Geri

İstanbul’da Yaşayan Taraklı’lar Yemekte Buluştu

İstanbul’da yaşayan Taraklıların Üsküdar Validebağı Adile Sulan Kasrı Öğretmen evinde öğle yemeğine kalabalık davetli katıldı.

Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Düzenlenen öğle yemeğinde açılış konuşması yapan Taraklılı Özcan Özen, böyle bir yemeğin düzenlenmesine öncülük etmesinden mutluluk duyduğunu ifade ederek yemeğe katılan herkese katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Belediye Başkanı Özkarman da yemekte yaptığı konuşmada slayt gösterisi eşliğinde Taraklı’da gerçekleşen değişimi anlatarak çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yemeğe katılmaktan ve hemşehrileri ile birlikte olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade eden Başkan Özkaraman: “Taraklılılar her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olmuştur. Böyle  organizasyonların artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

Yemeğe onur konuğu olarak katılan 2011 yılı TRT Belgesel ilk onur ödülü sahibi olan yönetmen Ertuğrul Karsloğlu ve Görüntü Yönetmeni Turan Yavuz tarafından daha önce çekilen “Taraklı’da Mühürlenmiş Zamanlar” belgesel filmi beğeni ile izlendi.

Yönetmen Ertuğrul Karslıoğlu yaptığı konuşmada Taraklı’nın eski Türk evleri ve doğa zenginlikleri ile tanınmaya başladığının altını çizerek, Taraklı'nın geleneksel Türk toplum yaşamının özeliklerini yaşatması aynı zamanda tarihi ve kültürel eserlerini tüm insanlara sunmaya devam etmesini gerektiğini belirtti.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Mehmet Erkal da bir konuşma yaparak Taraklı’nın tarihi hakkında Selçuklular ,Osmanlılar ve Cumhuriyet dönemine ait belgelere ulaştığını ve kitap haline getirmek istediğini belirterek Taraklı için kalıcı bir eser bırakmak istediğini söyledi.

Emekli Müftü Sabri Işık da İstanbul’da yaşayan Taraklılıların mutlaka kurumsallaşması gerektiğini belirtti.

Alaattin Yılmaz’ın okuduğu Taraklı hakkındaki şiirler davetlilere duygulu anlar yaşattı.

Yemek sonrasında öğretmenevi çay bahçesinde Taraklılar bol bol sohbet ettiler.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Özcan ÖZEN
31.05.2011 / 19:04:28
Yorum 1 Merhabalar..... İstanbul'da Taraklı'lılar buluşmasına gelen Taraklı Belediye Başkanı Sayın Tacettin ÖZKARAMAN Kızılay Taraklı şube Başkanı Alaattin YILMAZ TRT belgesel ödüllü Ertuğrul KARSLIOĞLU ve görüntü yönetmeni Turhan YAVUZ Belediye meclis üyesi Erdal ÖZEN Ankaradan gelen Ufuk ŞEN Mehmet ERKAL ve ismini yazmadığım gelen tüm değerli ve kıymetli hemşerilerim ben bir sevgi ağacı diktim sizlerde sulamaya geldiniz beni bu mutlu günümde yanlız bırakmayan tüm hemşerilerime birkez daha teşekkür ederim.Yemeğe katılamayan ancak gönülleriyle bizlerle birlikte olacağı kanısında olduğum Taraklı Kaymakamımız Muhsin ARSLAN ve diğer katılamayan hemşerilerimizin umarım bundan sonraki güzel buluşmalarımıza katılacakları kanaatındayım.Dünya değişimiyle Taraklımızda gelişmekte bu gelişmeler biz Taraklılılar olarak onur ve gurur vericidir.Taraklıda değişimlerle birlikte biz Taraklılı hemşerilerimize düşen görevler var ben Taraklı sevdalısıyım demekle iş bitmiyor en azından taşın altına serçe parmağını yada kolunu koymaktır.
Özcan ÖZEN
31.05.2011 / 19:06:07
Yorum2 Taraklımızda evlerin iş yerlerinin restorasyonu göletimiz yaylamız ve tarihi doğal güzellikleryle birlikte Taraklımız kültür turu yönünden Türkiyenin gözde yerlerinden birisi bunuda bizler çok iyi değerlendirmeliyiz.Taraklıda ikamet edenler güler yüz samimi içtenlikleri ve gelen turistlere ilgi alakalarıyla Taraklı dışında olanlarında Taraklıyı tanıtmaları Taraklıyı görmeden onlara sevdirmek ve kişi yada kişileri Tarakıya gitmelerini sağlamaktır.Artık birlik beraberlik zamanı birbirimizi çekememezlik laf söylemek arkadan konuşmaları bırakmamızın zamanı geldi diye düşünüyorum.Her gün yüz yüze baktığımız kişilerle haber sitelerinde laf söylemeler açık yakalamak yunan düşmanına saldırı gibi laf söylemeler biz Taraklılılara hiçmi hiç yakışmıyor.Yazarlara yada yorum yapanlara katılır yada katılmazsınız bunu güzellikle rencide etmeden düzeltici olarak birbirimizi uyarmamız daha güzel olur kanaatındayım.
Özcan ÖZEN
31.05.2011 / 19:07:35
Yorum 3 İstanbulda Taraklılar buluşmasında sürekli dile gelen bir konu vardı dernek olayı dernekleşmek birleşmek beraberlik olmak güzel bir olay güzel bir düşünce ancak 5-10 kişinin gönüllü kurduğu derneğe İstanbul’daki Taraklı’lı hemşerilerimizinde desteği olması ve birlik beraberlik içinde aktivitelerle ve çalışmalarla desteklemesi kanısındayım.İstanbuldaki yemek buluşmasında 87 kişiydik bu sayı ne kadar yeterli ne kadar yetersiz bir ilk yapıldı uzun yıllar önce 3-5 tana Taraklı gönüllüleri yapmışlar gönülden tebrik ediyorum ama orada kalmış ilerleme olmamış acaba neden ? Dernek olayı çok güzel bir düşünce destekliyorum ancak destek çıkacak kişiler kaç kişi olacağız bu dernek sadece bir araya gelip yemek yemek hasret gidermenin dışında aktivitelerle birlikte Taraklı kolu olup Taraklının kalkınması için çalışmalar yapması çok önem taşıyor kanısındayım.Bu bir gönül işi bir emek bir zaman kolay değil ama başarıdan doğan emek ve zorluklar göze görünmez.
Özcan ÖZEN
31.05.2011 / 19:08:58
Yorum4 Uzun lafın kısası her şey birlik beraberlik içinde Taraklı’mız için diyorum.Sözlerimden lütfen kimse art niyet algılamazı yapmasın benim ne bir Taraklılıyla nede bir kişiye sözüm yoktur olursa buradan değil direk yüzüne söylerim.Hepinize sevi ve saygılar sunarım.Allaha emanet olun
mesut uzelli
31.05.2011 / 19:43:57
Bu güzel toplantıda bende bulundum , Taraklıya gelemeyen dostları orada görmek fırsatı bulduk , Başta bu toplantıya vesile olan Özcan kardeşimize teşekkür eder , toplantıya katılan tüm misafirlerede saygı ve sevgilerimi sunarım.
İzzettin KÖMÜRCÜ
31.05.2011 / 21:35:24
İSTANBUL'DA YAŞAYAN TARAKLILI HEMŞERİLERİMİZİN YEMEKTE BULUŞMASINA VESİLE OLAN ÖZCAN ÖZEN KARDEŞİMİN CANDAN DAVETİNE KATILAMADIĞIM İÇİN ÖZÜR DİLERİM.BELGESEL FİLM YÖNETMENİ ERTUĞRUL KARSLIOĞLU VE GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ TURAN YAVUZ'U TARAKLILILARIN ARASINDA GÖRMEKTEN SON DERECE MUTLU OLDUĞUMU AYRICA İFADE ETMEK İSTERİM.MUTLAKA İSTANBUL'DA YAŞAYAN VE YEMEKTEN HABERİ OLMAYAN PEK ÇOK TARAKLILI VARDIR.İNŞALLAH YENİ BİRLİKTELİKLERDE HEP BERABER OLMAYI TEMENNİ EDİYORUM.ANCAK BU BİRLİKTELİK BENCEDE MUTLAKA KURUMSALLAŞTIRILMALIDIR...ANKARA'DA UFUK ŞEN, İSTANBUL'DA ÖZCAN ÖZEN KARDEŞİM İZMİT'TE TAKÜDER FİTİLİ ATEŞLEMİŞTİR.HEP BERABER TARAKLILILIK RUHUNU DOĞRUĞA ÇIKARTMALIYIZ...BU MADALYANIN BİR YÜZÜDÜR.....PEKİ MADALYANIN DİĞER YÜZÜ NASIL?.....KİMSEYİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMAYA HAKKIMIZ YOK....TARAKLI SINIRLARI DIŞINDA HER ŞEY GÜZEL....AMA TARAKLI'DA ÖYLE DEĞİL....AKSİNİ KONUŞACAK YAZACAK VARSA KONUŞSUN YAZSIN...ACABA TARAKLI'DA ATANMIŞ İLE SEÇİLMİŞ İNSANLAR YAN YANA OTURUYOR MU? GALİBA TARAKLILININ KADERİ BU OLSA GEREK....SÜSLÜ LAFLAR ETMEYELİM....EVET MADALYANIN DİĞER YÜZÜ ÇOK BERBAT !!!!! ADETA KAOSA GİDİYORUZ.....EĞER TARAKLI YI SEVİYORSAK ,TARAKLIYA HİZMET ETMEK İSTİYORSAK GERÇEKLERİ HALI ALTINA SÜPÜRMEYELİM LÜTFEN......HALININ ALTI YETERİNCE TOZ DOLDU ZATEN !!!! HERKESE SAYGI VE SELAMLAR
Ali Sanlı
31.05.2011 / 21:45:04
Böylesine güzel bir günde orada olamamamın üzüntüsünü dile getirirken, Taraklılıları bir araya toplayan değerli Özcan Özen Abimi tebrik ederim... Aslında insanın kendi hemşehrileriyle bir arada olacağı günde hiç bir işinin olmaması gerekir. Ama sınavımın olması yoğun işlerimin olması münasebetiyle katılamadım... Bir sonraki buluşmada değerli hemşehrilerimle tanışma fırsatı bulurumk... Ali SANLI / TARAKLI REHBERİM
ufuk şen
1.06.2011 / 00:11:48
Öncelikle Özcan arkadaşıma çok teşekkür ediyorum. Bir sevda uğruna Ankarada başlattığımız bu etkinliğin İstanbulda da gerçekleşmesine vesile oldu. Ben o gün yıllardır bir arada görmek istediklerimi görme imkanı buldum. Salona baktığımda her masada tanıdık bir yüz ve her tanıdık yüzde birer hatıra olduğunun farkıan vardım. Mükemmel bir organizasyondu. Oradaki davetlilelere ve Taraklılı olmayıp ama Taraklıyı çok seven diğer büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Özcan tekrar teşekkürler
Çeinkaya BAĞATIR
1.06.2011 / 06:48:29
Saygıdeğer Taraklı,lı kardeşlerim Rahatsızlığım nedeniyle aranızda bulunamadım,gönlüm çok istedi,kısmet olmadı, Birikten güç doğduğuna inananlardanım, hepinize sevgi ve saygılar.
Muhammet KISA
1.06.2011 / 12:20:30
Öncelikle bu organizasyonda emeği geçen Özcan arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum. Bu organizasyona katılmak istemiştim lakin şehir dışında olmam nedeniyle bu sefer olmadı ümit ediyorumki inşallah ileridede benzer bir organizasyon olduğu takdirde katılacağım saygılarımla.
Nevzat Akay
1.06.2011 / 13:54:31
Ufuk kardeşimle başlayan,Özcan Kardeşim ve Metin Karabıyık ile devam edecek olan toplantılarımız daha çok birbirimize bağlayacağını umut ediyorum.hepsini canı gönülden kutlarımNice seneler buluşmak üzere

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.