toskay, "2002 yılı sonunda Türkiye'nin kamu borç stoku 221 milyar dolar seviyesindeydi. Bu borç stokunda, 2009 Ekim ayı itibariyle brüt olarak 292 milyar dolarlık artış görünüyor. Yani toplam borç 513 milyar dolar seviyesine ulaştı. AK Parti iktidarı döneminde oluşan 292 milyar dolarlık borcun yanı sıra, 45-50 milyar dolarlık bir de özelleştirme yapıldı. Bu geliri de eklerseniz, ortaya 340 milyar dolar civarında bir parasal rakam çıkıyor. Bu para
nerede harcandı? Bu rakamla neler yapıldı? Nerede bunlar, yanıtını istiyoruz" diye konuştu.
Özelleştirmenin de yabancılaştırmaya dönüştüğünü ve Türkiye'nin kaynak ve istihdam yaratan birçok milli kuruluşunun düşük fiyatlarla yabancılara satıldığını iddia eden Toskay, şunları söyledi:
"AK Parti iktidarı döneminde çok stratejik kuruluşlarımız, yok pahasına yabancılara ve yandaşlara dağıtıldı. Şimdi öyle bir noktaya gelindi ki, bu kuruluşları alan yabancı şirketler, karlarını bu ülke için kullanmıyor. Tam bir kar transferi dönemi yaşanıyor. Yabancı kuruluşlar, Türkiye'den elde ettikleri gelirleri, kendi ülkelerine götürerek orada yatırıma çeviriyor. Bu sıkıntı önümüzdeki süreçte daha bariz bir şekilde kendisini gösterecek."
Toskay, Türkiye'de 18-25 yaş arası işsiz sayısının yüzde 24.5 olduğunu belirterek, "Ülke ekonomisin iyiye gidip gitmediği işsizlerle ortaya çıkar. Türkiye de şuan 6 milyon işsiz var. Türkiye ekonomi dalında Nobel ödülünü almaya hak kazanacak" dedi.

TOSKAY, GAZETECİ İLE TARTIŞTI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin için aslanlar gibi kükrediğini ifade eden Toskay, ama neden Irak'ta ölen 1.5 milyon Müslüman için kükremediğini söyledi. Bu konuşmadın ardından bir gazetecinin "Başbakanın başarılı işler yaptığı zaman neden alkışlamıyorsunuz" sorusuna cevap veren Toskay, "Sanırım sen bizi takip etmiyorsun. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Filistin halkı için Davos'ta one munite dediğinde bizde arkasında olduğunu ve takdir ettiğimizi açıkladık" dedi. Bu diyaloğun ardından Toskay ile
gazeteci arasında ülke gündemiyle tartışma yaşandı. Tartışma il yönetimin araya girmesiyle son buldu.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.