Geri
TürkTelekom İnternet Servis Form Tıklayın

Ölenlerin Listesini Tuttu

Selim Mehmet lakabıyla tanınan Mehmet Can (74), 20 Yıl boyunca Taraklı'da ölenlerin listesini eksiksiz olarak tuttu.
M. Ali ÇINAR M. Ali ÇINAR
Yayın: Güncelleme:



Taraklı İlçesi Yusuf Bey Mahallesi'nde ikamet eden Selim Mehmet lakabıyla tanınan Mehmet Can (74) 1987 yılından itibaren ölenlerin listesini tuttu. Bu görevi 1987 yılında Abdullah Çakır'dan (Yandaki Resim) aldığını ifade eden Mehmet Can şunları söyledi:

"- Rahmetli Abdullah Amca, Yıllar öncesinden Taraklı'da ölenlerin sayısını tutmuş, ne zaman nerede, kaç yaşında ve hangi sebeple öldüğünü hiç üşenmeden bir bir not tutup defterine kaydetmiş. O zaman onun yazdığı defter arap harfleriyle yazılı olduğu için, ben tabii ki okuyamadım. Abdullah Amca bana bu görevi verirken şöyle dedi:

'-Bak evladım, ben özel bir ilgimden dolayı üzerime şart olmayan böyle bir vazifeyi kendi isteğimle üstlendim. Bu görevi bundan sonra bir kişinin yapmasını istiyorum. En uygun olanı da sensin,ben seni layık görüyorum. Bundan sonra bu vazifeyi sana veriyorum, sen de zamanı gelince bu vazifaeyi götürebilecek bir kişiyi bulup teslim etmeni vasiyet ediyorum'

O günden bu güne ben de üzerime düşen bu vazifemi hakkıyle yaptığıma inanıyorum. Şimdi ben size 1987'den 2007'te kadar ölenlerin kısaca bilgisini vereyim.:
248 erkek, 220 kadın olmak üzere toplam 468 kişi vefat etmiştir. Taraklı'mızda yılda ortalama olarak ölenlerin sayısı 25'e tekabül etmektedir. Ayrıca küçük yaşta ölenlerin sayısı da toplam 7'dir.


Şimdi ise benden sonra bu defteri teslim edeceğim kişiyi belirledim. Bu günlerde bu defteri o kişiye emanet edeceğim. İnşallah bu karşılıksız görevi onlar da devam ettirirler.

Beni evimde ziyaret ettiğniz için size Teşekkür ediyorum. Bu defteri sizin aracılığınızla belirlediğim kişiye ulaştırmak üzere sizi görevlendiriyorum"





Özenle Tutulan Defterden bir bölüm.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Taraklı sevdalısı
8.01.2007 / 19:28:11
Mehmet amcayı çalışmalarından ötürü kutluyorum.Çok güzel ve luzumlu bir iş yapıyor.
ismail dağ
8.01.2007 / 20:39:52
Ah Mehmet amcam ah yaşlanmışsın uzun zamandır görmeyeli.İğdelik bölgesi sen olmadan garip kaldı bahçelerde sulanmıyor artık.Allah sana uzun ve hayırlı ömürler versin.
adnan
9.01.2007 / 22:49:15
ben daha once boyle birşeyler duyuyordum ölenlerin listesini tutuyormuş diye. Nedense inanmiyordum ama gerçekmiş... ilginç bir uğraş

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.