Dernek Başkanlarına Seminer
İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın:
Güncelleme:
Taraklı Kaymakamlığı konferans salonunda düzenlenen seminerde konuşan Sakarya İl Dernekler Müdürü İsmail Gök eğitimin amacının Taraklı’ da kurulu bulunan sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin gönüllüğünü arttırmak,desteklemek sivil toplum anlayışını geliştirmek, güçlü bir sivil toplumun oluşmasına katkı sağlamak olduğunu belirtti.Taraklı İlçesi Akçapınar köyünde doğup büyüyen Prof Dr Ali Seyyar bir çok yerde konferans ve seminerlere konuşmacı olarak katıldığını belirterek “Taraklı’da ilk defa konuşmacı olarak seminere katılıyorum” diyerek ilçe Kaymakamı Muhlis Arslan’ a kendisini davetten dolayı teşekkür etti.
Sosyal Sorumluluk projesi hakkında konuşan Prof Dr Ali Seyyar Taraklı’da ve köylerinde sosyal ve ekonomik sıkıntılar içerisinde yaşayan bir çok insan olduğunu söyleyerek “İhtiyaç sahibi insanlarımıza sahip çıkmak hepimizin görevidir.Projeler hazırlamak sosyal sorumluluğumuzdur” dedi.Taraklı’da insanların büyük çoğunluğunun sosyal faaliyetlerden ve sivil toplum kuruluşlarından uzak durduğunu ifade eden Prof Dr Ali Seyyar “Sosyal sorumluluk projeleri çalışmalarında derneklerin önemli rolü vardır. Projeleri sahiplenme adına duyarlı davranmamız gerekiyor,insanları teşvik etmemiz gerekiyor “dedi.
İl Dernekler Büro Şefi Faruk Aygün’de seminerde Taraklı’da kurulmuş olan dernek başkan ve yardımclarına, karar defteri, üye kayıt defteri, evrak kayıt defteri, demirbaş defteri, işletme hesabı defteri ve işletme hesabı defterinin tutulması ve nelerin işlenmesi gerektiği hakkında bilgiler verildi. Büro Şefi Aygün, Dernekler tarafından yapılacak olan para toplama veya yardım işleminde mutlaka mülki amirden izin alınması gerektiğini belirterek, “Aksi takdirde ceza alma riski vardır. Dernekler kendi üyelerinden aidat alabilirler. Aidatları toplayan kişi veya kişilerde mutlaka belge olması şartı var. Para toplamak için birden fazla kişi resmi evrakla görevlendirilebilir. Aksi halde cezayı mucip olur. Cami dernekleri ise mülki amirden aldıkları izinle ve belge ile görevlendirdikleri kişi veya kişilerce para toplayabilir. Aksi halde ceza alır. Kendilerini bir müfettiş teftişe gelince elinde resmi para toplama evrakı olmayan kişiler cezaya çarptırılır” dedi
Seminer bitiminde Taraklı Kaymakam Muhlis Arslan’ da kısa bir konuşma yaparak “Taraklı’da kendi sorunlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor, biz kendi sorunlarımıza sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz” diyerek seminere katılanlara emeği geçenlere ve konuşmacılara teşekkür etti.
#