Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

EMİTT 3 Gün Sürecek

Bu Yıl 15'incisi Gerçekleşecek Olan "Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm Ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) Sakarya'nın Doğal Güzellikleri Ve Kültürel Özellikleri Tanıtılacak.


İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Bu yıl 15'incisi gerçekleşecek olan "doğu Akdeniz uluslararası turizm ve seyahat fuarı'nda (emıtt) Sakarya'nın doğal güzellikleri ve kültürel özellikleri tanıtılacak. 3 gün sürecek fuarda Dünya Güzeli Almeda Abazi'de, Sakaryalı kadınların ördüğü kıyafetleri sergileyecek.

Doğal Güzellikleri Ve Kültürel Özellikleri
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) faaliyet alanında yer alan Kocaeli, Bolu, Düzce, Yalova ve Sakarya illeri, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde 10 ve 13 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan EMITT Fuarı'na katılacak. Marka'nın bünyesinde Sakarya 10. Holde stand açacak olan Sakarya; burada herşeyi ile Sakarya'nın doğal güzellikleri ve kültürel özellikleri tanıtılacak. Fuardaki 2 bin 200 metrekarelik stantta Sakarya; ''Deniz-Kum-Sahil'', ''Kültür'', ''El Sanatları'', ''Gastronomi ve Günü Birlik'', ''Doğa'' ve ''Termal'' kategorilerinde tanıtıma katılacak.

Etkinliklerde; Adapazarı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Atatürk İlköğretim Okulu, Karaosman İlköğretim Okulu, Şehit Abdullah Ömür İlköğretim Okulu, Taraklı Belediyesi ve Karasu Belediyesi'ne ait halk Oyunları ekipleri gösterileri yapacak. Ayrıca Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile Sakaryalı Türk Pop Müziği Sanatçısı Akif Yener birer konser verecek. Fuarda; 2008 Miss Globe Dünya Güzeli Abazi de Yaşayan Sakarya Örgü Kadınları'nın ördüğü kıyafetleri sergileyerek, ilin tanıtımına katkı sağlayacak.

Sakarya Protokolü
Sapanca ilçesi'nde SASA Deluxe Tesisleri'nde düzenlenen EMITT tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Akgün Altuğ, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Daire müdürleri ve STK temsilcileri ile Fuar Organizasyonu Temsilcileri katıldı.

Sakarya'yı En Üst Düzeyde Tanıtacağız
Sapanca ilçesindeki SASA Deluxe Tesisleri'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan MARKA Dönem Başkanı ve Sakarya Valisi Mustafa Büyük, bu yıl EMITT Fuarı'na değişik bir anlayışla, MARKA şemsiyesi altında katıldıklarını söyledi. EMITT Fuarı'nın dünyadaki turizm fuarları içinde önemli bir yere sahip olduğunu ve Türkiye'deki en geniş katılımlı turizm fuarı olduğunu belirten Vali Büyük, ''Bu fuar iki temel görevi yerine getiriyor. Bunlardan birincisi, dünyanın çeşitli turizm ülkeleri Türkiye'de kendilerini tanıtıyor. İkincisi, kendi turizm değerlerimizi bu vesileyle hem Türkiye, hem de dünyaya anlatma ve tanıtma fırsatımız oluyor'' dedi.

Büyük, şehirlerin turizm değerlerini tanıtmak amacıyla fuara katıldıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: "Geçen yıllarda bu anlamda çok güzel örnekler oluştu. Başarılı çalışmalar ilgi gördü. Kentler, şehirler turizm açısından fuarı iyi değerlendirdi. Bu yıl MARKA'nın organizasyon ve Mali desteğiyle, MARKA'yı oluşturan 5 ilin temsil edildiği büyük stantta kendimizi anlatma fırsatımız olacak. MARKA'nın dönem başkanlığını da yürütüyorum.

Bu vesileyle Sakarya'yı da en üst düzeyde tanıtma fırsatımız oluşacak. Ümit ediyorum ki, hem MARKA'nın, hem de Sakarya'nın tanıtımı kendi sınırlarımız içinde değil, ülke sınırlarını da aşan büyük bir ilgiye sebep olacak düzeyde gerçekleşecek.'' Sakarya'nın doğal turizm değerleriyle önemli bir kent olduğuna dikkati çeken Büyük, reklam yapmadıklarını, gerçeği olduğu gibi tanıtmak için çalıştıklarını da özlerine ekledi.

Dünya Güzeli Sapanca'da
Yaşayan Sakarya Örgü Kadınları'nın ördüğü kıyafetle SASA Deluxe Tesisleri'nde düzenlnen tanıtım toplantısına SASA'nın sponsorluğunda katılan 2008 Miss Globe dünya güzeli Abazi ise toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınların el emeğiyle ördükleri kıyafetleri giymesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti.

1,5 yıldan beri Türkiye'de yaşadığını kaydeden Abazi, ''Dünya güzeli seçilmek çok güzel bir duygu, çok mutluyum. Benim yaşımdakiler gibi, ben de okuluma devam ediyorum. Aynı zamanda da işime devam ediyorum. Dizi ve film teklifleri alıyorum. Daha karar veremedim. İki sinema filminde oynadım. 'Konak' ve 'Show Business' filmlerinde oynadım. 'Ayrılık' dizisinde de rol aldım'' diye konuştu.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.