Geri

MHP' nin Yeni İl Yönetimi Açıklandı

MHP İl Başkanı Orhan Ünver düzenlediği basın toplantısında 90 kişilik yönetim kurulu listesini tanıttı.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Serdivan Tuna Tan tesislerinde yeni il Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte kahvaltıda buluşan MHP Sakarya İl Başkanı Orhan Ünver, MHP Sakarya Teşkilatını bulunduğu noktadan daha iyi bir yere götürecek olmanın heyecanı içinde olduğunu söyledi. Ünver konuşmasında " Son derece heyecanlıyım. Mikrofonlara alışık bir kardeşinizim. Bunu hepiniz biliyorsunuz. Heyecanımın iki ana sebebi var. Birincisi bu salonda birlikte Sakarya il Yönetim Kurulunda görev yapacağım çok değerli hocalarım var. Yine çok heyecanlıyım. 38 senedir bu davaya hizmet eden kardeşiniz olarak birlikte mücadele ettiğim birlikte bir kaderi paylaştığım çok değerli arkadaşlarım var. Yine çok heyecanlıyım. Bu arkadaşlarımın, hocalarımın çok değerli evlatları yine aynı çatı altında. Birlikte bize verilen görevin MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'nin 17 Ocakta tarafıma tebliğ ettiği, MHP İl Başkanlığı görevini ve Yönetim Kurulunu oluşturma görevini, bu kadroyla sizlerle birlikte yapacak olmanın heyecanı içindeyim" dedi.

Konuşurken sözleri boğazına düğümlenen ve çok heyecanlı olduğu gözlenen Ünver" Ama bir şeyi çok iyi biliyorum. Bu kadro ile MHP Sakarya'da çağ atlayacaktır. Bu tabiri özellikle kullanmak istiyorum. Bu hevesle, bu heyecanla hepimizin görev aldığını biliyorum ve buna inanıyorum. Aramızda eksik arkadaşlarım var. Onların mazaretlerini benim sizlere iletmem lazım. Sakarya ilinde olup ta toplantıya katılmayan arkadaşım yok. Ama tabi biz, Genel Merkezden onayımız, henüz dün geldiği için, arkadaşlarımız daha önceki programları nedeniyle il dışına çıkmışlardı. Bu vesile ile tekrar Adapazarı'na dönüşleri zor oldu. Yakın çevrede olanlar ve İstanbul'da olanlar, Adapazarı'na geldiler ama İzmir gibi Türkiye'nin çeşitli illerinde olan değerli arkadaşlarımız gelemediler" dedi.

Ünver toplantının bir tanışma ve tanıtma toplantısı olduğunu ifade ederek gelinen süreci anlattı. Ünver konuşmasında " Basın mensuplarımız uzun zamandır MHP' nin il kadrosunun nasıl ve ne şekilde oluşacağını, büyük bir merak içerisinde takip ediyorlardı. O manada kendilerinin bu arzuları bu vesile ile yerine gelmiş oldu. Bu merakları da giderilmiş oldu. 17 Ocak hepimizin büyüğü MHP'nin çınarı en yaşlı üyesi rahmetli Fehmi Varsan'ın cenaze töreninden sonra Genel Başkan Yardımcımız Bülent Didilmez tarafından yanında Genel Başkan Yardımcımız yine Sakarya Milletvekilimiz Münir Kutluata olduğu halde İl Başkanlığı görevini sözlü olarak bana tebliğ ettiler. Ben bu görevi büyüklerimden aldığım Milliyetçi Hareket terbiyesi ve geleneği gereği hiç tereddütsüz kabul ettim. Oysa ki, ben İl Disiplin Kurulu Üyeliğinden Milletvekili Aday Adayı olabilmek için 31 Aralık itibariyle istifa etmiştim. Partide bir göreve talip olmak için istifa etmiştim. Bana bir başka görev tebliğ edildi. Bu görevden kaçış olmazdı. Onun için tereddütsüz kabul ettim. Bu kabulun altında başka hiçbir sebep aramak doğru değildir. Bu süreç içerisinde maalesef basınımızın bir kısmında, bu süreçle alakalı, olumlu, olumsuz bir çok yazı yazıldı. Bunların hepsine kulağımızı tıkadık. Biz işimize baktık" dedi.

Ünver 45 asil 45 yedek olmak üzere 90 kişiden oluşan Yeni Yönetim Kurulunun oluşturulma sürecine değinerek " Bizim MHP'nin Teşkilat yapısına uygun bir şekilde bir İl Yönetimi oluşturma çabası içine girdik. Yoğun bir gayret sarf ettik. İsterdik ki, süremiz biraz daha fazla olsun. Bu değerli arkadaşlarımızın yanına çok değerli arkadaşlarımızın daha bir başka biçimde katalım. Onlarla da beraber yola devam edelim. İsterdik ama, sürenin de kısa olması bizim bu çalışmayı bu noktada sonlandırmaya itti. Ben mevcut yönetimimizin, şahsım adına söylüyorum. Bunu başka bir şey için de söylemiyorum. Olabileceğinden en mükemmeli oldu diye düşünüyorum. Burada eski yeni arkadaşlarımızın da bir şekilde paylaştıklarını da görmekten son derece mutlu oldum. Aramızda çok genç kardeşlerimizin olduğu gibi, bu partinin 42 yılını, bildiğiniz gibi 8-9 şubat 1969 yılı MHP nin kuruluş yıldönümüdür. Partimizin 42 yılını bilen çok değerli büyüklerimiz olduğu gibi, MHP'de bugüne kadar uzaktan yakından alakası olmamış hiçbir şekilde siyaset yapmamış MHP 'de ve belki de MHP'ye oy dahi vermemiş çok değerli kardeşlerimiz de var. Şimdi ben buna şöyle inanıyorum ve bunun böyle olacağını biliyorum. Ya da olduğunu biliyorum. Bu partimizin 42 yılını bilen yada bu süreçte bir şekilde bizim aramızda olan eski kardeşlerimiz ve büyüklerimiz yeni gelen kardeşlerimize şunu söylüyorlar ." Hoşgeldiniz, şeref verdiniz. Gücümüze güç kattınız" diyorlar. Bu manada MHP'nin kendilerini kucakladığını 40 yıllık MHP'li gibi kendilerini rahat hissetmeleri gerektiğini söylüyorlar. Eskiler yeni kardeşlerimize. Yeni kardeşlerimiz de şunu söylüyorlar biliyorum. " Hoş bulduk, şeref bulduk. Sizin aranızda olmaktan son derece memnunuz. Bahtiyarız. MHP'nin kurullarını, kurallarını, geleneklerini bilerek MHP çatısı altına katıldık. Bu manada MHP çatısı altında siyaset yapacağımız için son derece bahtiyarız. Bize kucak açtığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz". Yeni gelen arkadaşlarımızla bu manada eskileri yeni gelen arkadaşlarımızı alkışlamaya davet ediyorum. Herkes MHP' de siyaset yaparken son derece kendini rahat hissetmeli. MHP'de bu ortam vardır. Bu misyon vardır. Bu vizyon vardır. O bakımdan, kimse sonradan katıldım endişesine kapılmadan 40 yıllık MHP'li gibi bundan sonra MHP'nin görüş ve düşünceleri doğrultusunda ülkeye hizmet etmeye devam edecektir. Buna inancım sonsuz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Gazetecilerin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Şubat Cumartesi günü Sakarya'ya gelişi ile ilgili soruları cevaplayan Ünver" Başbakanın kaçıncı gelişi, bilen yok. Ben de bilmilyorum. Başbakan geliyor, gidiyor. Bir yere ülkenin Başbakanı sürekli gilip gidiyorsa, bir şeyler yapılmıyorsa, gelip gitmenin bir mantığı yok. Gelişi MHP'yi ilgilendirmiyor. Sadece kendi hükümetleri varmış gibi göstermeye çalışıyorlar. 2002 yılından önce hiç Hükümet kurulmadı mı?. 2011 yılında bütün bu eliştiriler cevap bulacak. MHP tek başına iktidara gelerek, yeterli cevabı verecek" dedi.


İşte o liste:

Adnan Özdemir,
Adnan Ruhi Üzümkaya,
Ahmet Cumhur,
Ahmet İlbakan,
Ahmet Öztürk,
Alaattin Yıldırım,
Ali Kefeli,
Alparslan Gürses,
Asuman Göktürk,
Avni Pamuk,
Aydın Bahar,
Banu Garlı,
Bekir Yılmaz,
Burhanettin Kılıç,
Bülent Esmer,
Bünyamin Müftüoğlu,
Can Çolak,
Celal Bozdemir,
Cemal Sıktaş,
Cengiz Aslan,
Cengiz Şişman,
Duran Yıldız,
Ebru Özdemir,
Elif Erdem Düzgün,
Erbay Kayatürk,
Erhan Acar,
Fatih Önaydar,
Fatih Öner,
Fatma Mine Bülbül,
Fedai Denizer,
Fikret Kazıcıoğlu,
Fikri Tanrıöver,
Göksel Albostan,
Hakan Alkan,
Hakan Sahip,
Halide Asilhan,
Halil Topçuer,
Haluk Mercan,
Hamdiye Afacan,
Harun Aslan,
Hilmi Büyükarslan,
İlhan Ayyıldız,
İlyas Özer,
İsmail Çelik,
İsmail Pekmez, (İl Yönetiminde) Taraklı
Kamil İrdem,
Kemalettin Yörük, (İl Yönetiminde) Pamukova
Kerim Ergezen,
Korhan Gökmen Balcı,
Meftun Şimşek,
Mehmet Ay,
Mehmet Bakkaloğlu,
Mehmet Hasan Yuvacı,
Mehmet Murat Çoruhlu,
Meryem Arapoğlu,
Muhammet Varol,
Murat Aşan,
Murat Biryan,
Mustafa Gezer,
Mustafa Ünlüsoy,
Mustafa Üstübi,
Mustafa Yılmaz,
Nihat Saltık,
Niyazi Korkusuz,
Oktay Özhan,
Osman User,
Osman Ünlükaya,
Özer Burhan Aydemir,
Paşa Demirci, türk
Rafet Bayram,
Ramazan Hafızlar,
Ramis Şahin,
Recep Ali Küçük,
Reyhan Kenaroğlu,
Sebati Koçsar,
Sedat Bıçakçı,
Selma Taştemur,
Sevim Ülkü Kartal,
Orhan Şen,
Sibel Açba,
Suat Sefa Kılıç,
Suat Yılmazer,
Tahsin Demir,
Tayfun Aşar,
Tayfun Zeki,
Turcan Akkaya,
Yasin Güler,
Yılmaz Salman,
Yusuf İlkiz,
Zekeriya Ak

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

bünyamin sanlı
6.02.2011 / 20:50:39
m h p sakarya il yönetimine giren arkadaşlara görevlerinde başarılar diler türkiyemize ve sakaryamıza hayırlı işler yapacaklarına inanıyorum ve başarılarını diliyorum
NEVZAT AKAY
7.02.2011 / 10:14:02
ismail kardeşime görevinde başarılar dilerim.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.