Geri

Hani 'SBS' ÇOK İyiydi!

Bizim Çocuk ” Bina” Okur,
Döner Döner Yine OKur
M. Ali ÇINAR M. Ali ÇINAR
Yayın: Güncelleme:

Değerli okuyucularım,

Uzmanlar tarafından tartışılan uygulanırsa başarılı olunur diyerek bugüne kadar hazırlayıp uygulamaya koydurdukları eğitim ile ilgili projeler ancak 2-3 yıl dayanabiliyor. Bu gidiş nereye dersiniz. Yamalı bohçaya dönen bir eğitim sistemimiz var. Öğretmelerin görüşlerine baş vurulmadan, sadece hazırladıkları projelerinin kabul edilmesini istedikleri sonra da olmadı deyip bozdukları bu kaçıncı projeleri acaba? Her değişimi bir gelişim gibi sunan ardından da başarısızlıkları görüldüğünde de kaldırılırken sesi çıkmayan uzmanlar acaba neredeler. Yeni bir kâbus peşindeler mi acaba? Hani her şey mükemmeldi. Otomatiğe bağlanmıştı. Ne oldu dostlar. Kimler hangi uzmanlar bulmuştu bu buluşu. Çok iyi bu model diyen diğer düşünmeyen yetkililer, ne oldu da vaz geçildi bu SBS den. SBS lerden vaz geçiliyor ancak SBS ciler den ne zaman vaz geçilecek. Bakın dostlar şuandan itibaren SBS yi iyi bir metot ve yöntem diyenler bu günde faydalı olmadığını avazları çıkıncaya kadar bağırarak ifade etmeye çalışacaklar. Sahi kim bu borazancılar. Bunlar önce topluma ifşa edilmeli ve yaptıkları yanlışların bedelini ödemelidirler. Bir daha da onlar eğitim- öğretim konusuna karıştırılmamalıdır. Konuşturulmamalıdır. Yazıktır günahtır. Deneme tahtası oldu maalesef çocuklarımız. Milli Eğitimin gerçek öncülerine (öğretmenlere) sorunlar masaya yatırılmadan hiçbir başarı elde edemeyeceksiniz. Yıllardır Eğitime- Öğretime kafa yoran cephede savaşan öğretmenlerin görüşlerine kulak tıkayacaksınız. Sonrada en iyisini bulduk dediğinizden üç beş yıl içinde vaz geçeceksiniz. Yazıktır günahtır. Bu işi çözerse öğretmen çözer. Ancak önce öğretmene gereken değer verilmeli, sonra da görüşü alınmalıdır. Hem öğretmene sormayacaksınız, hem de geleceğinizi öğretmenlere emanet edeceksiniz. Bu bir çelişki değilmidir.

Evet dostlar,

Eğitime ve öğretime gerçekten kafa yoran eğitimcilerimiz var bizim. Ancak onlar hesaba alınmıyor. Çünkü kariyerleri yokmuş. Öğretmenlik bence en yüce kariyer… Bunun üzerine makam yoktur. Ama ne yazık ki bu yüce makamı küçük bir memur konumuna düşürdük. Uzmanlık alanı açtık araya fitne soktuk. Aynı işte çalışan iki öğretmene farklı maaş ödedik. Bir kişi ya öğretmendir, ya da değildir. Öğretmenliği biliyor ise öğretmen olarak kalmalı, bilmiyor ise öğretmenlikten alınmalıdır.

Sonuç olarak diyebiliriz ki, artık müfredatımızı çağın sorunlarına cevap verebilecek bir yapıya kavuşturalım. Eğitimde devlet politikamızı oluşturalım. Aynı hükümetler döneminde bile bakan değişir müfredat değiştirilirse bu işin içinden çıkılmaz. Maalesef benim meslek hayatımda defalarca değiştirildi. Bizleri dinleyen olmadı. Daha doğrusu adam yerine konmadık. Kendileri yaptıklarını kendilerine bile beğendiremediler. Tabii ki olan çocuklarımıza oluyor. Bakalım daha nelere şahit olacağız. Öğretmenlere hazırlatılmayan bir müfredat temel tutmayacaktır. Temeli olmayan bir şeyin tavanı olmaz diyor hepinize saygılar sunuyorum.

Haaa! Bir zamanlar MODEREN matematik vardı... 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Cemalettin Çınar
1.07.2010 / 11:41:05
Eğitimle ilgili sorunları dile getiriyorsunuz. Konunun, cephedekilere yani öğretmenlere sorulması gerektiğini herzaman vurguluyorsunu. Çok doğru. Ancak bir husus gözden kaçırılıyor gibi geliyor bana! Nedir derseniz söyliyeyim. Asıl mes'ele birde öğrencilere yani talebelere eğitimi talap edenlere sorulmalı. ünivesitedeki öğrencilik yıllarımda bana öğretilen ve fakat meslek hayatımda hiçmi hiç işime yaramayan birkaç dersi burada ifade etmek istiyorum. Bunlar; Diferansiyel Hesaplar, İntegral Hesapları, Türevler, Matrisler... Bize öğretildi. Fakat bu bilgileri kullanabileceğim bir alan çıkmadı. Bu hesapların kullanıldığı bir alan varsa lütfen birisi bunu açıklasın. Beynimiz bilgi çöplüğü oldu. Mes'elenin iyice anlaşılması açısından diyorum; Üniversite mezunuyum, sağlık konusunda ilk yardımı bilmiyorum. İnsana lazım olan bilgiler öğretilmeli diyorum. Luzumsuz bilgiden ve kitap yüklü eşekler durumuna düşmekten Allah'a sığınırız... Eğitimdeki oyalama taktiğine son verilmesi temennisiyle.
coşkun
1.07.2010 / 23:07:25
hocam güzel bir konuyu paylaşmışsınız. adı Milli Eğitim oldugu halde Mİlli olamamış bir bakanlığımız var. 5 kardeş 5 i de farklı sistemlerle okumuş başka ülke sanırım yoktur. Özendiğimizden değil ama yurt dışında işlerin böyle olmadığını hepimiz biliyoruz.çağın gerisinde kalmayıda anlamış değilim 1974 kıbrıs barış harekatı bile hala tarih kitaplarında yok bizim zamanımızda komik bir ders vardı adıda MODERN matematikti ama sadece ismi moderndi.2010 a geldik 87. yıllık devletiz daha çocuklarımızı okula nasıl yerleştiricez fikrimiz yok hergelen yeni bişey deniyor yani EĞİTİM herzaman olduğu gibi bu ülkenin çıkmazı sonrada SAĞLIK gelir bu hep böyle olmuştur
Abdurrahman Zeynal
9.07.2010 / 16:14:57
Değerli hocam son 25 yıldır eğitim sistemimiz yaz -boz tahtasına çevrildi.Her devlet gücünü eline geçiren gece yatıp sabah kalktığında ben eğitim reformu yapıyorum diye işe girişiyor.Etraflarında bir sürü dalkavukda isabet buyurdunuz naralarıyla destekliyor.Olan çocuklarımıza oluyor.Zaman ilerliyor hata oluncada kusura kalmayın biz yanlış yapmışız deyip milletten özür dileyecekleri yerde pişmiş suratlar gibi milletin yüzüne alaycı bir şekilde bakıp dalga geçiyorlar.Eh toplumda bunları alkışlıyor.Olan çocuklarımıza oluyor.Son otuz yılda eğitim sistemimiz 0tuz defa değişti.Hiç bunun hesabını soran oldumu ki bu bakanın da hesabıbını soralım?
sabri çolak
11.07.2010 / 23:32:58
Eline kalemine sağlık dostum.eğimticinin değerini bilmiyen yöneticiler eğitimin yapısını nereden bilsinki........

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.