Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Kızılay'ın Ankara'da ki Semineri

Türk Kızılayı tarafından başlatılan afet zararlarını azaltmaya yönelik Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi ile ilgili eğitici eğitimlerinin 2011 dönem eğitimleri başladı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Kızılay Eğitim birimince Ankara da gerçekleştirilen eğitime Sakarya'dan Serdivan Şube Başkanı Fatih Mehmet Temel, Taraklı Şube Başkanı Alaattin Yılmaz, Geyve Şube Başkanı Recep Tosun, Serdivan Şube Başkanlığı Gençlik Kolları üyeleri Kadir Akçay, Aykut Menteş ve Bilge Gül Uslu katıldı.
Kızılay tarafından afet bilinci oluşturarak toplum liderlerini teşkilatlandırmak amacı ile başlatılan ve öncelikli grubu içerisinde öğretmenler, din görevlileri, muhtarlar ve toplum destekli polisler olan proje ile eğitilen toplum liderlerinin afetlere karşı bilinçlendirilmeleri ve bu bilinçle bölgelerinde ki vatandaşları bilgilendirmeleri hedefleniyor. Proje ile bilinçlendirilen vatandaş sayısı arttıkça oluşabilecek afetlerde meydana gelebilecek risklerin veya hatalı uygulamaların bertaraf edilmesi ve dolayısı ile afet zararının azaltılması hedeflenmektedir. İlimizden eğitime katılan Kızılay yönetici ve gönüllüleri 1 hafta sürecek eğitim sonrasında alacakları eğitici eğitimi ile Sakarya'daki toplum liderlerinin eğitimini gerçekleştirecekler.
Kızılay Serdivan Şube Başkanı Fatih Mehmet Temel yaptığı açıklamada " Kızılay ilkini 2007 yılında İstanbul da uyguladığı Toplum Liderlerini teşkilatlandırma projesini her yıl çeşitli afetlerin önceliklerine göre 10 yeni ili ekleyerek devam ettirmekte ve bu proje en güncel hali ile 2011 yılı itibari ile de ilimizde de uygulanmaya başlanmıştır. Proje ilk başladığı yıla oranla daha da geniş destekle devam etmekte ve bu süreçte projenin ortakları arasına İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Acil Afet Durum Genel Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı da dahil oldu. Kızılay uyguladığı bu proje ile bugüne kadar yaklaşık 35.000 kişiye ulaştı ve hedef bütün topluma toplum liderleri vasıtası ile ulaşmak. Bu projenin bu yıl ilimizde uygulamaya konulması ile ilimizde bulunan bütün Kızılay Şubeleri de gerekli kriterlere uygun üye veya gönüllüleri ile eğitimlere katılım sağlamakta ve çalışmanın bölgelerinde aktif bir şekilde sürdürülmesini hedeflemektedir. Eğitimlerin bu döneminde bizde Serdivan Şube Başkanlığı olarak üçü gönüllü olmak üzere 4 eğitimci adayı ile eğitimlere katıldık ve önümüzde ki süreçte gerekli planlamaları yaparak kısa sürede toplum liderlerimizin eğitimlerini başlatacağız. Gerekli eğitimleri verdikten sonra vatandaşlarımızın afetlere karşı daha hazırlıklı olacağına inanmaktayız" dedi.
Taraklı Şube Başkanı Alaattin Yılmaz ise " Kızılay tarafından uygulanan bu önemli projede bizlerde üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapabilmek amacı ile eğitimlerde katılımcı olduk ve eğitim sonrasında bu çalışmaları kendi bölgemizde en etkin bir biçimde hayata geçireceğiz" dedi.

 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.